Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Серпень » 12 » Завдяки влучним пострілам вінницькі олімпійці здобули путівки до Італії і Бразилії
09:29
Завдяки влучним пострілам вінницькі олімпійці здобули путівки до Італії і Бразилії

Вперше у Вінниці провели чемпіонат України серед чоловіків і жінок зі спортивної стрільби із гвинтівки. Паралельно медалі в інших видах кульової стрільби розігрувалися у Львові. В змаганнях взяли участь зірки вітчизняного спорту. Приміром, срібний призер Олімпіади в Ріо-де-Жанейро (Бразилія) Сергій Куліш (Черкаси) і срібний призер Олімпіади в Пекіні (Китай) Юрій Сухороков (Донецька область), повідомляє Vlasno.info.
Незважаючи на серйозну конкуренцію, господарі показали високі результати. В загальному заліку, за сумою всіх видів програми, збірна Вінниччини посіла третє місце серед 19 команд. Попереду лише Львів і Дніпро.  
Вінничани здобули цілу купу нагород в особистому заліку. В стрільбі по рухомій мішені Валентина Гончарова виборола два золота. Тут же наша Людмила Василюк стала другою, а Анастасія Жученко – третьою. В командній вправі ці троє вінничанок стали чемпіонками!
В стрільбі із малокаліберного пістолета на 25 метрів відзначився «граючий тренер» вінницької збірної Денис Мустафаєв – разом і Павлом Сидоруком і Павлом Крепосняком. Вони здобули командну бронзу. Серед жінок в командній вправі Дарина Лєбєдєва, Тетяна Савалова та Уляна Мустафаєва показали аналогічний результат.
Наші учасники у стрільби з гвинтівки виступили відмінно. Володар ліцензії на Олімпіаду-2020, учасник попередніх Ігор, Олег Царьков в стрільбі на 50 метрів отримав срібні нагороди у двох вправах. Його випередив лише олімпійський призер Сергій Куліш. Олег Царьков далі став чемпіоном України в стрільбі з пневматичної гвинтівки на 10 метрів. А в міксті, разом із Олесею Чайкою, він виявився віце-чемпіоном в олімпійській вправі в стрільбі на 10 метрів.            
Господарки поля показали високий клас, здобувши командні бронзу і срібло в стрільбі на 50 метрів. Це заслужений майстер спорту, учасниця Олімпійських ігор Леськів, а також Олеся Чайка і Світлана Огер. А в особистому заліку Леся Леськів двічі стала віце-чемпіонкою.   
Вінничанки не пасли задніх і в стрільбі на 10 метрів з пневматичної гвинтівки. Леся Леськів, Олеся Чайка і Світлана Огер посіли третю позицію.
Як повідомив старший тренер збірної Вінниччини з кульової стрільби Віктор Щерба, чемпіонат України мав статус етапу відбору на престижні міжнародні змагання.
З 25 серпня по 4 вересня в Ріо-де-Жанейро (Бразилія) розіграють Кубок світу з кульової стрільби, де візьме участь Леся Леськів.  
А на вересневий чемпіонат Європи зі стрільби з малокаліберної зброї, що пройде в Італії, путівки отримали двоє вінничан – Олег Царьков і Леся Леськів. Також в збірній ще чотири стрільці, представники Києва, Одеси, Черкас і Донецької області. 

Переглядів: 187
Ім`я *:
Email *:
Код *: