Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2022 » Грудень » 20 » «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці
12:32
«Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці

У Льодовому клубі фінішував 15-й відкритий чемпіонат Вінниці із хокею з шайбою. Ці змагання розпочалися ще до війни, а після піврічної перерви поновилися у жовтні. Бо влітку каток у Центральному парку був розморожений. 

На початку стартували шість команд, але клуб із Хмельницького через військовий стан не зміг продовжити змагання. Тому чемпіонат було переформатовано. Учасники зіграли за коловою системою (в одне коло), після чого пройшли серії плей-офф (до двох перемог). 
В підсумку п’яте місце посів «Спартак». В одній із півфінальних серій «Маяк» досить легко переграв «Мегамолл» — 7:2 і 11:1. В іншій «Арсенал» переграв «Діадему» у трьох матчах  — 5:3, 2:6 і 3:2. 
В фіналі зустрілися найсильніші колективи. «Маяк» в першій грі переміг «Арсенал» із рахунком 5:2. Другий матч виявився більш рівним – 3:2. «Арсенальці» наприкінці гри звели відставання у рахунку до мінімуму та до останніх секунд боролися за нічийний результат в основний час. Все ж «Маяк» зміг встояти і вдесяте став чемпіоном Вінниці!  

Коментарі фіналістів 
Гравець команди «Арсенал» Кирило Бойко, 46 років, розповів, що його колектив – ветеранський. Серед гравців є лише студент, інші – працюючі.  
— Торік ми посіли третє місце. Цього разу піднялися на сходинку вище. Тож результатом в цілому задоволені. Трохи забракло, аби здобути золото. В другому матчі проти «Маяка» ми грали краще, ніж у першому. До змагань готувалися регулярно, тричі на тиждень. Після Нового року я планую в складі збірної області взяти участь у ветеранському чемпіонаті України, — повідомив Кирило Бойко.          
 — Суперники були добре налаштовані на вирішальну серію. Все ж ми змогли зібратися і виграти два матчі поспіль, — прокоментував  гравець команди «Маяк» і водночас голова Федерації хокею Вінницької області Володимир Давидюк. 
За його словами, в січні у Вінниці планується проведення матчів вищої ліги чемпіонату України серед чоловіків. Бо в нашому місті зараз базується команда «Берсерки» (Харків), яка приймає участь у цьому престижному змаганні. Також після Нового року заплановано почати новий відкритий чемпіонат Вінниці.                 

Найкращі гравці чемпіонату 
Під час урочистого нагородження були вручені не лише командні призи, але й особисті. Найкращим нападником чемпіонату Вінниці став Віктор Марущак («Маяк»), найкращим захисником — Ігор Назаров («Арсенал»), найкращим воротарем — Сергій Студинський («Арсенал»). Найкращим бомбардиром виявився Ігор Іваник («Маяк»). 
Разом із Володимиром Давидюком нагородження проводив керівник молодіжної хокейної ліги Вінницької області Артем Іноземцев, який допомагав із організацією. Чемпіонату. Він назвав фінальну серію дуже видовищною, бо боротьба у ній була конкурентною.  
— У відкритому чемпіонаті Вінниці в складі кожної з команд міг бути лише один молодий гравець (до 20 років). Адже ми окремо проводимо міську молодіжну хокейну лігу. Там грають чотири команди. В той же час ветерани демонструють молоді жагу до перемоги. Вони показують, як віддаватися у грі. І таким чином мотивують молодих хокеїстів, — прокоментував Артем Іноземцев.       
За матеріалами: 20 хвилин
 

Переглядів: 90
Ім`я *:
Email *:
Код *: