Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

Наймолодший захисник «Азовсталі» - вінничанин Назарій Гринцевич. 19-річний парамедик з позивним «Грінка» був у полоні більше ніж 4 місяці і зараз він потребує реабілітації. Назарій - приклад для багатьох. У своєму юному віці він хоробрий та відважний герой України. Неймовірно пишаємось нашими героями, зокрема Назарієм, і вдячні їм за сьогодення.

Перегляди 90 | Дата: 29.09.2022

Вінничанин Руслан Кожакін став абсолютним переможцем на чемпіонаті України з важкої атлетики серед чоловіків, присвяченому ЗСУ. Він виступав у  ваговій категорії до 96 кг. 
Спортсмен показав такі результати: ривок — 165 кг, поштовх  — 200 кг, сума — 365 кг. Таким чином наш земляк на понад 20 кг випередив найближчих переслідувачів. Змагання мало статус відбору на чемпіонат світу-2022 у Колумбії.  


Пішов на рекорд   
Тренує 27-річного спортсмена наставник збірної Вінниччини Костянтин Соцков – майстер спорту міжнародного класу, чемпіон світу серед молоді. Він повідомив, що під час змагання Руслан Кожакін навіть спробував побити рекорд України. Але цього разу не вдалося. 
— Під час третьої спроби Руслан заявив вагу штанги 205 кг, це мав бути рекорд України. Але через маленьку технічну помилку він не зміг її зафіксувати. Втім, вінничанин був близьким до підкорення рекорду. Тому, сподіваємося, Руслан на чемпіонаті світу все ж підніме штангу вагою 205 кг або навіть 207 кг. А на наступному чемпіонаті Європи вже подужає штангу вагою 210 кг! — розповів Костянтин Соцков.           

Костянтин Соцков є особистим тренером Руслана, починаючи із 2018 року. З того часу він виступає за Вінницю. Руслана підтримують наша школа вищої спортивної майстерності, облспортуправління і міський спорткомітет. Зокрема, спортсмену допомагають із харчуванням, влашто ... Читати далі »

Перегляди 104 | Дата: 21.09.2022

Єгор Лебідь — майстер спорту України, володар коричневого тренерського поясу (він одразу перед чорним) із бразильського джиу-джитсу. До війни він був керівником херсонського спортивного клубу бойових мистецтв «Катран» та водночас головою Херсонської обласної федерації грепплінгу і джиу-джитсу. Тепер 30-річний вимушений переселенець розвиває єдиноборства у Вінниці.  

Як спортсмен, Єгор Лебідь був призером чемпіонату України. Але останнім часом він сконцентрувався виключно на тренерській та адміністративній роботі. Підготував чотирьох чемпіонів Європи і призера чемпіонату світу із бразильського джиу-джитсу (БДД).  
Нещодавно вимушений переселенець із Херсону започаткував у Вінниці клуб БДД і грепплінгу. Паралельно він готує спортсменів до виступів в інших видах єдиноборств. Єгор нещодавно очолив обласний відокремлений обласний підрозділ Всеукраїнської федерації панкратіону і грепплінгу. Вже є певні успіхи в цих видах навіть на загальнодержавному рівні. 

Звитяги на чемпіонаті країни
У Чернівцях днями фінішував чемпіонат України з панкратіону і грепплінгу серед дорослих і всеукраїнський турнір серед юніорів. Нашу команду, окрім Єгора Лебедя, до змагань готували ще три тренери:  Володимир Соляр, Сергій Городівський і Олексій Шклярук. До неї у ... Читати далі »

Перегляди 91 | Дата: 15.09.2022



До Дня фізичної культури і спорту у Вінниці привітали найкращих спортсменів і тренерів міста, представників федерацій і ветеранів спорту. Це вінничани, які завдяки своїм старанням та наполегливості прославляють наше місто у країні та світі. Окремо відзначили представників адміністрації і найбільш активних працівників спортшкіл. Загалом – близько 200 вінничан.   

Допомога тренерам, які в ЗСУ
Нагородження проводив міський спорткомітет на чолі із заслуженим працівником галузі Сергієм Краєвським. Серед почесних гостей були срібний призер Олімпійських ігор з велоспорту, начальник обласного управління спорту та рухової активності Сергій Чернявський і заслужений тренер України, радник міського голови з питань спорту Семен Ханук. 
— Ми в першу чергу відзначили тих представників галузі, які на початку війни активно займалися соціальними питаннями. Зокрема, навіть вночі приймали вимушених переселенців і розвантажували гуманітарну допомогу, — наголосив Сергій Краєвський.   
Дюжина представників вінницьких міських спортшк ... Читати далі »

Перегляди 87 | Дата: 11.09.2022

На майданчиках спорткомплексу «Нива» фінішував благодійний турнір на підтримку ЗСУ, присвячений Дню фізичної культури і спорту. Його організатором виступила новостворена Асоціація футзалу Вінницької області (АФВО), а підтримала обласна Асоціація футболу. 
— Цей турнір є першим масовим заходом, який проводиться під егідою АФВО. Вважаю, що це гарний початок розвитку нашого виду спорту серед вінницьких вишів, — сказав голова Асоціації футзалу Вінницької області Юрій Максименко. 
За словами Юрія Максименка, організатори вирішили зібрати вінницьких студентів і подарувати їм у нинішній нелегкий час декілька годин відпочинку. Це, безумовно, допоможе молоді відволіктися від негативних думок, пов’язаних із війною. 
— Студентський спорт на Вінниччині під час війни перебуває у складному становищі. Тому Асоціації футболу і футзалу спільно починають його розвивати.  Бо раніше хлопці, які закінчили місцеві ДЮСШ, йшли у професіонали або завершували свою спортивну кар’єру. Ми хочемо їм допомогти, — прокоментував голова комісії студентського футзалу АФВО Павло Форманюк.  


Стартували вісім команд. Це були колективи університетів і коледжів. Вони були розбиті на дві підгрупи. В першій із них всі матчі виграл ... Читати далі »

Перегляди 85 | Дата: 10.09.2022

Наприкінці серпня у Києві відбувся фінал «Кубку Нескорених» з футзалу (у групі «Центр»). Там взяли участь вісім команд: київські «ХІТ» і «CLUST», миколаївський «VAST», «Орлівка» і «ЯСКО» з Вінниччини, роменський «Рятувальник», запорізький клуб «Запоріжпромгруп» і МСК «Харків». 

Колективи були розбиті на дві підгрупи, після чого пройшли стикові матчі. «Орлівка» із Тепличчини у грі за п’яте місце поступилася «Рятувальнику»  – 4:7. 
А ось вінницький «ЯСКО» після важливих перемог на груповому етапі дістався фіналу. Там йому протистояла титулована команда – багаторазовий призер футзальної Екстра-ліги України «ХІТ» (Київ). 
Перший тайм вирішального матчу завершився з рахунком 3:2 на користь киян. У другому таймі ситуація виявилася дзеркальною. Отже, основна частина поєдинку завершилася із рахунком 5:5. А в серії післяматчевих пенальті сильнішою виявилась київська команда — 6:5 на її користь. Отже, вінничани вибороли срібло. 
Було визначено й найсильніших гравців турніру по різним номінаціям. Найкращим воротарем став Юрій Васильченко («ЯСКО»), найкращим бомбардиром - Владислав Васалатій («Орлівка»), найкращим гравцем - Владислав Завертаний («ХІТ»). 

Коментарі
Президент ФК «ЯСКО&raq ... Читати далі »

Перегляди 106 | Дата: 01.09.2022

Благодійний турнір «Разом до перемоги!» об’єднав українську владу, журналістів, профспілки та футбольних функціонерів для благодійної мети – допомоги Збройним силам України. У змаганнях, що пройшли у Києві, взяли участь вісім команд — Всеукраїнської асоціації футболістів-професіоналів (ВАФП), Української асоціації футболу (УАФ), народних депутатів, Міністерства молоді та спорту, журналістів України, ДП «Антонов», Всеукраїнської профспілки спортсменів і Федерації профспілок України.
На турнірі були присутні почесні гості: президент Української асоціації футболу Андрій Павелко, голова ВАФП Ігор Гатауллін, перші віце-президенти УАФ Вадим Костюченко, Анатолій Дем’яненко і Олег Протасов.
Основу команди ВАФП складали вінницькі футболісти, які переважно виступають за провідний місцевий клуб «ЯСКО». Це, зокрема, воротар Олександр Фотюк (воротар),  польові гравці Юрій Максименко, Валентин Кучковський, Михайло Шкрабало, Олександр Чередниченко, Ігор Хіміч і Костянтин Сосенко. 
На груповому етапі наші земляки провели три гри. Вони поступилися журналістам, в інших двох матчах святкували перемоги.     
Третє місце у змаганнях дісталося команді ВАФП. У матчі за бронзу вона перемогла із рахунком 7:3 збірну УАФ, за яку грали екс-футболісти національної збірної України Володимир Єзерський і Руслан Ротань (оформив гольовий хет-трик). Вирішальний внесок у перемогу зробив Юрій Максименк ... Читати далі »

Перегляди 100 | Дата: 20.08.2022

На Вінниччині фінішувало перше обласне шашкове змагання під час війни. 13-14 серпня у Барі пройшов турнір із 64-клітинкових шашок. 
У «Барському літі» спільно грали незрячі і звичайні спортсмени. Це загалом 23 учасники із Бара, Хмільника, Копайгорода, Козятина і Тульчина. Серед них були кандидати у майстри  і навіть майстер спорту України. Активним місцевим організаторам допомогли провести «Барське літо» обласна федерації шашок і обласний осередок спортивної федерації незрячих України. 
Сім гравців із вадами зору дали справжній бій іншим учасникам і нерідко відбирали у них очки. Першим серед них став місцевий кандидат у майстри спорту України, голова Барського осередку Українського товариства сліпих, тренер із шахів і шашок Анатолій Кобиль. До речі, в аналогічному минулорічному турнірі він також став кращим. 
— Дякуємо за підтримку обласному осередку спортивної федерації незрячих України. Завдяки цьому у шашкістів з особливими потребами виникає більше мотивації займатися улюбленим видом спорту і грати у змаганнях,—  прокоментував Анатолій Кобиль.          
Замкнули трійку призерів із вадами зору Іван Люлик (Вінниця) і Олександр Михайленко (Бар). Всі троє медалістів набрали однакову кількість очок (по вісім), а місця визначив додатковий турнірний коефіцієнт.     
Керівник обласної спортивної федерації незрячих України, директор вінницького підпр ... Читати далі »

Перегляди 110 | Дата: 15.08.2022

На базі вінницького підприємства Українського товариства сліпих постійно діє колектив художньої самодіяльності. Цього тижня він влаштував свій перший концерт під час війни. 
Незрячі музиканти зустрілись із вінничанами та внутрішніми переселенцями, які проживають і набувають професію у Центрі комплексної реабілітації «Поділля». Серед слухачів не бракувало і слухачів на візках та взагалі людей із особливими потребами.  
В концерті взяли участь 11 незрячих учасників художньої самодіяльності. Серед них був і вимушений переселенець із Маріуполя Богдан Коваль, який виконував авторські пісні. 
Під час творчого вечора звучали поезія, патріотичні пісні і композиції на військову тематику, а також лірика. Виступи розпочалися композицією про Україну. Слухачі гарно сприймали ліричні пісні, які додавали гарного настрою, оптимізму і віри у перемогу у війні. Олександр Волощук, який весь концерт виконував важливу роль звукооператора, на завершення виконав оптимістичну композицію «Будемо жити!».  
— Ми готувалися провести перший концерт під час війни в Центральному парку, але після вибухів у Вінниці дебют під час війни довелося відкласти. Працюємо в першу чергу для людей з інвалідністю. Тому вважаємо своїм обов’язком виступати для них навіть у такий складний час. Незабаром плануємо відвідати із безкоштовними концертами всі будинки людей похилого віку в нашій області, — розповіла художній керівник співочого ... Читати далі »

Перегляди 94 | Дата: 14.08.2022

Наприкінці червня відбулось розширене засідання виконкому Вінницької обласної Асоціації футболу (ВОАФ). На ньому присутні одноголосним рішенням прийняли у тимчасові члени ВОАФ нову організацію — Асоціацію футзалу Вінницької області. Головою цієї громадської спілки є 40-річний Юрій Максименко. 
В минулому він —  професіональний футболіст, гравець-універсал. Виступав за вінницьку та тернопільську «Ниви», «Дніпро», чернігівську «Десну», чернівецьку «Буковину» та інші відомі клуби. Також грав у Суперлізі Узбекистану і Прем’єр-лізі Азербайджану. Останні кілька років є гравцем вінницької команди з футзалу «Яско-2». 
В грудні 2021 року Юрій Максименко заснував громадську спілку «Асоціація футзалу Вінницької області». Вона була створена напередодні початку чергової хвилі пандемії коронавірусу, яка для нашої країни стала найважчою і найпотужнішою. А як тільки вона стала вщухати — почалось повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Як в таких умовах розвивати спорт і, зокрема, футзал, та які цілі ставить перед собою нова спілка, розповів її очільник.  
— Юрію, з якою метою створювалась Асоціація футзалу Вінницької області?
— Щоб розвивати футзал на рівні всього регіону та збільшити популярність цього виду спорту на Вінниччині. У самій Вінниці він представлений досить потужно. А ось в районах області та територіальних громадах маємо з ... Читати далі »

Перегляди 85 | Дата: 03.08.2022

« 1 2 3 4 5 ... 276 277 »