Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

Новорічні змагання у Вінниці зібрали гравців «Шахтаря», «Зорі», «Ворскли», «Металіста 1925» та інших елітних клубів. Перемогу здобув лідер обласного футболу «ЯСКО», який мав потужний склад        

На стадіоні вінницького педколеджу минулого тижня розігрувався новорічний Кубок із футболу. Там загалом грали вісім сильних команд. Змагання організувала обласна Асоціація футболу за підтримки обласної Асоціації футзалу і мецената Ігоря Скоромного. 

 

Умань у фіналі  
В своєму останньому матчі групи «Б» високий клас продемонструвала вінницька «Нива». Вона розгромила «Інтер-АТ» (Гавришівка) – 6:0. П’ять м’ячів у цьому матчі провів граючий президент нивівців Артур Загорулько. 
Для продовження боротьби за медалі «Ниві» було потрібно, щоб в заключному матчі групи «Базис» (Умань, Черкаська область) втратив очки проти ФК «Гнівань». Але цього не трапилося. Команда з Черкащини постійн ... Читати далі »

Перегляди 118 | Дата: 07.01.2023

Вінницький спортивний клуб «Elite» для своїх вихованок та їхніх батьків провів традиційні звітні змагання із художньої гімнастики. На килим виходили 150 дівчат різного віку. Вони продемонстрували, чому навчилися у 2022 році. Серед глядачів була віце-президент обласної федерації художньої гімнастики заступник начальника обласного управління спорту і рухової активності Наталя Токар.         
За підсумками змагання були визначені призери у різних номінаціях, а взагалі всі учасниці турніру отримали подарунки та море чудових емоцій. Після цього пройшли показові виступи провідних вихованок клубу «Elite».  
Спортсменок протягом 2022 року готували два основних тренери і співзасновники клубу —  Дар'я Чернякевич і Ольга Оксамитна. Також їм допомагали наставниці Ірина Чистоколяна, Юлія Кошелюк, Аліса Бойко, Катерина Матвієнко і Вероніка Горбатюк. Спільними зусиллями було досягнуто чимало.  
— Протягом 2022 року наші спортсменки успішно виступали на обласних, всеукраїнських і міжнародних змаганнях. Зокрема, привозили медалі із Грузії, Молдови, Польщі і різних регіонів України. Також наші спортсменки  побували на навчально-тренувальних зборах у Болгарії. Посвідчення кандидатів у майстри спорту України отримали три наші гімнастки — Дар’я Усатюк, Юлія Підчаха і Ангеліна Левченко (переселенка із Херсона). Наступного року в першу чергу прагнемо успішно виступати на чемпіонатах ... Читати далі »

Перегляди 189 | Дата: 29.12.2022

21 грудня у Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року. Їх нагородили грамотами, грошовими преміями та цінними подарунками від міської ради.

Серед нагороджених був 36-річний заслужений майстер спорту Олександр Марчук. Він цього року виграв Кубок і чемпіонат світу з радіоспорту серед чоловіків. Скільки разів відомий спортсмен вигравав світові та європейські змагання, вже точно не пам’ятає. 
—Вперше золото чемпіонату Європи здобув у 2013 році, потім почав перемагати на аналогічних міжнародних змаганнях регулярно. Паралельно продовжую займатися спортивним орієнтуванням — цього року вперше переміг на чемпіонаті світу серед ветеранів, — сказав він. 
Олександру Марчуку багато років успішно виступати допомагають постійні тренування і дисципліна. 
—Тому моє спортивне життя триває. Буду бігати, поки мені це цікаво, — розповів Олександр Марчук. 

Чемпіони Паралімпіади і Всесвітніх ігор 
Подарунки від міської влади отримала низка без перебільшення видатних спортсменів нашого регіону. Приміром, на Паралімпіаді-2022 наш біатлоніст Григорій Вовчинський здобув дві золоті і три срібні медалі, Ірина Буй золоту та бронзову медалі — це спортсмени з ураженням опорно-ру ... Читати далі »

Перегляди 115 | Дата: 22.12.2022

Виявляється, святий Миколай дружить зі спортом. Це стало зрозумілим на святі дітей із родин вимушених переселенців, які займаються у міських ДЮСШ. Його 19 грудня у СК «Аква-Він» влаштував міський спорткомітет.  

На спортивно-розважальне свято завітали близько 90 дітей. Вони приїхали до Вінниці із Краматорська, Херсона, Харкова, Миколаєва, Маріуполя тощо.  Перша частина складалася із концертної програми від учнів міської дитячої музичної школи № 2, виступів гімнасток з МДЮСШ № 1 і акробаток із ОДЮСШ зі складно-координаційних видів спорту. Шоу продовжили інтерактивні майстер-класи з баскетболу, гандболу, шахів і шашок та легкоатлетичні естафети. 
Наприкінці свята дітей пригостили солодкими призами та нагородили пам’ятними подарунками від міського спорткомітету. Їх роздавав святий Миколай, який залюбки фотографувався із малечею на згадку. До речі, перед цим святковий персонаж спробував свої сили у баскетболі і шахах. Але поступився юним «гросмейстерам» із Маріуполя і Бучі. 
— Ми не могли залишитися осторонь Дня святого Миколая і влаштували свято для дітей із родин вимушених переселенців. У міських ДЮСШ наразі займається 101 така дитина. Будемо й надалі роботи все можливе, щоб створювати комфортні умови для дітей-вимушених переселенців, — прокоментувала представниця міського спорткомітету Інна Заграй.   
Школярі залишилися задоволеними влаштованим для них святом. 
&mdas ... Читати далі »

Перегляди 101 | Дата: 20.12.2022

У Льодовому клубі фінішував 15-й відкритий чемпіонат Вінниці із хокею з шайбою. Ці змагання розпочалися ще до війни, а після піврічної перерви поновилися у жовтні. Бо влітку каток у Центральному парку був розморожений. 

На початку стартували шість команд, але клуб із Хмельницького через військовий стан не зміг продовжити змагання. Тому чемпіонат було переформатовано. Учасники зіграли за коловою системою (в одне коло), після чого пройшли серії плей-офф (до двох перемог). 
В підсумку п’яте місце посів «Спартак». В одній із півфінальних серій «Маяк» досить легко переграв «Мегамолл» — 7:2 і 11:1. В іншій «Арсенал» переграв «Діадему» у трьох матчах  — 5:3, 2:6 і 3:2. 
В фіналі зустрілися найсильніші колективи. «Маяк» в першій грі переміг «Арсенал» із рахунком 5:2. Другий матч виявився більш рівним – 3:2. «Арсенальці» наприкінці гри звели відставання у рахунку до мінімуму та до останніх секунд боролися за нічийний результат в основний час. ... Читати далі »

Перегляди 84 | Дата: 20.12.2022

На базі Вінницької територіальної організації «Колос» прийшла зустріч спортивного активу із новообраним головою обласної федерації важкої атлетики Олександром Кошелєвим. На ній були присутні віце-президент обласної федерації народний депутат України Анатолій Драбовський, старший тренер збірної області з цього виду спорту Костянтин Соцков, голова територіальної організації «Колосу» Сергій Татусяк, заступник голови спорткомітету Вінницької міської ради Роман Семчук, директор «колосівської» ОДЮСШ Вадим Мохник, провідні місцеві тренери. 
Олександр Кошелєв розповів, що є агропідприємцем, але із проблемами і потребами спортсменів добре знайомий. Бо є кандидатом у майстри спорту із плавання, причому в шкільні роки тренувався двічі на день. Тому Олександр Кошелєв й пристав на пропозицію очолити обласну федерацію важкої атлетики.  Він каже, що для справжнього чоловіка сила – це одна із найголовніших якостей. А заняття зі штангою сприяють у цьому.       
 — До мене звернулася важкоатлетична спільнота з проханням «підставити плече», взяти під керування спорт справжніх чоловіків. На посаді президента федерації перш за все ставлю за мету покращення умов тренування важкоатлетів. Хочу, щоби діти та дорослі займалися на сучасному інвентарі. Також докладу усіх зусиль, щоб підтримати провідних атлетів Вінниччини, надати їм можливість якнайдовше залишатися у спорті. Прагну зробимо важку ... Читати далі »

Перегляди 90 | Дата: 17.12.2022

 

ТОЧКА ЗОРУ. Колишній президент вінницького ФК "Нива", експерт з питань державної безпеки, генерал-майор юстиції Василь Вовк - про перспективи і майбутнє українського футболу.     

КРИМІНАЛЬНИЙ ПРОЦЕСУАЛЬНИЙ АСПЕКТ

22 листопада 2022 року Президенту Української асоціації футболу (далі – УАФ) Андрію Павелку та генеральному секретарю УАФ Юрію Запісоцькому вручені повідомлення про підозру, складені старшим слідчим в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України, у кримінальному провадженні від 07.06.2018 року № 5201000000000589 (цифра 5 на початку номеру означає, що відомості в ЄРДР вносились НАБУ).

Павелко А.В. підозрюється:

- у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненим в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України – особливо тяжких злочин);

- у легалізації (відмиванні) майна, одержаного злочинним шляхом, за попередньою змовою групою осіб в особливо великому розмірі (ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України – особливо тяжкий злочин).

Кілька питань щодо обставин, які можуть свідчити про підв ... Читати далі »

Перегляди 105 | Дата: 05.12.2022

Після тривалої перерви відбувся чемпіонат України з фрі-файту. Нагадаємо, це український різновид змішаних бойових мистецтв. Змагання пройшли 25 — 27 листопада у Хмельницькому. Загалом у них взяли участь близько 390 бійців. Вінницьку федерацію представляли 12 спортсменів, вихованців клубів «Оріон», «Тора-Каі» і «SFS».  По традиції партнерами нашої збірної виступили виробник сільгосптехніки «Agrokalina» і Всеукраїнський патріотичний рух «Гідність нації».
Конкуренція на чемпіонаті була надзвичайно високою. Незважаючи на велику перерву у тренувальному процесі, відсутність офіційних проміжних змагань і брак навчально-тренувальних зборів, вінницькі спортсмени показали непоганий результат. Вони загалом здобули вісім бронзових нагород. 
Зокрема, призерами стали Олексій Шмигун (СК «Оріон», вікова група 10 — 12 років, вагова категорія до 32 кг), Роман Штельмах («Оріон», 13 — 15 років, до 52 кг), Максим Легков (SFS, 13 — 15 років, до 63 кг.), Артем Жуков («Оріон», 13 — 15 років, до 63 кг), Костянтин Горобець («Тора-Каі»,16  — 18 років, до 69 кг), Артем Мазур («Тора-Каі», понад 19 років, до 74 кг), Олег Мазур («Тора-Каі», понад 19 років, до 69 кг),  Андрій Давидюк (SFS, понад 19 років, до 79 кг). 
— Велика подяка колективу Всеукраїнської федерації федерації фрі-файту за ... Читати далі »

Перегляди 88 | Дата: 28.11.2022

Фінішував  Moldova Open Cup із художньої гімнастики. На ньому вдало виступили вихованки вінницького клубу «Еlite». Вони гідно витримали конкуренцію із представницями Румунії, Кіпру, інших регіонів України та господарками килима. 

Загалом у відкритому Кубку Молдови взяли участь понад 300 спортсменок. Клуб «Еlite», яким керують (і водночас тренують) Ольга Оксамитна і Дар’я Чернякевич, представляли 24 гімнастки 2017 — 2010 р.н. Їх допомогли підготувати наставниці Ірина Чистоколян, Юлія Кошелюк Катерина Матвієнко, Вероніка Горбатюк і вимушена переселенка Аліса Бойко із Харкова. 
Їхні вихованки загалом здобули 25 нагород різного гатунку. Особливо відзначилася Єлизавета Харченко, яка оформила золотий «хет-трик» в престижній категорії (серед дівчат 2013 р.н.). Зокрема, перемогла в загальному заліку, у  вправах із обручем та м’ячем.
— Наші вихованки завжди створюють серйозну конкуренцію не лише в області і Україні, але й в міжнародних змаганнях за кордоном. Тренування під час війни не зупиняються. Проводимо їх навіть за відсутності світла. Для тренувальної зали придбали спеціальні світильники з акумуляторами. Під час повітряної тривоги спускаємося до укриття. Там дівчата займаються розтяжкою, — прокоментувала  Дар’я Чернякевич.       

 

... Читати далі »

Перегляди 157 | Дата: 27.11.2022


Ці змагання проанонсували на зборах із представниками місцевих футзальних клубів. Вів засідання голова обласної Асоціації футболу Ігор Гатауллін. Нагадаємо, саме очолюваній ним громадській спілці делеговані права розвивати всі різновиди гри № 1 на території нашого регіону. 
Ігор Гатауллін представив керівників новостворених місцевих футзальних організацій. Обласну Асоціацію футзалу очолив колишній професіональний футболіст Юрій Максименко, Асоціацією Вінницької територіальної громади керуватиме Ігор Откидач, Асоціацією Вінницького району — директор ДЮСШ «Десна» Андрій Заводян. Тобто вже створена ціла вертикаль із розвитку одного із наймасовіших видів спорту на Вінниччині.   
Ігор Гатауллін звернув увагу, що обласна федерація футболу та новостворені місцеві футзальні структури вже уклали угоди про розвиток виду спорту із Українською асоціацією футболу, обласним Департаментом гуманітарної політики, спорткомітетом Вінницької міської ради. Тому чемпіонат та Кубок області  з футзалу серед аматорських команд матимуть статус офіційних змагань.    
Як повідомив Юрій Максименко, чемпіонат Вінниччини (у вищій та першій лігах)  стартує на початку грудня. Змагання пройдуть у два кола, гратимуть по одному матчу на тиждень. 
За підсумками розіграшу в елітному дивізіоні визначатимуть найкращі місцеві клуби для участі у всеукраїнських футзальних змаганнях. Це зацікавлює брати участь у чемпіонаті облас ... Читати далі »

Перегляди 93 | Дата: 26.11.2022

1 2 3 ... 276 277 »