Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 1 » Подвійна перемога вінницьких боксерів-важковиків
08:53
Подвійна перемога вінницьких боксерів-важковиків

Олексій Сайда виграв зональний чемпіонат України, а Іван Юренко став призером країни серед молоді

 

В сусідніх з Вінницькою областях одночасно фінішували два престижні змагання з аматорського боксу. У Хмельницькому відбувся чемпіонат України серед молоді, а у Бердичеві (Житомирська область) пройшов зональний чемпіонат України серед юніорів.

 

Бригада наставників

Два вихованці Вінницької школи вищої спортивної майстерності і освітянського спорттовариства вибороли там престижні медалі. Зокрема, суперважковик (понад 91 кг) Іван Юренко став бронзовим призером серед молоді. А представник першої важкої ваги (до 80 кг) Олексій Сайда виборов «золото» і здобув путівку на фінальний етап чемпіонату країни. Цих спортсменів готувала ціла бригада наставників: заслужений тренер України Віктор Січкарук, старший тренер збірної України серед чоловіків до 22 років Сергій Глущенко, Олександр Вацек і Федір Фріз.     

– Олексій торік був фіналістом чемпіонату країни, а цього року ми вже розраховуємо на його чемпіонство. Іван протягом останніх років незмінно був призером України. На жаль, поки йому не вдається стати чемпіоном країни. Іван Юренко вже останній рік виступає на рівні молоді і незабаром почне змагатися проти чоловіків. Зробити плавний перехід допомагає збірна України до 22 років, – прокоментував Сергій Глущенко.

 

Страху немає

18-річний Іван Юренко – кандидат у майстри спорту. Він є першокурсником Вінницького національного технічного університету.

Іван розповів, що в Хмельницькому провів два поєдинки. В першому переміг у другому раунді технічним нокаутом представника Житомирської області. А у півфіналі Іван провів всі три раунди і поступився по очкам харків’янину.

– В найближчий час я представлятиму Україну на міжнародному турнірі класу «А» в Польщі. Незабаром почну пробувати свої сили вже серед чоловіків, битися без шоломів. Зокрема, в обласному чемпіонаті серед студентів вишів. Страху перед дорослими боксерами немає, адже в нашому залі я регулярно спарингую зі старшими за віком спортсменами, – поділився Іван Юренка.       

У Івана немає кумирів серед боксерів-суперважковиків. Натомість йому подобається стиль багатьох провідних українських боксерів: Олександра Усика, Василя Ломаченка, деяких бійців з нинішнього складу «Українських отаманів».

 

Боксерська династія

14-річний Олексій Сайда займається боксом вже п’ятий рік. Зацікавив його цим видом спортом батько, який раніше тренувався під керівництвом Віктора Січкарука. Олексій повідомив, що в фіналі переміг киянина технічним нокаутом вже в першому раунді.

– Я сильно дістав його лівим боковим ударом, рефері почав рахувати, і тренер киянина викинув на ринг білий рушник у знак поразки, – розповів Олексій Сайда.

Тепер Олексій прагне стати кращим в країні у своїй віковій категорії. А з часом – поборотися за олімпійське «золото». Чому б і ні? Адже вінницька школа боксу нині перебуває на високому рівні. Недарма наших кращих бійців запрошують виступати за «Українських отаманів», де вони демонструють гарні результати.

 

Медалі вінничан і шаргородця

Як додав тренер-викладач Вінницького освітянського бокс-клубу, тренер юніорської збірної області Олександр Вацек, на зональному чемпіонаті України серед юніорів виступали 140 учасників з 12 регіонів. Вінницю представляло 11 спортсменів. П’ятеро серед них стали призерами. Окрім Олексія Сайди,  це Томмі Кравчик (вагова категорія понад 80 кг, СК «Золота рукавичка») і Ігор Ковтун (54 кг, Шаргород) – 2-е місця, Андрій Гончарук (63 кг, зал на Центральному міському стадіоні) і Максим Якубовський (52 кг, СК «Спарта») – 3-і місця.  

– Результати змагань для Вінниччини є досить успішними. Хоча, зрозуміло, хотілося б побільше золотих медалей. Найкращі показники на чемпіонаті показали господарі, а також боксери з Києва і Київської області, – прокоментував  Олександр Вацек.

 

На фото: Олексій Сайда і Іван Юренко і з тренерами Олександром Вацеком, Федором Фрізом і Сергієм Глущенком

Переглядів: 444
1 Роман Вінниччанин  
0
Молодці. Вінницький бокс на сьогоднішній день це візитна картка усього регіону.

Ім`я *:
Email *:
Код *: