Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Листопад » 22 » Заступник директора ДЮСШ «Прем’єр-Нива» Олег Шикір підбив підсумки року
10:30
Заступник директора ДЮСШ «Прем’єр-Нива» Олег Шикір підбив підсумки року

Після десятирічної перерви ДЮСШ «Прем’єр-Нива» поновила свої виступи у вищій, елітній лізі Дитячо-юнацької футбольної ліги України. Там вона виступає чотирма командами різних вікових категоріях. А найкращий з нивівських колективів, 14-річних юнаків під керівництвом тренера Олександра Квятковського, посідає четверте місце в групі.

Всеукраїнські змагання поновляться вже навесні, а поки підсумки року підбиває заступник директора ДЮСШ «Прем’єр-Нива» і тренер однієї з команд, яка бере участь в ДЮФЛ України Олег Шикір.

– Минулого сезону команди ДЮСШ «Прем’єр-Нива» вибороли право піднятися з першої ліги ДЮФЛ до вищої. За це необхідно подякувати нашим командам юнаків 2000 р.н. (тренери – Олександр Гайдаржи і Андрій Панчук) і 2001 р.н. (тренер – Юрій Козачук), які здобули ці перепустки. Зрозуміло, в елітному дивізіоні рівень змагань є набагато вищим. В нашій групі грають п’ять столичних команд, з якими особливо складно боротися. Водночас за такої конкуренції наші вихованці мають гарну можливість прогресувати, підвищувати майстерність, – каже Олег Шикір.       

– Олегу Анатолійовичу, що необхідно, щоб закріпитися у вищій лізі і одразу не понизитися в класі?

– Необхідно хоча б не посісти за сумою очок чотирьох команд останнє місце. Після першої половини чемпіонату ДЮСШ «Прем’єр-Нива» загалом набрала 48 очок Це практично гарантує збереження приписки в еліті, адже команди Костополя має приблизно вдвічі менше балів. А залишає вищу лігу лише клуб одного міста.       

– На початку сезону юні нивівці набирали небагато очок, а потім потроху покращили власні показники. Чим це можна пояснити?

– Наші футболісти після не дуже вдалого старту набралися впевненості в іграх з кращими юнацькими командами країни. Спочатку в деяких матчах ми «на рівному місці» втрачали очки –через брак досвіду. Приміром, не реалізовували пенальті на останніх хвилинах чи воротар на фініші поєдинку вибивав м’яч прямо на ногу супернику.    

– З часом «Прем’єр-Нива» може вийти на рівень найсильніших команд країни?

– Це можливо. Адже на нашій базі СК «Нива» створені чудові умови для підготовки юних футболістів. Діти можуть займатися на великому полі зі штучними покриттям, на кортах, в залі. Вони користуються зручними роздягальнями, теплою водою, їдальнею  тощо. Їх навчають кваліфіковані тренери, в минулому – професійні футболісти. Набираємо новачків з шести років.

– В ДЮФЛ України за «Прем’єр-Ниву» виступають виключно гравці з Вінниці?

– Для підсилення ми запрошуємо найсильніших спортсменів з районів. Хочу подякувати за підтримку керівництву ДЮСШ Ямполя, Козятина, Погребища. Ми й в подальшому будемо співпрацювати – проводити навчально-селекційні збори і запрошувати до своїх команд таланти з глибинки.     

– У Вінниці є ще одна школа, вихованці якої виступають у вищій лізі ДЮФЛ України …

– З ОДЮСШ Блохіна-Бєланова ми конкуруємо на всіх важливих змаганнях, в тому числі і у групі ДЮФЛ України. Але поза межами футбольного поля товаришуємо і чудово співпрацюємо.

– У юнаків збільшився ентузіазм до занять в зв’язку з тим, що до Вінниці цього року повернувся професійний футбол? 

– Піраміда, на вершині якої має бути місцева команда майстрів, просто необхідна. Адже діти наслідують кумирів, які виступають у професійній лізі; відвідують матчі майстрів і всмоктують в себе атмосферу Великого футболу. Природно, після цього у школярів виникає додаткова мотивація до занять спортом № 1, адже вони бачать перед собою перспективу.

Тренування «Ниви-В» відбуваються на нашому спорткомплексі. Графік складений таким чином, що команда майстрів тренується у «вікні» між заняттями юних гравців «Прем’єр-Ниви». Діти на власні очі бачать техніку професіоналів, мають можливість поспілкуватися з ними.

– Взимку юні нивівці тренуватимуться?

–  Окрім новорічних свят, пауз в тренувальному циклі у нас немає. Адже необхідно якомога краще підготуватися до другого кола ДЮФЛ України, Діти до 12 років тренуватимуться в залі, старші – на великому полі. Воно цілорічно перебуває в гарному стані. Навіть снігопади не стають на заваді, адже сніг на арені ми регулярно чистимо.     

 

Переглядів: 437
1 Роман Вінничанин 29  
0
Виступ нашого клубу у вищій лізі ДЮФЛ України можна оцінити по 5-ти бальній шкалі на тверду четвірку. Загалом хто б що там не казав - виступили досить непогано як для дебютанта вищої ліги і такий виступ потрібно занести собі в актив.

Тренери та футболісти Премєр-Ниви молодці і їм є чим пишатись - головне не збавляти обертів і впевнено рухатись вперед покращуючи спортивні здобутки вже на весні. Успіху Вам хлопці. Ми в Вас віримо.

Ім`я *:
Email *:
Код *: