Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Січень » 4 » ТОП-10 зимових видів спорту у Вінниці
11:54
ТОП-10 зимових видів спорту у Вінниці

Переважна більшість традиційних зимових видів спорту у Вінниці не культивується. Це не лише через брак снігу, але й через відсутність зимової спортивної інфраструктури. Спортивна Вінниччина, як і Україна в цілому, робить ставку на літні види спорту. Про це красномовно свідчить те, що половина державного фінансування на зимові види спорту в країні витрачається на один рейтинговий біатлон, де постійно маємо успіхи на міжнародній арені.     
Газета RIA представляє рейтинг не лише традиційних зимових видів спорту. Але й тих різновидів оздоровлення, у яких можна спробувати себе у холодну пору року.  

Хокей з шайбою
Безумовно, король зимових розваг. Цій грі справжніх чоловіків юних вінничан навчають у спортивному клубі «Патріот». Він діє на базі «Льодового клубу» в Центральному парку культури і відпочинку. На жаль, вже давно у Вінниці немає команди майстрів з хокею з шайбою. Змагання дорослих можна переглянути під час відкритого чемпіонату міста.

Фігурне катання
Танці на льоду – захоплююча розвага, якою на аматорському рівні переважно цікавляться дівчата. Покататися на ковзанах запрошують і у «Мегамоллі», і у «Льодовому клубі». Без проблем можна знайти інструктора для дорослих або записати дитину на постійні тренування. У Вінниці регулярно відбуваються змагання фігуристів всеукраїнського рівня.

Індорхокей
Індорхокей – це хокей на траві в закритому приміщенні, в залі. Майже завжди займаються ним узимку. Адже ті ж самі спортсмени влітку грають у «зелений» хокей, тобто просто неба. У Вінниці індорхокеїсти  гуртуються в спорткомплексі «Здоров’я», що на Старому місті.

Моржування і зимове плавання
Спортсмени-моржі купаються в водоймищах не лише на Водохреща, а цілий рік. Вони також готуються до змагань із зимового плавання. У Вінниці цим опікується клуб «Нептун», члени якого збираються на Вишенському озері.

Зимова спортивна риболовля
У спортивній риболовлі учасники всю здобич випускають назад, у водоймище. Аналогічні змагання відбуваються і взимку. Але ситуація ускладнюється тим, що нерідко біля ополонки доводиться сидіти годинами за досить морозної погоди.     

Лижні перегони
У Вінниці останніми роками цей популярний вид спорту розвивається лише на аматорському рівні. Масових перегонів давно не було. Хоча поодиноких фізкультурників із лижами, приміром, біля Лісопарку можна побачити нерідко.
На більш високому рівні лижний спорт розвиваються у Бару, де готують в першу чергу параолімпійців світового класу – членів збірної України, переможців і призерів міжнародних змагань.

Орієнтування на лижах
Взимку змагання зі спортивного орієнтування не припиняються. Коли багато снігу, учасники стають на лижі і виконують традиційні завдання із пошуку контрольних пунктів за допомогою компаса і карти.

Футбол із кольоровим м’ячем
«Матч відбудеться за будь-якої погоди» – прихильники футболу нерідко використовують цю фразу. І насправді, заплановані взимку футбольні змагання просто неба не скасовують навіть через снігопад. Проблему вирішують просто: традиційний чорно-білий м’яч замінюють кольоровим, який чудово видно на снігу.

Зимовий дріфт
Прихильники автоспорту полюбляють змагання із зимового дріфту. Це контрольований занос автомобіля на снігу. Чемпіонат країни із зимового шрифту торік вперше в України відбувся на аеродромі Калинівки. Лише не намагайтеся повторювати трюки дрифтерів у реальному житті!

Біг без взуття
Наш земляк Руслан Кобялко започаткував співтовариство Air Fitness Community. Учасники цієї спільноти тренуються просто неба цілий рік, незалежно від погодних умов. Практикують вони і біг по снігу без взуття із голими ногами.

Переглядів: 307
Ім`я *:
Email *:
Код *: