Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

На Вінниччині вперше після повномасштабного вторгнення РФ пройшли змагання із престижного олімпійського виду спорту – важкої атлетики. Це був чемпіонат області серед спортсменів віком від 15 років і старше. Він слугував відбором на чемпіонат України, що запланований на вересень цього року. 

Вперше у Городківці
Вперше за багато десятиліть престижні обласні змагання штангістів відбулися не у Вінниці, а у Городківці, що на Крижопільщині. Там працює кваліфікований тренер Олександр Рябенький. Він підключив до організації місцеву владу і меценатів. Спортсменів гарно прийняли, безкоштовно нагодували. 
Партнером змагання виступила компанія «Епіцентр», яка надала електронні ваги для зважування учасників. Чемпіони у вагових категоріях отримували у якості призів вентилятори, призери – чайники і годинники. До речі, раніше «Епіцентр» подарував штанги для тренувань юних важкоатлетів Вінниці. Ними користуються і вимушені переселенці віком 8 — 12 років із Маріуполя, Лисичанська, Станиці-Луганської тощо.        
— Все це допомогло відволікти і дорослих, і дітей від жахів, що зараз відбуваються в Україні. У Городківці вийшло насправді спортивне свято, — прокоментував головний тренер збірної Вінницької області з важкої атлетики, чемпіон світу серед молоді, майстер спорту міжнародного класу, «Людина року» на Вінниччині у 2007 році   Костянтин Соцков.  
На п ... Читати далі »

Перегляди 111 | Дата: 01.08.2022

Незвичний футбольний матч на підтримку ЗСУ пройде 30 липня у Вінниці, на стадіоні СК «Нива» (екс-«Хімік»). Початок —  о 17.00.  


В складі колективу футбольних легенд гратимуть володар «Золотого м’яча» (кращого футболіста Європи 1986 року) Ігор Бєланов, Віталій Косовський, Сергій Нагорняк та інші колишні гравці національної збірної. Серед зірок шоу-бізнесу на полі будуть комік Ігор Ласточкін, співак Іван Наві, ведучий Олександр Педан. 
Напередодні гри у залі готельного-ресторанного комплексу «Апрєль» пройшла передматчева прес-конференція. У ній взяли участь співорганізатори благодійного спортивного заходу і гравці: актор Олександр Теренчук, голова Вінницької обласної асоціації футболу Ігор Гатауллін, граючий президент ФК «Нива» Артур Загорулько і екс-футболіст національної збірної Артем Федецький. 
Олександр Теренчук розповів, що відомий телеведучий Олександр Педан отримав травму, і його участь в матчі під загрозою. Не зможуть зіграти віце-чемпіон Європи 1988 року Анатолій Дем’яненко і відомий у минулому футболіст київського «Динамо» та збірної СРСР Володимир Бессонов. Решта членів обох збірних планують взяти участь в благодійному поєдинку. 
Ігор Гатауллін повідомив, ... Читати далі »

Перегляди 86 | Дата: 30.07.2022

12-й відкритий Всеукраїнський шаховий турнір у Барі – фактично єдине змагання в нашій області, де масово приймають участь спортсмени із вадами зору. Головним його організатором виступає незрячий шахіст, голова правління барської територіальної організації Українського товариства сліпих Анатолій Кобиль.

Партнерами чемпіонату в цьому році стали обласний осередок Асоціації незрячих спортсменів України, обласна організація Українського товариства сліпих і меценат Євгеній Кужель.

Змагання в клубі барського осередку незрячих тривало три дні. За цей час спортсмени провели дев’ять турів у класичні шахи. На старт вийшли 59 шахістів із Вінницької, Хмельницької, Київської, Житомирської, Дніпропетровської, Запорізької, Одеської, Харківської, Закарпатської, Кіровоградської областей і столиці. Серед них були п’ять майстрів і низка кандидатів у майстри спорту України.

Для незрячих шахістів, які представляли Вінницю і Бар, були передбачені особливі умови. Вони грали в окремій кімнаті шахами, які можна було торкатися руками. Спортсмени із вадами зору гідно боролися проти звичайних гравців. Для них передбачили окремий залік.

В підсумку чемпіонкою серед незрячих жінок стала керівник шахово-шашкового клубу при вінницькому підприємстві УТОС Наталія Філюк. Вона тренує близько десятка спортсменів із особливими потребами.

— Раніше ми масово не їздили на шахові змагання у Бар. Цього року нас командирувала обласна федерація незрячих сп ... Читати далі »

Перегляди 215 | Дата: 17.07.2022

15 червня у Барі пройшов благодійний футбольний захід серед дівчат 2009-2011 р.н. У ньому взяли участь шість команд із різних міст і районів, повідомляють «20 хвилин».     

Зокрема, на майданчик виходили господарки поля, а також колективи Ялтушкова, Шаргорода, Мурованих Курилівців, Вороновиці і Вінниці. Вони грали за коловою системою.  Загалом пройшло дев’ять матчів. Переможців і призерів організатори не виявляли. Бо головним пріоритетом була можливість отримати юним футболісткам ігрову практику.   

На урочистій частині був присутній голова Барської громади Володимир Саволюк, а також представники  обласної асоціації футболу. Всі учасниці ігор отримали подяки за підписами голови Вінницької обласної військової адміністрації Сергія Борзова і голови обласної асоціації футболу Ігоря Гатаулліна. А кожній команді подарували  комплект футбольних м’ячів. 

— Ми прагнемо зберегти жіночий і дівочий футбол на Вінниччині під час війни. Щомісяця намагаємося проводити футбольні заходи для представниць прекрасної статі в різних містах нашої області. Зокрема, вони вже проходили в Калинівці і Барі. На черзі – благодійні футбольні баталії дівочих колективів у Вороновиці, Шаргороді, Вінниці тощо. Це дасть можливість дівчатам отримувати позитивні спортивні емоції та ігрову практику, — прокоментував спортивний директор обласної асоціації футболу Ігор Павленко.        ... Читати далі »

Перегляди 125 | Дата: 16.06.2022

Десятого червня на майданчику загальноосвітньої школи №3 міста Бара відбулась серія благодійних товариських зустрічей з футболу на підтримку Збройних Сил України.  Змагалися команди ветеранів віком від 45 років і старше. 
Футбольні баталії пройшли за підтримки Барської міської ради, асоціації футболу Барської міської територіальної громади, Жмеринської районної асоціації футболу і обласної асоціації футболу.   
У змаганнях взяли участь ветерани Чернівців, Мурованих Курилівців і Бару. Серед вболівальників на матчах були присутні військовослужбовці із місцевої частини, а також голова обласної асоціації футболу Ігор Гатауллін, голова асоціації футболу Барської міської територіальної громади Микола Панасюк і голова Жмеринської районної асоціації футболу Михайло Шаркий.  
Давно не бачились на майданчиках ветерани футболу, скучили за емоціями глядачі. Тому ігри проходили в цікавій і змістовній боротьбі. Усі команди отримали у подарунок футбольні м'ячі від обласної асоціації футболу, а кожен гравець - подяку від голови Вінницької обласної військової адміністрації Сергія Борзова. Зібрані на матчах кошти підуть до реабілітаційного центру військовослужбовців у Вінниці. 
Вже 15 червня у Барі знову пройде серія благодійних футбольних матчів. На цей раз серед дівчат 2009-2011 р.н. 
... Читати далі »

Перегляди 149 | Дата: 11.06.2022

Вінницькі дзюдоїсти із особливими потребами спільно готуються до важливих міжнародних стартів. Зокрема, це борці із вадами зору і слуху. Тренажерну і борцівську зали для тренувань під час війни їм безоплатно надає керівництво територіальної організації спорттовариства «Колос». 

Серед учасників тренувань є призер чемпіонатів Європи, світу та Дефлімпіади (серед спортсменів із вадами слуху) Антон Слушний. Він спарингує проти призера чемпіонатів України серед спортсменів із вадами зору, члена національної параолімпійської збірної, директора вінницького підприємства незрячих Костянтина Ільніцького. 
Ці борці-важковики виступають в одній ваговій категорії (понад 100 кг). Тому спаринги виходять досить цікавими. Сутички починаються із захоплень. Тренер слугує водночас суддею і перекладачем: одному певні прийоми пояснює на пальцях, іншому – словами.        
— Борців високого рівня із вадами слуху і зору у Вінниці не дуже багато. Тому ми вирішили проводити спільні тренування, що всім йде на користь. Приміром, Антон Слушний підтримує мене під час пробіжок. Разом із ним ми спільно виконуємо тренувальні вправи та боремося. Дякуємо керівництву територіальної організації «Колос» за можливість таких тренувань, — сказав Костянтин Ільніцький. 

Підготовка до чемпіонату Європи   
Дзюдоїсти із вадами зору готуються до чемпіонату Європи, який пройде в серпні цього року в Італ ... Читати далі »

Перегляди 164 | Дата: 03.06.2022

Всі сім міських вінницьких спортшкіл працюватимуть влітку. Про це повідомив голова міського спорткомітету Сергій Краєвський. За його словами, тренери у літній час братимуть відпустки по черзі, тому юні спортсмени зможуть тренуватися безперервно.  
До Дня захисту дітей у Вишенському парку, влаштували спортивне свято «Рухаємось разом». Його організував комітет по фізичній культурі і спорту міської ради. Голова спорткомітету Сергій Краєвський нагадав, що у Вінниці працюють сім міських ДЮСШ, де культивують 26 видів спорту. 
За його словами, головна мета акції «Рухаємось разом» - залучити дітей та підлітків до спортивних активностей та інтегрувати дітей-переселенців у міське життя. А також це була можливість малечі відволіктись, розважитись та відпочити, спробували себе у різних видах спорту. 
Спортивні тренери залюбки спілкувалися із дітьми і батьками, запрошували на тренування. Водночас глядачі побачили показові виступи з різних видів спорту, представлення ДЮСШ міста. Діти змогли взяти участь у різноманітних майстер-класах, інтерактивах та естафетах. Багатьох вразили ризиковані трюки, які демонстрували велосипедисти. Вочевидь, вони тримають себе в гарній спортивній формі.  
— Регулярно тренуємося на трасі. Це стосується і дитячої, і дорослої команди. Серед вихованців є один переселенець. Зміна у порівнянні зі звичайним часом лише одна – зараз мало змагань. Аби позмагатися, ми їздили до Польщі, &md ... Читати далі »

Перегляди 114 | Дата: 02.06.2022

19 травня у Вінниці побувала делегація координаційного штабу Української асоціації футболу на чолі з Президентом УАФ членом виконавчого комітету УЄФА Андрієм Павелком. Він поспілкувався зі спортивною громадськістю, а також взяв участь у церемонії нагородження юних футболістів.  

На зустрічі з Андрієм Павелком і першим віце-президентом Асоціації футболу України Вадимом Костюченком були присутні членкиня комітету Верховної ради України з питань молоді та спорту Ірина Борзова, голова обласної військової адміністрації Сергій Борзов, начальник облспортуправління Департаменту гуманітарної політики Сергій Чернявський, голова обласної асоціації футболу Ігор Гатауллін, представники професіонального ФК «Нива» Олег Остапенко і Юрій Цопа, відомі футболісти команд майстрів Віталій Косовський, Олександр Горяінов і Павло Касанов та інші представники футбольної громадськості. Очільник Вінниччини звернув увагу, що в нашому обласному центрі, незважаючи на славні футбольні традиції, бракує сучасного стадіону. Андрій Павелко запевнив Сергія Борзова у своїй підтримці цього задуму. Зрозуміло, він реалізовуватиметься після перемоги України у війні з рашистами. Водночас, УАФ сприятиме  відновленню знищених окупантами стадіонів у Чернігові, Ірпені, Маріуполі. 
 
ФК ЗСУ - до Прем'єр-ліги?
Президент Асоціації футболу України Андрій Павелко розповів про значні зусилля  (спільно із керівництвом УЕФА) щодо недопущення клубів з країн-агр ... Читати далі »

Перегляди 118 | Дата: 20.05.2022

Обласна асоціація футболу продовжує в умовах воєнного стану організовувати благодійні матчі на підтримку Збройних Сил України. Чергові поєдинки пройшли на стадіоні школи № 35 Вінниці.

У матчах взяли участь команди «Нива» 2005 р.н. і 2006 р.н, збірна вимушених переселенців,  «Фенікс», «Град» (обидва – Селище) і жіноча команда «Нива». Останній матч (умовно фінальний, адже під війни допускаються лише тренувальні ігри) після нічиєї в основний час завершився захоплюючою серією пенальті. – 4:3. 
Вирішальний гол провів 16-річний вихованець ДЮСШ «Прем’єр-Нива» Артем Ткаченко. Юнак розповів, що під час війни підтримує свою форму пробіжками, а також вже почав тренуватися разом із командою. 
— Благодійні поєдинки – це дуже важлива справа. У військовий час треба допомагати тим, хто цього потребує.    Ми виграли останній матч у молодших на рік нивівців. Перед цим перемогли команду переселенців (2:1) і розійшлися миром із «Феніксом» (1:1), — сказав Артем Ткаченко.          

Комплект м’ячів всім командам
Кожен учасник спортивних баталій отримав подяку за участь від голови Вінницької обласної військової адміністрації Сергія Борзова, а всі команди – комплект м'ячів від обласної асоціації футболу. Також благодійні ігри допомогли провести народний депутат Ірина Борзова і обласний департа ... Читати далі »

Перегляди 121 | Дата: 30.04.2022

Нещодавно вінницька ОДЮСШ з футболу «Нива» частково поновила тренування просто неба. Причому разом з місцевими хлопцями на зеленому газоні Вінницького національного технічного університету займаються й вимушені переселенці. Про особливості тренувального процесу в умовах військового часу розповів провідний тренер ОДЮСШ «Нива» Юрій Коваль. Він опікується двома групами футболістів – 2011 р.н. і 2016 р.н.   

У Португалії, Іспанії, Франції та Італії
-Юрію Федоровичу, до яких країн через війну тимчасово перебралася частина ваших вихованців?
-Багато наших провідних юних футболістів нині перебувають у Молдові, Швеції, Польщі, Португалії, Іспанії, Франції та Італії. Переважно вони поїхали до родичів. Всі займаються у тамтешніх клубах – «Фейренсе», «Гетеборзі», «Легії» тощо. Дітей добре прийняли за кордоном, їхній рівень помічають на тренуваннях. Але всі юні нивівці із нетерпінням чекають повернення до Вінниці. Ми постійно спілкуємося із їхніми родинами.  
-Діти якого віку наразі вже почали відвідувати тренування у Вінниці?
-Поки що у тренувальний процес включилася наша група 2011 г.р. Вона займається тричі на тиждень Меншим дітям поки що зарано тренуватися просто неба через прохолодну погоду. Коли потеплішає, будемо шукати місце для тренувань і для малечі. 
-Вимушених переселенців до команди приймаєте?
-Ми спільно з колегою Петром Анісімом розпочал ... Читати далі »

Перегляди 147 | Дата: 12.04.2022

« 1 2 3 4 5 6 ... 276 277 »