Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Вересень » 13 » Геннадія Вацака нагородили за розвиток спорту на Вінниччині
13:57
Геннадія Вацака нагородили за розвиток спорту на Вінниччині

Депутата Вінницької обласної Ради, президента громадської організації «Федерація кікбоксингу Вінницької області ВАКО» нагородили  грамотою управління фізичної культури та спорту Вінницької облдержадміністрації і цінним подарунком.

Урочиста церемонія нагородження кращих спортсменів-олімпійців, тренерів, ветеранів фізичної культури та спорту, фахівців галузі, меценатів відбулась у приміщенні обласної Ради 8 вересня 2016 року напередодні Дня фізичної культури і спорту, який традиційно відзначається за Указом Президента України у другу суботу вересня.

Зала була заповнена вщент, що, за словами керівництва області, свідчить про велику увагу, яку місцева влада приділяє розвитку спортивного руху на Вінниччині. Як підкреслила перший заступник голови облРади Людмила Щербаківська, прийняті депутатським корпусом програми, а також значна спонсорська допомога дозволяє тримати високу планку нашим спортсменам, як на рівні України, так і на європейських та світових змаганнях, прославляючи Вінницьку область.

-Щоб показати гарний результат щонайменше на рівні України, необхідно забезпечити матеріальну складову підготовки спортсмена до змагань. Родинам талановитих юнаків та дівчат це не завжди під силу. Обласний кошторис теж обмежений. Розуміючи ситуацію, завжди підтримую тих, хто розділяє цінності спортивного руху, готовий боротись і перемагати, - прокоментував вручену йому відзнаку меценат Геннадій Вацак.

Один із вихованців спортивного клубу з кікбоксингу «Спартак – Вацак» -Олександр Олійник – яскравий приклад того, як талановита у спорті людина може робити промоцію рідному краю.

-Моє захоплення змішаними єдиноборствами перетворилось у стиль життя, коли вперше прийшов до спортивного клубу «Спартак-Вацак». Подобається перемагати і, я певен, що маю для цього хист і підготовку. Три роки інтенсивних тренувань дозволили зайняти високі позиції у професійному спорті – майстер спорту, володар Кубку України, срібний призер Європи з універсального бою. Мені лише 21 рік і я знаю, що ще можу багато зробити, щоб Вінниччину і, зокрема, моє рідне місто Могилів-Подільський знали на світових спортивних аренах, - розповів О. Олійник.

 

Довідково. З моменту заснування у 2010 році спортивний клуб з кікбоксингу «Спартак – Вацак» виховав 7 чемпіонів України. Першим та знаковим виходом на  професійну арену для вихованців клубу «Спартак-Вацак» став харківський Чемпіонат України з кікбоксингу серії WAKO (2010 р.). І одразу перемога: Олександр Вонсович привіз додому чемпіонський титул, він перший з могилівчан, хто отримав звання кандидата в майстри спорту з кікбоксингу. Інший спортсмен клубу, Сергій Лисак, виборов 1-е призове місце Чемпіонату. Того ж знакового 2010-го «граючий тренер» клубу Василь Кулівар став бронзовим призером Кубку України з кікбоксингу. У 2011-му створюється обласна Федерація кікбоксингу з центром в Могилеві-Подільському президентом якої одноголосно було обрано Геннадія Вацака.

 

Переглядів: 526
1 Роман Вінничанин 29  
0
Заслужив. Геннадій Анатолійович справді багато зробив і переконаий ще більше зробить для розвитку вінницького та могилів-подільського спорту. Він справжній меценат та патріот подільського краю.

Ім`я *:
Email *:
Код *: