Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2022 » Грудень » 22 » У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року
12:14
У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року

21 грудня у Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року. Їх нагородили грамотами, грошовими преміями та цінними подарунками від міської ради.

Серед нагороджених був 36-річний заслужений майстер спорту Олександр Марчук. Він цього року виграв Кубок і чемпіонат світу з радіоспорту серед чоловіків. Скільки разів відомий спортсмен вигравав світові та європейські змагання, вже точно не пам’ятає. 
—Вперше золото чемпіонату Європи здобув у 2013 році, потім почав перемагати на аналогічних міжнародних змаганнях регулярно. Паралельно продовжую займатися спортивним орієнтуванням — цього року вперше переміг на чемпіонаті світу серед ветеранів, — сказав він. 
Олександру Марчуку багато років успішно виступати допомагають постійні тренування і дисципліна. 
—Тому моє спортивне життя триває. Буду бігати, поки мені це цікаво, — розповів Олександр Марчук. 

Чемпіони Паралімпіади і Всесвітніх ігор 
Подарунки від міської влади отримала низка без перебільшення видатних спортсменів нашого регіону. Приміром, на Паралімпіаді-2022 наш біатлоніст Григорій Вовчинський здобув дві золоті і три срібні медалі, Ірина Буй золоту та бронзову медалі — це спортсмени з ураженням опорно-рухового апарату. Лижник із порушенням зору Олександр Казік (повністю незрячий) разом з Сергієм Кучерявим (гайдом, який веде по трасі паралімпійця) здобув «золото» та «срібло».
Вінницькі спортсмени привезли золоті медалі з XII Всесвітніх ігор у Бірмінгемі. Це сумоїст, заслужений майстер спорту України Важа Даіаурі та акробати Данило Стецюк і Богдан Пограничний. Тим часом Дмитро Даниленко став другим на олімпійській дистанції в байдарці-четвірці на етапі Кубку світу з веслування на байдарках і каное.
Іван Чупринко підтвердив свій статус чемпіона світу, здобувши вчергове нагороду у дисципліні жим лежачи (категорія до 74 кг, пожав 292.5 кг). Він є 14-разовим рекордсменом планети.
Срібло на чемпіонаті світу зі кульової стрільби серед спортсменів із порушеннями зору здобув Олексій Денисюк. Таким чином він виборов ліцензію на Паралімпіаду-2024.

74 медалі на міжнародних турнірах  
Загалом у 2022 році вінничани посіли 458 перших та призових місць на Всеукраїнських змаганнях та 74 медалі – на міжнародних турнірах різного рівня. Також спортсмени міських ДЮСШ здобули 187 перших і призових місць на чемпіонатах і кубках України; 37 перших місць на чемпіонатах і кубках Європи та світу.
Нагородження найкращих із них проводили міський голова Сергій Моргунов, секретар міської ради Павло Яблонський і заступниця міського голови Галина Якубович (кураторка міського спорту). 
Очільник міста підкреслив, що наші чемпіони демонструють усім, що Україна на будь-якому рівні буде перемагати. А голова комітету по фізичній культурі та спорту міської ради Сергій Краєвський наголосив, що спортивні успіхи є дуже важливими для держави, адже тоді наш прапор підіймається на міжнародних аренах, демонструючи силу і незламність українців. 

Допомога військовим
З початку повномасштабної війни до лав ЗСУ вступили 12 працівників міської галузі фізичної культури та спорту. Спортивна громада міста зібрала близько 900 тисяч гривень благодійної допомоги. Для військових на передову було придбано тепловізор, генератори, тактичні окуляри, термобілизна, рації, квадрокоптер, інвентар для реабілітації у центр інвалідів, дозиметр. Надавалася фінансова допомога працівникам галузі, які служать у лавах ЗСУ та їхнім сім’ям. Забезпечувалась волонтерська допомога для воїнів.
Триває й гуманітарна робота в інших напрямках.  Наразі у міських спортивних школах займається 101 дитина-вимушений переселенець. На початку війни на базі Центрального міського стадіону та МДЮСШ №2 були розгорнуті притулки для біженців. А нещодавно, після масованих обстрілів енергетичної інфраструктури, у   СК «Аква-Він», ЦМС і МДЮСШ № 6 розпочали роботу «пункти незламності».
 

Переглядів: 125
Ім`я *:
Email *:
Код *: