Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Січень » 27 » Конференція обласної федерації футболу: підсумки року
08:58
Конференція обласної федерації футболу: підсумки року

У Вінниці, в конференц-залі готелю «Поділля» відбулася VIII звітня конференція обласної федерації футболу. Вів засідання голова ВОФФ Ігор Гатауллін. На конференції були присутні голова управління з питань фізичної культури та спорту Вінницької ОДА Сергій Чернявський, голова обласної організації ФСТ «Колос» Сергій Татусяк, перший заступник голови обласної федерації футболу Семен Ханук, заступник голови обласної організації «Динамо» Валерій Кузьмін та інші провідні місцеві спортивні керівники.

Почесним гостем заходу був віце-президент ФФУ, куратор регіональних федерацій, голова Чернівецької федерації футболу Василь Орлецький. Він передав вітання від голови Федерації футболу України Андрія Павелка. І розповів про збільшення фінансової підтримки обласних федерацій футболу. Раніше ця сума складала 200 тисяч гривень на рік, а нині – втричі більше. Також пан Орлецький звернув увагу футбольної громадськості на програму побудови спортивних арен «Хет-трик» за підтримки УЄФА. За його словами, в рамках неї, в майбутньому новий стадіон можуть звести й на Вінниччині.       

 

Дипломи і комп’ютери

Ігор Гатауллін вручив подарунки ювілярам, які нещодавно відсвяткували свій день народження. Зокрема, голові Калинівської федерації футболу Валерію Катальчуку (60 років) і відомому футболісту, а нині гарному тренеру Юрію Солов’єнку (45 років).

В колективні члени ВОФФ прийняли Томашпільську і Могилів-Подільську районні федерації футболу. В якості подарунку кожна з них отримає по комп’ютеру. Також зазначалося, що від обласної федерації в якості підтримки на статутну діяльність кожен з колективних членів ВОФФ отримує по 5 тисяч гривень, а в подальшому ця сума збільшиться вдвічі.  

Ще одною приємною процедурою стало вручення тренерських дипломів категорії «С» (найменшої) за програмою Федерації футболу України. Їх видавали виконавчий директор обласної федерації футболу і професор Вінницького державного педагогічного університету. До речі, один з тих, хто нещодавно проходив тренерські курси на базі ВДПУ, – діючий гравець команди майстрів Нгаха Колінз. Камерунець вже подав документи на отримання диплома категорії «В». Він планує після завершення спортивної кар’єри працювати тренером в Україні.

 

Дебют жіночого клубу в чемпіонаті України 

Про виконану протягом 2015 року роботу прозвітували заступник голови ВОФФ Ігор Павленко і її виконавчий директор Михайло Прозоровський. Йшлося, що за звітній період обласна федерація футболу провела 59 заходів. Наймасовішим серед них є «Шкіряний м’яч», в змаганнях якого торік взяли участь понад 11 тисяч школярів. За словами Ігоря Павленка, протягом 2015 року ВОФФ вручила дитячо-юнацьким командам області близько півтисячі м’ячів.

Чимало було й досягнень. Одразу три колективи представляли наш край в Кубку України серед аматорів. Збірна Вінниччини пройшла два кола в першому Кубку регіонів ФФУ і в квітні-травні поміряється силами зі збірною Чернігівської області. Збільшилася масовість в аматорському чемпіонаті Вінниччини – у вищій та першій лігах там загалом виступають 24 команди, що на 3 більше, ніж рік тому. Збірна області серед ветеранів (понад 45 років) і дівчат до 14 років посіли четверті місця в країні. А ФК «Колос» (Козятинський район) вперше за всю історію жіночого футболу Вінниччини взяв участь в регулярному чемпіонаті України.  

– Ми намагаємося активно розвивати всі види і напрямки футболу: аматорський (дитячий та дорослий), футзал, студентський, серед інвалідів, ветеранів, жінок, вуличний, серед працівників сільського господарства, промисловості, правоохоронців, військових, бізнесменів, працівників мерій і ОДА, служителів церкви, – зазначив Михайло Прозоровський.                   

 

Співпраця з науковцями і виїзний семінар

Кілька з 73 присутніх на конференції делегатів (з 90 обраних) попросили слова, щоб розповісти про свої здобутки і обсудити нагальні проблеми. Голова Тростянецької районної федерації футболу Микола Катрич запропонував провести виїзний семінар з головами районних федерацій футболу, і цю пропозицію підтримало керівництво ВОФФ.

Також схвалили ідею наукової співпраці ВОФФ і ВДПУ. Професор кафедри спортивних ігор Віктор Костюкевич, який співпрацює навіть з ФФУ, разом зі своїми колегами збирається на запрошення виїздити в райони, тестувати футболістів, проводити наукові тренінги і семінари. 

Заступник голови обласної організації ФСТ «Колос» Вадим  Мохник подякував обласній федерації футболу за плідну співпрацю. Адже за її підтримки проводяться футбольні і футзальні змагання серед сільських команд, юнацький «Золотий колосок» тощо.

Голова Калинівської федерації футболу Валерій Катальчук поділився цінним досвідом. Він ініціював прийняття програми розвитку футболу в районі, під яку виділяє кошти РДА. Також цікаво, що калинівчани окремо проводять першості серед міських і сільських команд, що пожвавлює спортивне життя. В Калинівці відбувається й сильний відкритий чемпіонат району серед дітей, в якому беруть участь навіть команди Житомира, Погребища, Літина і Хмільника.

Переглядів: 312
1 Роман Вінниччанин 29  
0
Робота у 2015 році велась продуктивно. Дай Боже щоб у 2016 році вона тільки покращилась і саме головне у цій роботі стало відродження професійної футбольної команди у м. Вінниці. Ми усі на це з нетерпінням очікуємо.

Ім`я *:
Email *:
Код *: