Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Листопад » 20 » Здібності до рукоборства закладені генетично
23:54
Здібності до рукоборства закладені генетично

Рукоборство або армреслінг, або армспорт – це не лише популярна дворова розвага, але й офіційно визнаний в Україні неолімпійський вид спорту.

 

Боротимуться лівою і правою руками

В суботу, 21 грудня, в фан-клубі СК «Нива» відбудеться відкритий чемпіонат міста з армспорту. Початок – о 13.00. Взяти участь запрошуються всі бажаючі, починаючи з 15-и років.

Визначатимуть кращих серед жінок, дівчат, юніорів і чоловіків. Причому медалі окремо розігруватимуться в рукоборстві і на праву, і на ліву руку. Загалом організатори вручать 16 комплектів нагород.

– Передбачений залік в різних вікових і вагових категоріях. Зокрема, визначимо кращих серед юнаків і дівчат 15 – 17 років, в чотирьох вагових категоріях серед чоловіків і двох групах (до 65 кг і понад 65 кг), – серед жінок, – розповідає президент Вінницької міської федерації армспорту Дмитро Коленко.

За словами Дмитра Коленка, новачок без остраху може спробувати свої сили в поєдинку з досвідченим рукоборцем. Справа в тому, що кваліфіковані судді, якщо бачать травматичне положення, одразу зупиняють сутичку.

 

На всеукраїнський чемпіонат коштів забракло

Нині у Вінниці армспортом активно займаються близько 25 спортсменів. Контингент постійно оновлюється – через ротацію рукоборців з районів.

Призерів Європи і світу з армспорту у Вінниці ніколи не було. Але на всеукраїнських чемпіонатах і кубках наші земляки не раз здобували медалі. Це, приміром, Дмитро Коленко (серед чоловіків в суперважкій ваговій категорії) і Олександр Корольчук (серед юніорів).

Втім, через брак фінансування черговий чемпіонат країни, який пройде 22 листопада, наші земляки, на жаль, пропускають.

 

Підходить для жінок

Дмитро Коленко наполягає, що армспортом можуть без проблем займатися не лише кремезні чоловіки, але й жінки та дівчата.  

– Жодної шкоди фігурам дівчат від армспорту не буде. Адже в нашому виді спорту зміцнюються зв’язки, а не м’язи, – продовжує Дмитро Коленко.     

На тренуваннях спортсмени не тільки борються.

– Якщо боротися в якості хобі, то можна все життя залишатися на одному рівні. У наших спортсменів перед змаганнями є певний курс тренувань. В першу важливо розвинути сильну кисть. Але найголовніше – це характер, воля до перемоги, – каже Дмитро Коленко.

Водночас Дмитро Коленко зазначає, що є люди, у яких від природи міцний хват руки, тобто це було закладено генетично. Такі силачі можуть швидко досягти такого рівня, до якого пересічні рукоборці доходять за кілька років.

Нерідко у арсмпорті дебютують представники інших видів спорту – наприклад, борці або боксери. Але шансів перемогти профі у них практично немає.

– Це все одно, як поставити армрестлера на ринг, – посміхається Дмитро Коленко. 

 

Де можна займатися?

У Вінниці заняття з армспорту проходять лише в спеціалізованому залі на базі СК «Нива» (вул. П. Запорожця, 5). На тренування  запрошують усіх охочих, починаючи з 14 років. З собою необхідно мати довідку від лікаря і змінне взуття.

Тренування проводять призери всеукраїнських змагань Дмитро Коленко (067-141-81-13) і Олександр Корольчук (098-122-64-82).

Міська федерація армспорту встановила шість столів світового стандарту для тренувань в різних мікрорайонах: на Замості, в центрі міста, в Центральному парку культури і відпочинку, біля олієжиркомбінату, на вул. Київській.

– Ці столи більше підходять не для силової боротьби, а для відпрацювання техніки і розминки. На кшталт того, як фізкультурники  підтягуються на турніку чи працюють на брусах, – сказав Дмитро Коленко.

 

Народився в американському барі

Армспорт – боротьба однією рукою. Учасники змагання ставлять лікті на стіл, зчіплюють руки і намагаються пересилити один одного і тим самим покласти руку суперника на поверхню столу.

Армспорт народився півстоліття тому в американському барі. Він не потребує особливої екіпіровки, приміщень чи обладнання. Головне тут – сила, спритність і витривалість. Тобто якості, властиві будь-якому справжньому чоловікові. На відміну від іншого виду спорту, людина будь-якого віку може отримати шанс виграти змагання з армрестлінгу.

З армспорту проводяться чемпіонати світу і Європи. 

– Водночас назвати наш вид престижним складно. Дуже багато залежить від ентузіастів-організаторів. Але іноді доходить до курйозів і абсурду. Приміром, на останньому чемпіонаті світу в Литві хлопцям забракло навіть медалей, – каже Дмитро Коленко.

 

Переглядів: 397
2 Володимир  
0
треба, щоб були глядачі -вболівальники, проводити змагання там, де буває скупчення народу. Наприклад,зокрема, були змагання з армспорту на презентації видів спорту у Мегамоллі 2 роки тому. Запамяталося найбільшою кількістю глядачів біля армспорту.

1 Роман Вінниччанин 29  
0
Армспорт дуже цікавий вид спорту, адже тут далеко не все залежить від зовнішніх габаритів та ваги, а грає роль природна сила в руках і міцне запястя. Досить часто люди із значно менщою вагою перемагають здорованів в боротьбі на руках-тут мабудь все залежить від генетичної успадкованості сили в руках, а тренування лише поліпшують дані силові якості.

Ім`я *:
Email *:
Код *: