Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Вересень » 25 » Матч до 20-річчя участі «Ниви» в єврокубках виграла команда ветеранів України
07:45
Матч до 20-річчя участі «Ниви» в єврокубках виграла команда ветеранів України

24 вересня сталася довгоочікувана для вінницьких футбольних вболівальників подія: матч з нагоди 20-річчя участі «Ниви» в фіналі Кубку України і Кубку володарів Кубків європейських країн.

 

Перший удар губернатора

Він пройшов на Центральному міському стадіоні. Спортивне свято організували обласна федерація футболу і СФК «Нива-В» за підтримки міської та обласної влади. На нього завітали понад дві тисячі глядачів. Серед них був і колишній міській голова Вінниці Дмитро Дворкіс, який успішно опікувався місцевою футбольною командою майстрів. Його дуже тепло зустріли глядачі. 

Перед поєдинком відбулося урочисте відкриття спортивного свята і пройшли виступи юних танцюристів та гімнасток. Глядачів і спортсменів привітали голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій (великий прихильник футболу, який раніше виступав на аматорському рівні), президент «Ниви» в 90-х роках Сергій Татусяк і  почесний президент «Ниви-В» Василь Вовк.

– Сьогоднішній матч – крок до відновлення у Вінниці Великого футболу. Адже ця гра – король спорту, яким «боліють» мільйони.  – сказав Валерій Коровій.

– В середині 90-х нам вдалося створити єдину футбольну родину, якій допомагали місцева влада, господарники і підприємці. Тодішня атмосфера надихала гравців на кращі результати, – наголосив Сергій Татусяк.

– Дякуємо за підтримку голові Вінницької ОДА Валерію Коровію, який з дитинства зберіг любов до футболу і нині опікується цим видом спорту. Велика шана гравцям, які 20 років тому подарували вінницьким вболівальників можливість побачити євро кубкові матчі. За підтримки місцевої влади та всіх небайдужих «Нива-В» з часом буде підкорювати ті вершини, на які почали підійматися наші попередники, – відзначив Василь Вовк.

 

Косовський і Нагорняк грали за дві команди

Гра почалася з першого удару по м’ячу, який виконав Валерій Коровій. Цікаво, що імениті екс-гравці національної збірної Віталій Косовський і Сергій Нагорняк по черзі виступали за обидві команди, адже вони в 90-х грали «Ниву». В складі гостей виділялися володарі Кубка Кубків Василь Рац та Іван Яремчук. А також Мирон Маркевич, який не тренував, а активно працював на полі, надихаючи своїм прикладом більш молодих партнерів. А очолював збірну не менш зірковий віце-чемпіон Європи Анатолій Дем’яненко.  

Але й в складі ветеранів «Ниви» було чимало відомих особистостей. Приміром, ворота захищав тренер юнацької збірної України Володимир Циткін, в захисті діяв директор Центрального міського стадіону Сергій Руденко, а в середині поля – старший тренер «Ниви-В» Юрій Солов’єнко.

Матч тривав 2 тайми по 30 хвилин. Гра проходила з певною перевагою більш іменитих збірників. Вже на перших хвилинах ворота «Ниви» розпечатав ударом з лінії карного майданчику Едуард Цихмейструк. 0:1.

 

Два голи на фініші

Гострі атаки вінничан непогано організовував улюбленець публіки 90-х років Олексій Рябцев, який нині працює тренером Вінницької ОДЮСШ Блохіна-Бєланова. Наприкінці першого 

тайму він прорвався по флангу і зробив вивірену передачу в карний майданчик на ногу Сергій Нагорняку, але той, на жаль, влучив у штангу.

Перший тайм завершився з мінімальною перевагою в рахунку збірної України. Команди постійно робили заміни, що не могло не вплинути на перебіг подій на полі. Другий тайм виявився приблизно рівним, і нивівці не раз могли зрівняти рахунок. На фініші поєдинку більше пощастило гостям. Спочатку прострільну передачу вдало замкнув куратор ветеранської збірної України Олег Собуцький. А остаточну крапку в грі поставив влучним ударом головою екс-гравець «Динамо», «Шахтаря» і «Дніпра» Володимир Єзерський. Отже, «Нива» програла з рахунком 0:3.

 

Коментарі зірок

Після завершення матчу гравці не розходилися, а залюбки роздавали автографи і фотографувалися та спілкувалися з вдячними глядачами.

Едуард Цихмейструк:

– У Вінниці я починав свою футбольну кар’єру. Тут я дебютував у вищій лізі і забив перший гол – у ворота «Динамо» (Київ). Спогади дуже гарні, адже колектив у нас був дуже хороший. Хочеться, щоб у Вінниці й зараз була сильна команда. Для цього є чимало – гарний Центральний міський стадіон, завзяті вболівальники тощо. Але поки я не бачу відповідної підтримки з боку влади.   

Володимир Циткін:

– Перед початком гри у нас були ностальгічні спогади. Приємно  побачити колишніх партнерів по команді і суперників. Тому висловлюю велику подяку організаторам матчу. Коли ж розпочався поєдинок, всі думки були лише про футбол. Центральний міський стадіон – це наше рідне поле, на якому завжди приємно грати.

 

Сергій Нагорняк:

– Матч вдався, незалежно від результату. Всі залишилися задоволеними. Я розраховував забити в складі однієї чи іншої команди. Але не пощастило – влучив у штангу.

Завжди пам’ятатиму, що дала мені «Нива» і який я слі залишив на вінницькій землі. Ми віримо, що у Вінниці відродиться сильний клуб. Сподіваємося, що за підтримки Василя Вовка ваш клуб підніметься спочатку у перший дивізіон, а згодом і у Прем’єр-лігу.

 

Тренер «Ниви», яка в 90-х грала в єврокубках, Павло Касанов:

–  На перше тренування, яке відбулося за місяць до початку чемпіонату 1996 року, вийшли лише чотири гравці. Більшість лідерів «Ниви» перед цим перейшли до інших клубів. Тому мені довелося залучати 12 гравців з нашої дублюючої команди. З часом 11 наших футболістів повернулися з тренувальних зборів з Німеччині.

Коли ми об’єднали всіх разом, часу на нормальну підготовку до єврокубків вже бракувало. Нам також відмовили в підсиленні команди. Дуже шкода, інакше «Нива» могла просунутися й далі 1/16 фіналу Кубку кубків. Все ж розраховували пройти швейцарський «Сьон» за рахунок самовіддачі гравців. Що стосується нинішньої «Ниви», то їй необхідна допомога не лише спонсорів, але й всіх гілок місцевої влади, інакше складно розраховувати на великі досягнення.   

       

Переглядів: 337
1 Роман Вінничанин 29  
0
Рахунок не по грі однозначно. Хто бачив цей поєдинок зі мною погодяться на 100%

Ім`я *:
Email *:
Код *: