Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Листопад » 24

У перемогу України над Словенію свій внесок зробили учасники АТО, які лікуються і працюють у Вінницькому військово-медичному центрі Центрального регіону. Нагадаємо, Вінницькій обласній федерації футболу виділили квитки на матч плей-офф національних збірних команд України та Словенії. 45 з них було вирішено передати до місцевого шпиталю. Бійці і лікарі, які відвідали історичний поєдинок, поділилися враженнями.

Старший прапорщик Михайло Березовський, родом з Ямполя:

– Я продовжую лікуватися у Вінницькому військово-медичному центрі Центрального регіону, чекаю виписки. Дуже вдячній обласній федерації футболу за можливість побувати на «Арені Львів», відчути дух суперважливого поєдинку. Ми переживали за перебіг подій на полі не менше, ніж самі учасники матчу. До речі, коли були в АТО, також дивилися футбол, переживали за українських футболістів.     

Підполковник медслужби Ігор Доценко:

– В молодості я займався футболом, грав за «Ниву-2», яка виступала в чемпіонаті області серед аматорів. Можливо, тому мене й відібрали для поїздки на поєдинок зі Словенією. Матчі збірної України і «Динамо» я відвідує втретє, і постійно наші перемагають! Окрім вінничан, на матчі зі словенцями було багато учасників АТО з інших регіонів – Київської, Житомирської тощо. Мрію потрапити на фінал чемпіонату Європи у Франції – подаватиму заячі ку через Інтернет.    

Полков ... Читати далі »

Перегляди 309 | Дата: 24.11.2015

28 листопада, в суботу, команди ДЮСШ «Прем’єр-Нива» вдома спарингуватимуть з «Поліссям» (Житомир). Гратимуть на СК «Нива». Початок матчів – о 12.00, завершення – о 16.00. 

Зокрема, відбудуться три товариські поєдинки команд – 2001 р.н., 2002 р.н. і 2003 р.н.  

–  «Прем’єр-Нива» і «Полісся» – приблизно рівні за силами колективи. Обидва – серед лідерів першої ліги Дитячо-юнацької футбольної ліги України. Ми товаришуємо вже протягом п’яти років, і тому проводимо товариські поєдинки. Сезон ще не завершено – можливо, попереду у нас будуть ще товариські матчі, – розповів тренер ДЮСШ «Прем’єр-Нива» Юрій Козачук.  

Перегляди 329 | Дата: 24.11.2015

Тріо авторів готує до друку книгу з історії вінницького футболу – починаючи з 1911 року, коли шкіряний м'яч вперше покотився міськими полями. Видання обмежується 1957 роком – рік потому з’явилася команда майстрів «Локомотив».
Щоб «оживити» документальний літопис, автори зібрали багато футбольних цікавинок. Наприклад, під час одного з матчів 30-х років у Вінниці почалася гроза, блискавка вбила глядача, а кілька гравців втратили свідомість. Гра припинилися, а вражених футболістів ненадовго … живими закопали прямо на футбольному полі. Тоді вважалося, що це допомагає вийти електричному розряду з тіла людини.

Інтернаціональний колектив авторів

Над матеріалами книги спільно працюють вінничанин Леонід Загоруйко, журналіст газети «Команда» Андрій Кудирко (робить в Києві) і Леонід Абрамович (мешкає в Ізраїлі). Їм також допомагає житель Німеччини Матвій Флігельтуб. Бригада авторів вважає, що історична книга певним чином сприятиме відродженню вінницької команди майстрів.         

– Ідея написати книгу виникла в Андрія Кудирка.  Минулого року він створив сайт «Історія вінницького футболу» (www.vinfoothistory.vn.ua), куди запропонував викладати програмки матчів вінницьких «Локомотива» і «Ниви», статті про гравців тощо. Я давно колекціоную програмки, тому запропонував співпрацю адміністратору цього сайту Леоніду Абрамовичу ... Читати далі »

Перегляди 336 | Дата: 24.11.2015

Захисник збірної України та дніпропетровського Дніпра Артем Федецький в ексклюзивному інтерв’ю "Чемпіону" розповів, кому присвячує вихід "блакитно-жовтих" на Євро-2016, оцінив шанси футбольної збірної Словенії у регбі та пояснив, звідки у нього патріотизм і любов до України.

- Чи встигли вже якось відсвяткувати вихід на чемпіонат Європи?

- Немає часу святкувати. Ми зараз готуємося до матчу з Чорноморцем (розмова відбулася у п’ятницю ввечері, - прим. авт.). Маркевич дав півдня на відновлення. Трохи святкування було у роздягальні й у літаку.

- Як привітали партнери по Дніпру?

- Звичайно, привітали всі. Звучали стандартні фрази. Довго чекали цього та задоволені, що нарешті переломили цю неприємну тенденцію плей-офф.

- Чи відчуваєте полегшення? Все-таки зламали прокляття плей-офф і ще й із Словенією, якій у 1999-му поступилися.

- Є таке. Були дуже емоційні два дні до матчу. Всі хлопці розуміли відповідальність і знали, якою буде гра. Треба було бути психологічно готовими та не вестися на провокації. Всі - молодці, виконали настанови тренера. Можливо, десь у другому таймі більше проявили характер, більше зіграли один за одного та практично не дали супернику створити моменти.

- Кому присвячуєте вихід на Євро?

- Нашій Батьківщині, нашому народу, нашим воїнам. Звичайно ж, сім’ям і батькам, які також хвилювалися, вболівали та нервували. Дякую всім за підтримку. Це перемога не лише ... Читати далі »

Перегляди 326 | Дата: 24.11.2015