Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Вересень » 13 » Кубковий тріумф вінницьких хокеїстів
07:00
Кубковий тріумф вінницьких хокеїстів

З 9 по 11 вересня у Вінниці, на стадіоні Центрального парку культури і відпочинку, розігрувався Кубок України з хокею на траві серед чоловічих команд. На старт вийшли 9 колективів – всі ті, що виступають в чемпіонаті України, а також команда Кропивницького (екс-Кіровограду). Грали за олімпійською системою, тобто навиліт. Сіяних команд не було, тому фаворити могли зустрітися на будь-якій стадії.

 

Достроковий «фінал»

В чвертьфіналі вінницькі колективи здобули перемоги. Чинний чемпіон країни «ОКС-ШВСМ-ЦОП» розгромив «ЖДУ-БКПЕП-Старт» (Бердичівський район Житомирської області) – 12:0. Тим часом у вінницькому дербі «ШВСМ-Педуніверситет» розбив юнацьку СДЮШОР «Олімпія» – 9:3. 

Найсильніші команди турніру зустрілися в півфіналі: «ОКС-ШВСМ-ЦОП» – «ШВСМ-Педуніверситет». З великим трудом чемпіони України здобули перемогу – 2:1. В іншій півфінальній грі збірна Черкаської області переграла «Політехнік» (Коростень) – 5:2.

Фінал відверто не вийшов: «ОКС-ШВСМ-ЦОП» познущався над черкащанами – 16:1. Більш рівним був поєдинок за бронзу, в якому «ШВСМ-Педуніверситет» з рахунком 5:3 в серії буллітів (після нічиєї в основний час – 2:2) переграв «Політехнік».

Нагородження проводив віце-президент Федерації хокею на траві України, директор Вінницької хокейної ОСДЮШОР «Олімпія» Федір Новік. Він нагадав, що вже через два тижні стартує новий чемпіонат України, в якому візьмуть участь учасники кубкових баталій.

 

Втрати гравців

Підсумки змагань прокоментував головний тренер «ОКС-ШВСМ-ЦОП» і національної збірної України Павло Мазур.

–  Система проведення змагань невірна. Сліпе жеребкування призвело до розгромного результату в фіналі. А ось півфінал був, як справжній фінал. Більше пощастило нам, а сильна команда «ШВСМ-Педуніверситет» вибула і могла боротися лише за третє місце, – сказав Павло Мазур.   

Тренер чемпіонів відмітив гравців, які зробили особливий внесок в загальну перемогу. Це центральний півзахисник Андрій Кошеленко, нападники Юрій Мороз і Максим Онофріюк, центральні захисники Іван Яковенко і Олександр Дяченко.

Водночас, як зазначив Павло Мазур, перед Кубком України «ОКС-ШВСМ-ЦОП» через браку фінансування вчергове втратив молодих перспективних гравців. Богдан Коваленко перебрався в хокейний клуб «Зеліна» (Хорватія), а Віталій Шевчук  – в ХК «Помарзань» (Турунь, Польща).

– Збірна України нещодавно виграли перший етап Світової ліги. Всі гравці, які там були – як вижатий лимон. Тому ігри за Кубок України дуже важко далися. Але головне, що ми здобули черговий трофей, – підсумував тренер.  

 

Переглядів: 351
1 Роман Вінничанин 29  
0
Бажаю успіху нашим вінницьким командам. Кубок має залишитись у Вінниці.

Ім`я *:
Email *:
Код *: