Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Листопад » 21 » Вінницька команда «ОКС-ШВСМ» здобула срібло міжнародних змагань
14:33
Вінницька команда «ОКС-ШВСМ» здобула срібло міжнародних змагань

Міжнародний турнір з індорхокею (хокею на траві в залі) «Прагосхема» відбувся наприкінці минулого тижня у столиці Чехії. Вінницю представляв чемпіон України «ОКС-ШВСМ», повідомляє Vlasno.info.
Розклад та склад учасників в останній момент було змінено у зв' язку із неучастю двох хокейних клубів ОАЄ. Їм чомусь не відкрили візи у Чехію. Тому на старт вийшли 9 команд із різних країн, розбитих на дві групи.  
В перший день вінничани розгромили іспанський клуб «Малага» із рахунком 8:2. Та розійшлися миром із австрійським клубом «ВАК» – 3:3.
На другий день «ОКС-ШВСМ» переміг господарів майданчику, ХК «Богеміанс» – 4:1. Таким чином підопічні тренера національної збірної України Павла Мазура виграли групу «А». В той час переможцем групи «В» став ХК «Мінськ» (Білорусь).
В півфіналі вінничани зустрілися в із австрійським ХК «Навакс». Цю команду вдалося здолати із мінімальною перевагою – 3:2.
На жаль, в слов'янському фіналі «ОКС-ШВСМ» не зміг здолати ХК «Мінськ». Наші хокеїсти поступилися із рахунком 4:7 і здобули срібні нагороди турніру.
Вінницький клуб провалив старт фінального поєдинку, коли пропустив одразу три незапланованих голи. Довелося перебудовуватися, що також не пішло на користь.    
– Якщо б виручили наші воротарі, а хлопці виконали установку на гру, можна було б розраховувати на кращий результат. Втім, наразі за підбором гравців білоруський клуб є сильнішим за наш. За ХК «Мінськ» грають три вінницьких легіонери. Це воротар Ярослав Гордей, захисник Дмитро Луппа і нападник Богдан Коваленко, – каже головний тренер «ОКС-ШВСМ» Павло Мазур.
В турнірах «Прагосхема» «ОКС-ШВСМ» брав участь понад десять разів, лише минулого року пропустив це змагання. Двічі вигравав золото – коли в нашому клубі був найсильніший склад. Також неодноразово ми посідали на «Прагосхемі» призові місця.  
– Ми не засмучуємося через поразку в фіналі, адже не прагнули за будь-яку ціну посісти перше місце. Головне, що ми вперше дали шанс спробувати себе на міжнародному індорхокейному турнірі зовсім молодим хлопцям. І вони виправдали сподівання. Приміром, нашому кращому бомбардиру на «Прагосхемі» Юрію Дземуху – лише 16 років, – наголошує Павло Мазур.   
Індорхокейний сезон в Україні триватиме. З 23 по 25 листопада пройде перший тур чемпіонату нашої країни. Дюжина команд-учасниць розбита на дві групи. «ОКС-ШВСМ» гратиме тур у Шостці (Сумська область), а інший клуб міста над Бугом «ШВСМ-Олімпія» – у Літині (Вінницька область).  
– Після стартового раунду по три кращих команди з кожної групи складуть першу шістку. Вона продовжить боротьбу за медалі в другому і третьому турах. Інші колективи розіграють місця з 7-го по 12-е, – пояснив Павло Мазур.
На жаль, за словами Павла Мазура, сьогодні у Вінниці немає жодного нормального залу для тренувань дорослих індорхокестів, які готуються до участі в Кубку європейських чемпіонів 2019 року. Бо СК «Здоров’я» і СК «Вінниця» закриті через реконструкцію. Якщо юні гравці ще можуть займатися в шкільних залах, то майстрам щоденно доводиться їздити на тренування до Літину.

Переглядів: 282
Ім`я *:
Email *:
Код *: