Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Травень » 30 » «Нива-В» виграла подільське дербі. Коментарі, фото, відео.
11:57
«Нива-В» виграла подільське дербі. Коментарі, фото, відео.

Вчора, 29 травня, на СК «Нива» в рамках чемпіонату України з футболу серед аматорів відбулося захоплююче подільське дербі. Команда «Нива-В» приймала хмельницьке «Поділля». Колектив Василя Вовка і Вадима Кудіярова посідав останню сходинку турнірної таблиці, здобувши в чотирьох попередніх турах лише два очки. Тому нивівцям «кров з носу» була потрібна перемога.

Дві тисячі вболівальників

Підтримати рідну команду, яка незабаром стартує у другій професійній лізі, прийшли чимало вболівальників. За офіційними даними Асоціації аматорського футболу України, їх було дві тисячі. Точно підрахувати неможливо, адже квитків на матчі аматорів не продають. Також активними весь поєдинок були ультрас – численні вінницькі і купка фанів з Хмельницького. Вони постійно скандували, влаштовували свого роду шоу, змагаючись між собою.

«Нива-В» вийшла на поле в такому складі: воротар Євген Сослюк, Бондарчук, Малахів, Циганков, Борячук, Коломієць, Паньковецький, Кучер, Сімчук, Собко, Яськов. Боротьба в першому таймі була приблизно рівною і майже без гольових моментів. Суперники змагалися за центр поля, де відбувалося багато боротьби.

Голи на фініші

З середини другого тайму гру впевнено почали  контролювати господарі поля. Пару реальних шансів, щоб відкрити рахунок, втратив Віктор Сімчук. З третьої спроби йому це вдалося. На 73-й хвилині Сімчук завершив комбінацію «Ниви-В» влучним ударом головою. 1:0. Вінничани продовжили тиснути – нагоди збільшити  рахунок мали Максим Яськов (удар з 22-х метрів парирував воротар) і Олександр Собко (добивав м’яч з близької відстані). В той же час хмельничани були взагалі без моментів – форварди «Поділля» сиділи на «голодному пайку».

Наприкінці матчу гості в штрафній збили Олександра Собка, який рвався до воріт. Пенальті на 90-й хвилині чітко реалізував Володимир Кучер. 2:0 – перша перемога «Ниви-В» в чемпіонаті України! Вона дала можливість нашій команді (5 очок) піднятися на третю сходинку турнірної таблиці групи, випередивши саме подолян (4 очки).

Тим часом «ОДЕК» з Рівненщини (13 очок) здобув технічну перемогу з рахунком 3:0 над ФК «Волока» (6 очок). Нам лишилася остання гра (6 червня, субота) – в гостях проти «Волоки». Проте навіть перемога не допоможе вінничанам вийти до плей-офф. Кращі команди всіх груп ЧУ вже відомі. Згідно регламенту, до стадії плей-офф потрапляють переможці груп та 2 кращі команди за турнірними показниками з тих, що посядуть другі місця. Таким чином ФК «Малинськ», ОДЕК, «Балкани», «Таврія-Скіф», «Єдність» та «Агро бізнес» вийшли до 1/4 змагань, як переможці своїх квартетів, а «Жемчужина» та ФК «Врадіївка» стали кращими другими командами.

«Супернику довелося розкриватися»

Гру оцінив старший тренер «Ниви-В» Юрій Соловьєнко:

– Ще в першому таймі у нас було кілька потенційних можливостей для взяття воріт: удар головою з дальньої штанги і практично вихід один-на-один. Але команди грали занадто компактно, тому на полі й була так напружена боротьба, майже без гольових моментів і переважно в середині поля.             

– Юрію, за рахунок чого вдалося переломити хід гри в другому таймі?

– Гольові моменти у нас почали створюватися після забитого м’яча. Це було природно, адже супернику довелося розкриватися. Якщо б було навпаки, то розкритися довелося б нам.

– Кого можна виділити за підсумками матчу?

– Сьогодні немає претензій до жодного з наших футболістів. Особливо по самовіддачі.

– Чи все вдалося з того, що було заплановано на гру?

– Все ніколи не вдається, особливо в тактичному плані. Також у нас поки що хромає індивідуальна майстерність виконавців. Але її за один день не здобудеш.

– Оцініть сьогоднішню гру «Поділля».

– Група у нас доволі рівна, тому результати в матчах можуть бути будь-якими. Всі наші ігри – і вдома, і на виїзді, проходять в приблизно рівній боротьбі. Але з матч з «Поділлям» був першим в рамках чемпіонату України, в якому ми не «привезли» соб» гол. Якщо б і раніше ми так грали, були б вище в турнірній таблиці. Втім, місце для нас в чемпіонаті серед аматорів не має вирішального значення. Тут хлопці фактично здають іспити, хто з них зможе незабаром грати на професійному рівні. 

З «Динамо-2» та інших клубів              

Також коментар надав віце-президент «Ниви-В» Вадим Кудіяров:

– Участь в чемпіонаті України серед аматорів – це, по-перше, обов’язкова умова атестації для подальшого виступу на професійному рівні. І, по-друге, матчі на рівні любителів слугують гарним тестуванням молоді, яку ми плануємо залучати до виступів в команді майстрів.

Зважаючи на все, для нас сьогодні більш важливою є якість гри, а не результат. Керівництво і тренери команди оцінили потенціал наявних гравців. А з 15 по 21 червня ми проведемо селекційні збори, на які запрошуватимемо гравців інших команд – як з Вінницької області, так і інших регіонів з першої і другої ліг (київського «Динамо-2» тощо). Плануємо залучити хоча б кілька потенційних лідерів з досвідом виступів на професійному рівні, які могли б вести за собою молодих партнерів.    

 

        ЧЕМПІОНАТ ААФУ. ПЕРШИЙ ЕТАП, ГРУПА 2

 

М

Команда

І

В

Н

П

М

О

1

"ОДЕК" (Оржів Рівненської обл.)

5

4

1

0

13:0

13

2

ФК "Волока" (Чернівецька обл.)

5

2

0

3

3:8

6

3

"Нива-В" (Вінниця)

5

1

2

2

3:4

5

4

"Поділля" (Хмельницький)

5

1

1

3

3:10

4

Переглядів: 467
1 Роман Вінничанин 29  
0
Нива вчора переграла своїх подільських колег за усіма статтями, особливо це стосується другого тайму. Перший тайм рівна гра і справедливий результат 0:0, а от у 2 таймі по моментам мало б бути мінімум 5:0. Хмельниччани за поразку 0:2 повинні сказати велике дякую своєму голкіперу -він їх врятував як мінімум у 3-4 безвихідних ситуаціях. Нива Браво. Вітаю усіх фанів нашої команди із першою здобутою перемогою на дорослому всеукраїнському рівні.

Ім`я *:
Email *:
Код *: