Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Березень » 18 » Турнір зі змішаних єдиноборств «Road to WWFC» завершився сенсаційно
16:23
Турнір зі змішаних єдиноборств «Road to WWFC» завершився сенсаційно

Потужні удари, видовищні кидки, напружена боротьба в партері, кров і гематоми на обличчі. Беззаперечні перемоги фаворитів і несподівані камбеки андердогів (на яких мало хто ставив) – все це можна було побачити на міжнародному турнірі зі змішаних єдиноборств «Road to WWFC». Він пройшов у вінницькому СК «Нокаут» і за традицією зібрав понад 900 глядачів.
Бої відбулися за підтримки міського голови Сергія Моргунова та за інформаційної підтримки RIA. Загалом – дюжина поєдинків. В шести із них в клітці-гексагоні (аналог рингу в ММА) були представники Вінниччини. По два бійці із клубів «Січ» і «Патріот» обласного центру, Вадим Сакал (Тульчин) та Ігор Гунько, який сперечався за чемпіонський пояс у головному протистоянні вечора.
   
Аматори на розігріві
В перших чотирьох боях виступали аматори. В перервах номери раундів демонстрували красиві дівчата. Заводила публіку ритмічна музика, під яку виходили бійці. І темрява у залі – лише гексагон був добре освітлений.   
В стартовому поєдинку 16-річний вінничанин Ярослав Голішевський постійно тиснув на свого однолітка із Бердичева Микиту Куліша і переміг за очевидної переваги.
За майже аналогічним сценарієм проходив поєдинок між Іваном Волощуком (Житомир) і Олександром Хуторянським (Вінниця). Наш 17-річний спортсмен весь поєдинок домінував, але наприкінці попався на больовий прийом «трикутник».
– Я добре знав «трикутник». Але вів три раунди і трохи розслабився. Просто не побачив вчасно, чого прагне суперник,  – прокоментував 17-річний Олександр Хуторянський. – Раніше займався тайським боксом, вольною боротьбою і лише потім – змішаними єдиноборствами. Прагну вийти на професійний рівень.     
– Олександр Хуторянський не просто хотів виграти, а зробити це красиво. За це і був покараний! – пояснив тренер збірної Вінниччини зі змішаних єдиноборств Ігор Дишливенко.
В інших аматорських боях вже в стартових раундах перемогли Назар Домашин (Житомир) і Богдан Гнітко (Київ).

Тульчинець виконав «гільйотину»
Професійні поєдинки відкрилися виступом нашого земляка Ігоря Куцького. На жаль, він попався на задушливий прийом у виконанні Назара Луцківа (Чернівці).
Проте в наступному бою порадував 25-річний Вадим Сакал. Тульчинець вдало виконав прийом «гільйотина», що примусило рефері зупинити поєдинок.
 – Після перемоги настрій – чудовий. До того ж мене чекає грошова винагорода. Я міг виграти і за рахунок ударної техніки. Але вдалося привести вдалий прийом, – розповів тульчинець.  
Вадим Сакал тренується у клубі «Гепард» три роки. Регулярно добирається на тренування із села, долає по 30 кілометрів. Захопився єдиноборствами досить пізно – у 23 роки. До цього вдома займався фізпідготовкою і роботою на брусах виключно вдома. Нині Вадим є майстром спорту України із фрі-файту.
– Два роки поспіль я є чемпіоном країни і з цього українського виду змішаних бойових мистецтв. Мрію підвищити свою майстерність, аби заключити професійний контракт і заробляти на життя виключно спортом, – додає він.    
– Вадим Сакал – молодець, справжній трудяга, досвідчений боєць. В першому раунді Вадиму підбили око, він ним погано бачив. Але тульчинець «викрутився» і врешті-решт переміг, – радіє Ігор Дишливенко.  

Гра «на публіку»
Вінничанин Роман Михальський (23 роки) протистояв Андрію Іванову (Житомир). Лідирував весь поєдинок, але програв через больовий прийом на руку.
– Як і Олександр Хуторянський, Роман Михальський прагнув викликати фурор у залі. Але у ММА краса не потрібна. Головне – правильно виконувати технічні дії, –  коментує Ігор Дишливенко.
На думку нашого тренера, у місцевих бійців був великий тягар відповідальності.
– Гостям все одно, як перемагати. А наші спортсмени, за якими спостерігають близькі і рідні, «грають на публіку». І це не призводить до добра. Наші учасники були краще фізично підготовлені, але це не вплинуло на результати, – пояснює тренер.
Роман Михальський каже, що змішані єдиноборства для нього – це хобі.
– Вони примушують тебе стати «мужиком», випробовують на міць. Я займався потроху багатьма видами єдиноборств – самбо, рукопашним боєм тощо, – каже  Роман Михальський. – Вінницький турнір – дуже хороший і сильний. Адже організація WWFC – досить відома у світі.  
В єдиному міжнародному бою Влад Кукоара (Кишинів) боровся проти Івана Раца (Казахстан). Технічний молдованин не залишив шансів опоненту.

Несподівана кульмінація
В головному поєдинку вечора за вакантний пояс чемпіона турніру «Road to WWFC» у ваговій категорії до 93 кг сперечався 29-річний вінничанин Ігор Гунько. Він – чемпіон світу із годзюрю-карате і змішаних єдиноборств, заслужений майстер спорту України. Суперником нашого земляка був 22-річний Богдан Лисенко (Житомир) – неодноразовий чемпіон України із ММА, кікбоксингу і фрі-файту. Із переможцем цього бою планувала підписати професійний контракт Ліга WWFC. Безумовним фаворитом вважався Ігор Гунько, який виграв всі шість поєдинків на профі-ринзі. В той же час його суперник програв обидва свої професійні бої.
Наш земляк перемагав по очках у першому раунді. Але поступився через больовий прийом в другому.
– На жаль, вінничанин не склав реальної конкуренції. Він намагався тиснути в першому раунді, а далі «посипався», – розчарований Ігор Дишливенко.     
Богдану Лисенкові вручили пояс «Road to WWFC». Він казав, що радіє настільки, що аж хоче плакати. Тим часом Ігор Гунько приніс букет троянд і вручив їх головним вболівальникам – бабусі і дідусю! Наш земляк збирається відпочити, зробити висновки із поразки і повернутися у спорт у найкращій формі.
Голова організації UFMMA Вінницької області, представник Ліги WWFC Вадим Кудіяров зауважив, що такі змагання зміцнюють міжнародний імідж міста, допомагають розвивати ММА у регіоні.
– У них взяли участь не лише досвідчені, але й наші молоді бійці. Тобто підростає перспективна зміна, яка в майбутньому претендуватиме на медалі на престижних чемпіонатах. Бачимо, що вона на правильному шляху, – сказав Вадим Кудіяров.    

Переглядів: 258
Ім`я *:
Email *:
Код *: