Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Листопад » 5 » 100-кілограмовий чемпіон з Африки не встояв проти вінницьких дзюдоїстів
20:35
100-кілограмовий чемпіон з Африки не встояв проти вінницьких дзюдоїстів

П’ятого листопада у Вінниці відбувся відкритий чемпіонат області з дзюдо серед чоловіків і жінок. Змагання пройшли в СК «Ратибор-В».Про це повідомляє офіційна сторінка НОК України Вінницької області ВКонтакте. 

 

Солідна підтримка

Вони відбулися за підтримки управління з фізичної культури та спорту (начальник – Олімпійський призер, чемпіон світу Сергій Чернявський). Фінансову підтримку для проведення чемпіонату надали підприємці Василь Руденко, Володимир Маринчук і Анатолій Мартинюк, президент федерації самбо Вадим Соляник, депутат обласної ради Ярослав Хретій, віце-президент обласної федерації самбо і дзюдо Віктор Смірнов. Цінні призи надали: Олег Матущак (переможцям – м’ясні набори), Олексій Вартанян (призерам – макаронні набори), Ігор Цобр (кожному учаснику по пляшці води). Сертифікати передали: Сергій Астанін (кабінет красоти та здоров’я «Фішка»), Сергій Капуста (розважальний комплекс «Ігроманія»), Віктор Вивсюк («Льодовий клуб»), Валерія Проніна («Дитяча планета»), Борис Максимчук – (спортивний магазин «Максимус»).

 

«Спартаківці» – на коні

Медалі розігрувалися в п’яти вагових категоріях серед жінок і в семи – серед чоловіків. На килим загалом виходили 53 спортсмени.  Були представники Києва, Вінниці, Мурованих Курилівців, Могилів-Подільський, Жмеринки і Шаргороду.

В командному заліку серед районів перемогла збірна Вінниці, далі – збірні Шаргорода і Жмеринського району. Серед спортшкіл трійку кращих склали ВОКДЮСШ «Спартак», ВМДЮСШ № 5 і ВОДЮСШ «Колос». 

Найколорітним борцем на чемпіонаті Вінниччини був Анжело Анаклето з Анголи, чемпіон цієї країни. Нині африканець навчається на третьому курсі Вінницького національного технічного університету. Анжело Анаклето виступав у ваговій категорії понад 100 кг і став віце-чемпіоном.  

– Дзюдоїсти в Анголі і у Вінниці приблизно рівні. У вашому місті я продовжую тренуватися. Прагну й надалі боротися й стати чемпіоном, – сказав Анжело Анаклето.        

  

Відбір на чемпіонати країни

В чемпіонаті Вінниччини домінували господарі килиму. Приміром, у ваговій категорії 60 кг серед 11 учасників переміг вінничанин Штефан Попівський. Чемпіонами ще стали Ярослав Бабій (до 66 кг), Ігор Довгань (73 кг), Денис Куленко (81 кг), Єлизавета Шлягіна (48 кг), Маріам Поліщук (52 кг), Іванна Стицун (57 кг), Юлія Кравченко (63 кг), Ольга Ломачевська (70 кг) тощо. 

Як повідомив секретар чемпіонату області Василь Мельник, ці змагання мали статус відбору на чемпіонат України серед чоловіків і жінок. Він відбудеться 19-21 листопада в Києві. Там змагатимуться чемпіони Вінниччини в кожній з вагових категорій.    

 

Цікавилися борці з Ізраїлю і Єгипту

Найцікавішими були сутички у абсолютній ваговій категорії. Її переможець отримував рекордні для Вінниці 2500 гривень, а чемпіонка серед жінок – вдвічі менше.

– Завдяки запровадженню абсолютної вагової категорії і гарній винагороді її переможцям  нашим чемпіонатом цікавилися навіть борці з Ізраїлю та Єгипту, але все ж не доїхали. Сподіваємося побачити їх наступного разу, – каже організатор чемпіонату області Борис Максимчук:

Найважчим учасником в абсолютній категорії виявився 130-кілограмовий майстер спорту з Києва Леонід Гасюк. Він і став чемпіоном, вигравши три сутички. На другому місці – Олександр Коваль, на третьому – його брат Віктор Коваль (обидва – Шаргород) і Василь Кравчук (Вінниця-Муровані Кирилівці).   

Серед жінок в абсолютці боролися три учасниці. Виграла вінницький майстер спорту Іванна Стицун, кандидат у майстри спорту Маріам Поліщук і Юлія Гуменна зі Жмеринський район).

 


Переглядів: 492
1 Роман Вінничанин 29  
0
Нк встояв - тому що наші дзюдоїсти найкращі.

Ім`я *:
Email *:
Код *: