Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Квітень » 17

У Вінниці 16-го квітня 1958 року за ініціативи керівника Південно – Західної Залізниці СРСР Петра Кривоноса було створено футбольну команду майстрів “Локомотив”. Головним тренером став Констянтин Васильович Щегоцький (на фото). Через півроку він пішов з команди і новим керманичем призначили Віктора Степановича Жиліна, який і привів команду до гучних успіхів.

За свою історію і команда майстрів, і самі гравці дуже яскраво проявляли себе на протязі багатьох років. Вінниця, як – то кажуть, дуже тривалий час «жила футболом», - і не тільки вболівальники і фанати.

Ми даємо спогади деяких найяскравіших футбольних майстрів команди про пам’ятні досягнення тих років. Можливо це дасть додатковий імпульс/поштовх на відродження у Вінниці cуперкоманди.

Одразу згадаємо Валентина Трояновского, згодом гравця київського "Динамо" і збірної СРСР (у зв'язці у нападі зі знаним Валерієм Лобановським). «Валет» (Трояновський) був «гравцем від Бога». На воротарів нам теж повезло. Усі вони - Ковилін, Шевченко, Востров, були рівноцінними. І у кожного свої особливості. Ковилін мав дуже швидкісну реакцію і відмінну стрибучість, він відразу сподобався уболівальникам Вінниці. Потім прийшов Юрій Шевченко - елегантний футболіст, високий, стру ... Читати далі »

Перегляди 782 | Дата: 17.04.2016

У Плисках (Чернігівська область) відбувся перший матч ¼ фіналу Кубку регіонів Федерації футболу України. В цьому змаганні, де можуть грати лише аматори, успішно виступає збірна команда Вінницької області. Вона пройшла вже дві стадії, вибивши з розіграшу команди Хмельницької області і Києва. До змагань її готують тренери Юрій Солов’єнко (CФК «Нива-В») і Сергій Руденко (ФК «Вінниця»), а усіляко допомагає з підготовкою обласна федерація футболу.

Матч вінничан проти збірної Чернігівської області викликав чималий інтерес у тамтешніх уболівальників. Поїздки фанів були організовані з багатьох прилеглих міст. В підсумку наша команда поступилася з рахунком 0:1, який залишив непогані шанси на прохід далі. Склад нашої команди: Ткаченко Ілля (Кириловський Володимир, 46 хв.), Когут Владислав, Зданевич Сергій, Циганков Андрій, Пилипенко Максим (Носюк Олександр, 55 хв.), Хлівний Валентин, Оніщук Юрій, Турчинський Владислав, Батиршин Сергій, Хрищенюк Андрій, Федюкін Олександр. Запасні: Паньковецький Євгеній, Пастушенко Микола, Жук Віктор, Румянцев Вадим, Подорожний Денис.

Матч-відповідь відбудеться у Вінниці в середу, 20 квітня. Гратимуть на СК «Нива». Початок поєдинку – о 16.00. Вхід – вільний!

 

Перегляди 313 | Дата: 17.04.2016