Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 15 » ЖІНКА І ФУТБОЛ - РЕЧІ НЕСУМІСНІ?!
08:50
ЖІНКА І ФУТБОЛ - РЕЧІ НЕСУМІСНІ?!

Більшість чоловіків вважають, що дівчата ходять на стадіон, щоб подивитися на гарних, спортивних хлопців у футбольній формі. Звісно, не без того! :) Але, стверджуючи, що нам, жінкам, просто не дано зрозуміти і полюбити футбол, ви дуже помиляєтеся. 
 

Футбол - спорт жорстокий, безкомпромісний, вольовий, насичений боротьбою. Це - гра з характером. Чоловікам, як сильній статі, легше пристосуватися до умов, які диктує футбол. Але, у наш час і жінки навчилися розвивати якості, які дозволили підкорити собі цю суто чоловічу гру. Тож жіночий футбол існує і досить непоганими темпами розвивається, що не може не тішити. І тут знову ми натикаємося на чоловіче "фі", мовляв, жінки та футбол - речі не сумісні. Навіть ставлять під сумнів сексуальність та жіночність дівчини, що грає у футбол. Але ж, хлопці, я бачила ваші коментарі під фотографіями футболісток! Судячи із них, сексуальність футболісток прямо таки зашкалює! :) 

До речі, майже синхронно з відродженням чоловічого професійного футбольного кубу «Нива» планують створити жіночу збірну вінницької області і заявити її у першу лігу жіночого чемпіонату України з футболу. «Кістяком» команди стануть дівчата, які виступають за різні вікові категорії збірної України, а також є кандидатами до збірної. До них мають приєднатись землячки, які виступають за різні команди першої і вищої ліги. За словами Юрія Філатова, батька Юлії Філатової - однієї з провідних футболісток, жіноча команда на професійному рівні може бути сильнішою навіть за головну чоловічу команду області. Але гадаю, що обидві головні команди області – чоловіча і жіноча знайдуть між собою спільну мову;) адже тренує вінницьку «Ниву» саме головний тренер жіночої України – Володимир Рева. 


Думаю, варто нагадати і про жіноче суддівство. Жінки-арбітри все краще «обживаються» в українському футболі. Наразі на офіційному сайті комітету арбітрів ФФУ зареєстровано 52(!) жінки-арбітра. І вони там, до речі, не для сухої статистики. Мені особливо приємно, що представниці прекрасної статі без усілякої боязні беруть на себе відповідальність, сумлінно виконують покладені на них обов язки і ні в чому не поступаються своїм мужнім колегам. Особливе захоплення у мене викликає Наталія Рачинська. І як не крутили чоловіки носами, вона все ж стала першою жінкою, яка почала працювати у найвищому дивізіоні. Крім того, хочу нагадати, що в 2011 році Наталя обслуговувала поєдинок Ліги Європи у складі суддівської бригади Олександра Дерда. Можна було б і надалі продовжувати описувати її послужний список, але мені ще є про кого розповісти...)) 
 

Хочу ще нагадати ім я Катерини Монзуль. Мене просто розпирає гордість за цю чарівну жінку! Адже саме її Міжнародна федерація футбольної історії і статистики (IFFHS) назвала найкращою жінкою-арбітром 2015 року. Чоловіки, погодьтесь, що таке визнання дається не за «Гарні очі». До речі, перемогу Катерина отримала із неймовірним відривом від своєї конкурентки з Німеччини, набравши аж 114 балів. Приємно також, що молоді дівчата із задоволенням одягають форму арбітра. Ні, панове, не лише заради селфі для інстаграм (хоча, як же без цього?:) ) Наприклад, юна запоріжанка Марія Шпак чудово справляється із суддівськими обов язками. Вона працює лайнсменом на матчах ДЮФЛ та чемпіонату міста. І, хто знає, можливо, невдовзі і її ім я з явиться у протоколах матчів найвищого дивізіону? Хтось може сказати, що жінки – арбітри нібито «не вписуються» у чоловічий футбол. Та, на мою думку, вони там навіть необхідні: це дисциплінує гравців, примушує, мінімум, слідкувати за своїм лексиконом )) 

 

Мене дуже засмучує майже повна відсутність дівчат у футбольній журналістиці. І справа зовсім не в тому, що їх не існує в природі. Тут мова йде про чоловічий егоїзм, який не дозволяє їм впустити жінку на свою територію. А якщо вже вони потіснилися і впустили на ефірні простори жінку, то лишається диву даватися, де вони беруть таких експертів? Чого лише варті Наталя Розинська, Саша Лобода... Особисто проти них я нічого не маю, але... Будьмо чесними, футбол - трохи не їхнє :) Складається враження, що таких дівчат беруть навмисно, щоб котре ткнути носом: жінки нічого не тямлять у футболі. Але є і вдалі приклади жіночої праці у футбольній журналістиці. Давайте звернемо увагу на роботи Алли Бублій і Ярослави Шумик. Репортажі цих дівчат яскраві, цікаві, завжди грамотно вистроєні. Варто додати, що інформаційні сюжети Алли про конкретні матчі своїм рівнем зовсім не поступаються матеріалам колег-чоловіків. Також варто відмітити професіоналізм у цій сфері Лідії Таран. Дуже шкода, що вона залишила футбольне телебачення. І таких прикладів було б набагато більше, якби чоловіки стали толерантніші і навчилися довіряти жінкам. 

Дівчата на трибунах-взагалі окрема історія. Мужчини, усвідомте, ми йдемо на стадіон не "семки полузгать и на мальчиков поглазеть". Я зараз пишу не від імені тієї окремої категорії дівчат, які не відрізняють голкіпера від форварда, а пенальті і офсайд для них слова-синоніми. Я звертаюся від імені тих дівчат, які люблять і розуміють футбол, які усім серцем вболівають за свій клуб. Ми також, до хрипоти зриваємо голос, скандуючи речівки і співаючи запальних пісень разом з ультрас. І у нас завмирають серця, коли м яч летить у площину воріт. І нам безкінечно довго тягнеться час, поки гравець улюбленої команди йде до одинадцятиметрової відмітки, щоб пробити пенальті у ворота суперника. Ми також до істерики радіємо перемогам і до розпачу засмучуємося від поразок. 

Футбол без жінок перетворюється на звичайну командну гру. Саме жінки роблять його яскравим, контрастним. Саме жінки надихають чоловіків на перемоги. І футболісти виходять на поле для нас, жінок :) Погодьтеся, чоловіки, що навряд чи Рональдо так старанно "нагелює" свою зачіску, щоб викликати симпатію у головного арбітра. Сумніваюся, що Адріано, після забитого голу відправляє "серденька" на трибуни якомусь пузатому дядьку із бокалом пива в руках. І Селезньов, святкуючи взяття воріт, цілує татуювання на руці явно не з ім ям головного тренера. 
Тож, мужчини, можливо варто переглянути своє ставлення до жінок у футболі? :) 

Осінь
Спеціально для niva.vn.ua 

Переглядів: 418
1 Роман Вінниччанин 29  
0
Ну чому ж "жінка і футбол речі не сумісні" - дуже й навіть сумісні-Володимир Рева ж якось справляється з жіночою національною збірною і робить це досить успішно.

Ну а Олександрі Лободі на фото респект - апетитна кралечка.

Ім`я *:
Email *:
Код *: