Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2022 » Вересень » 1 » Вінницький клуб «ЯСКО» здобув срібло у «Кубку Нескорених» з футзалу
12:01
Вінницький клуб «ЯСКО» здобув срібло у «Кубку Нескорених» з футзалу

Наприкінці серпня у Києві відбувся фінал «Кубку Нескорених» з футзалу (у групі «Центр»). Там взяли участь вісім команд: київські «ХІТ» і «CLUST», миколаївський «VAST», «Орлівка» і «ЯСКО» з Вінниччини, роменський «Рятувальник», запорізький клуб «Запоріжпромгруп» і МСК «Харків». 

Колективи були розбиті на дві підгрупи, після чого пройшли стикові матчі. «Орлівка» із Тепличчини у грі за п’яте місце поступилася «Рятувальнику»  – 4:7. 
А ось вінницький «ЯСКО» після важливих перемог на груповому етапі дістався фіналу. Там йому протистояла титулована команда – багаторазовий призер футзальної Екстра-ліги України «ХІТ» (Київ). 
Перший тайм вирішального матчу завершився з рахунком 3:2 на користь киян. У другому таймі ситуація виявилася дзеркальною. Отже, основна частина поєдинку завершилася із рахунком 5:5. А в серії післяматчевих пенальті сильнішою виявилась київська команда — 6:5 на її користь. Отже, вінничани вибороли срібло. 
Було визначено й найсильніших гравців турніру по різним номінаціям. Найкращим воротарем став Юрій Васильченко («ЯСКО»), найкращим бомбардиром - Владислав Васалатій («Орлівка»), найкращим гравцем - Владислав Завертаний («ХІТ»). 

Коментарі
Президент ФК «ЯСКО» Ярослав Скоромний сказав, що «Кубок Нескорених» букв проведений на високому рівні.   
— Пишаюся своєю командою, ставлю їй максимальну оцінку.  На цьому турнірі ми продемонстрували, наскільки сильний аматорський футзал у Вінниці. В фіналі поступилися лише в серії пенальті, бо Фортуна була не нашому боці, — сказав президент ФК «ЯСКО» Ярослав Скоромний.
Він нагадав, що під час війни деякі футболісти «ЯСКО» пішли захищати країну, у інших не виходило зіграти за сімейними обставинами. 
— Тому ми підсилили колектив кількома гравцями, які виступають у чемпіонаті Києва. Було приємно провести разом час на футзальному майданчику. До речі, перед турніром не вдалося влаштувати жодного спільного тренування, — додав Ярослав Скоромний.
Голова Асоціації футзалу Вінницької області Юрій Максименко привітав команду «ЯСКО» із чудовим результатом, який продемонстрували її гравці на «Кубку Нескорених». А також подякував керівникам цього клубу Ігорю і Ярославу Скоромним за вагомий внесок у розвиток спорту на Вінниччині. 
— В  «Кубку Нескорених» ФК «ЯСКО» поступився лише команді Екстра-ліги, за яку грали майстри спорту України і майстри спорту міжнародного класу. В цьому змаганні взагалі виступали дуже серйозні, елітні команди. Колектив «ЯСКО» започаткували у 2013 році. За рахунок самовіддачі на футзальному майданчику його гравці-аматори в «Кубку нескорених» боролися на-рівних проти профі, — прокоментував голова Юрій Максименко.    

Технічні дані  
Фінал «Кубку Нескорених»
«ХІТ» (Київ) – «Яско» (Вінниця) – 5:5 (3:2). Пенальті – 6:5
Голи : Жук (7, 11, 23), Журба (15), Ліфер (33) – Максименко (16 – з пен.), Цой (19), Бессалов (27), Ардашніков (37), Саківський (38)
Попередження: Літвінов (29), Журба (34) – Онищук (25), Ардашніков (33)
Вилучення: Сірий (16), Жук (26), Літвінов (36 – друга ЖК)
«ХІТ»: Олександр Кравець (Олександр Сухов, 21) – Сергій Журба, Владислав Завертаний, Олександр Педяш, Євген Жук – Олександр Ліфер, Ігор Чернявський, Євген Сірий, Володимир Поночовний – Орест Боргун, Максим Літвінов – Руслан Шеремета, Ігор Салтанов
«Яско»: Юрій Васильченко – Роман Бакум, Віктор Цой, Максим Бессалов, Євген Саківський – Віктор Жук, Андрій Ардашніков, Віталій Рябоконь, Тимофій Брижчук – Юрій Онищук, Олексій Максименко, Вадим Чернега.

Переглядів: 109
Ім`я *:
Email *:
Код *: