Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Грудень » 2 » «Нива-В» – третя за відвідуваністю в лізі
11:42
«Нива-В» – третя за відвідуваністю в лізі

У першій частині змагань Професійної футбольної ліги, яка об’єднує першу і другу ліги чемпіонату України з футболу,  відвідуваність матчів особливо не вразила. Однак, якщо брати тенденції, ми бачимо, що є великий позитив. Пов’язаний він як із залученням нових клубів, так і з суттєвим прогресом команд, які мають значну історію виступів у ПФЛ.

Скажімо, у першій лізі справжнім яскравим враженням стала відвідуваність матчів «Вереса». У Рівному спостерігається футбольний бум – стадіон заповнюється майже на всі 100 % місць, які на сьогодні можуть приймати глядачів. Проблема «зайвого квиточка» та відчуття аншлагу роблять святковим кожен домашній матч рівнян. І навіть вимушено граючи у Березному заключний домашній поєдинок, «Верес» зібрав пристойну глядацьку аудиторію, що свідчить про те, що вся Рівненщина живе футболом.

Прогресують і старожили. «Черкаський Дніпро» багато робить для залучення вболівальників, клуб обрав сучасний маркетинговий курс. «Буковина» радує відвідуваністю після повернення. Навіть ті, хто є аутсайдерами за відвідуваністю, мають відданих фанів.

У другій лізі із першої п’ятірки четверо перших місць посідають новачки професіонального футболу. Це – яскрава ілюстрація правильності стратегії ФФУ та ПФЛ щодо заповнення футбольної карти України та залучення міст, які поки не мали представництва серед професіоналів.

В трійці лідерів другої ліги за відвідуваністю – вінницька «Нива-В». Кожен її матч в середньому відвідали 1850 глядачів. Більше вболівальників залучали тільки інші дебютанти другої ліги  – «Тепловик» (Івано-Франківськ) і «Поділля» (Хмельницький).

 

 

 

 

Переглядів: 343
1 Роман Вінничанин 29  
0
Дуже шкода що в тих містах де вболівальники найактивніші-їхні команди одні з найпасивніших у другій лізі. Яскравий тому приклад Хмельницький - де вболівальники на 2 місці а команда на останньому 17 місці. Івано-Франківськ лідер по відвідуваності, а команда лише на 11 місці. Вінничани на 3 місці по підтримці команди в лізі-але команда чомусь тільки на 10 позиції у лізі. Виходить там де більше людей ходить там більше розчаровуються в своїй команді, а там де команда дуже добре грає на неї ходить дуже мало вболівальників.

В тих містах де вболівальники дуже потужно підтримують свої команди -команди знаходяться у нижній частині турнірної таблиці. Зі сторони цих команд по відношенню до своїх вболівальників - неповага.

Ім`я *:
Email *:
Код *: