Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Листопад » 5 » Завершився осінній цикл футбольних турнірів Utmost Cup
09:32
Завершився осінній цикл футбольних турнірів Utmost Cup
Розпочинався він одночасно турніром по двох вікових категоріях U-9 та U-10. Тоді, у теплі жовтневі дні, юнаки показували неймовірне бажання навчатись діяти у команді й перемагати.

Наступні змагання, що розпочались за тиждень, прийняли юнаків вікової категорії U-11. Вони були досвідченіші й обізнані в аспектах гри №1 у світі. Останніми, хто завітав до міста над Бугом, були юнаки категорії U-12, для яких змагання проходили у форматі 10+1 й стали етапом підготовки для участі у ДЮФЛУ у наступному сезоні.

Всього у турнірі взяло участь 25 колективів з трьох країн Європи: України, Молдови та Румунії. Для гостей з близького закордоння участь у турнірах Utmost Cup є певною хорошою традицією, якої вони регулярно притримуються. Цього разу, крім старожилів змагань, до Вінниці завітали і новачки. До слова, рівень колективів досить високий, що зайвий раз додає інтриги у боротьбі за головний трофей турніру.

Тепер, перейдемо до футбольних баталій та загадаємо найяскравіші моменти осіннього футбольного свята.

Після групового етапу стало зрозуміло, що будь-який колектив може піднести сюрприз. Так, на першій стадії змагань надзвичайно цікавий матч відбувся між київським “Атлетом” та харківським “Металістом 1925”. Перемога киян з мінімальним рахунком 2:1 стала доволі несподіваним результатом, але, тим самим, підтвердила боєздатність вихованців цієї футбольної академії, яка вже впродовж багатьох років показує чудовий рівень гри.

Крім несподіванок, послідовно високі результати показали низка інших колективів, які стали переможцями своїх груп зі 100%-вим результатом. Ними стали такі команди, як: ФК “Львів”, “Шахтар” (Донецьк) та “Карпати” (Львів). Інші ж у важкій боротьбі виборювали путівку до чвертьфіналу. Серед команд, які посіли друге місце, потрібно було визначити три найкращих, що доповнили б список переможців своїх квінтетів. У підсумку, долю путівки до чвертьфіналу визначив лише різниця один м’яч. Це свідчить про те, що майже кожне протистояння проходило у рівній боротьбі й ціна помилки була надзвичайно висока.

 

Після завершення групового етапу, який тривав два ігрових дні, команди продовжили боротьбу за рейтингові місця у стадії плей-офф.

Серед вісімки найсильніших були дійсно гідні один одного колективи. У першому матчі ФК “Львів” та одеський “Чорноморець” не змогли у основний час визначити переможця. Цю справу вони залишили на серію післяматчевих пенальті, де вдача була на стороні одеситів.

Ще одна футбольна лотерея очікувала на глядачів у протистоянні донецького “Шахтаря” та київського “Атлету”. Вправнішими у цьому футбольному аспекті стали “гірники”, які здобули цим самим путівку до півфіналу.

Позмагатись за головний трофей також випала нагода харківському “Металісту” та ДЮСШ-11 Чорноморець з Одеси. Харків’яни були мінімально сильнішими за міцний колектив з Києва - “Чемпіон”, а одесити здобули, доволі несподівано, впевнену перемогу над львівськими “Карпатами” - 3:0.

Результати наступних стикових матчів подарували глядачам на СК “Нива” два чудових дербі у матчах за 7-ме та 5-те місце.

 

За сьому позицію змагались два столичних колективи: “Атлет” та “Чемпіон”. Обидвом командам не вистачило дещиці щоб обіграти іменитих суперників у чвертьфіналі й їм прийшлось задовольнитись матчем між собою за нижчі рейтингові місця. У ньому пальму першості взяв “Атлет”, який на гол від суперників відповів своїми двома результативними ударами.

Після киян свій матч розпочали дві львівських команди. Де б зустрілись “Карпати” та ФК “Львів” у очному протистоянні, як не у Вінниці? Підсумок надпринципового протистояння - 2:0 на користь “Карпат”, які посідають п’яте місце на міжнародному турнірі Utmost Cup.

Далі перейдемо до найцікавішого, а саме матчів, де юнаки виборювали нагороди, які пізніше прикрашали їх груди.

У малому фіналі зустрілись команди, які були переможені суперниками у півфіналах. Потрапили туди команди по різному.

Одеський “Чорноморець” прагнув протиставити свій футбол донецькому “Шахтарю”, але у них це не вийшло на належному рівні. Чудові дії підопічних Віценця увінчались трьома реалізованими моментами, на які відповіді від “Чорноморця” не слідувало.

Харківський “Металіст 1925”, який вважався фаворитом перед матчем з ДЮСШ-11 Чорноморець, у основний час лише одного разу вразив ворота суперників. До слова, опонентам вдався також один точний удар, який перевів гру у серію післяматчевих пенальті. У ній одесити показали майстер-клас у виконанні одинадцятиметрових ударів й зуміли перемогти своїх опонентів.

Повернемось до самого матчу за третє місце. Тут зустрілись команди, які показали змістовний футбол й усіляко не хотіли поступитись суперникам бронзовими нагородами. Все ж, прагнення, або ж майстерність юних гравців “Металісту 1925” стали ключовим у шляху до перемоги, яка була досягнута завдяки одному забитому м’ячеві у ворота суперників.

Фінальне протистояння, як раніше згадували, проходило між донецьким “Шахтарем” та одеським ДЮСШ-11 Чорноморець. Перший тайм зустрічі забитих м’ячів не приніс, на відміну від боротьби на кожному клаптику поля. Другий тайм мав дати відповідь на запитання, щодо володаря золотих нагород. У середині тайму один з кутових ударів завершився розіграшем м’яча та ударом з-за меж штрафного майданчика. М’яч здійснив політ по неймовірній траєкторії, після удару гравця “гірників”, та поцілив дальню дев’ятку воріт. Неймовірний м’яч, який гравці відсвяткували надзвичайно креативно!

Прагнучи відігратись, одесити пішли великими силами вперед й пропустили швидку атаку, яка призвела до ще одного взяття воріт. Другий м’яч зняв усі питання про володаря золотих нагород, які цього разу прямують до Донецька!

На завершення, хочемо подякувати гравцям, тренерам, вболівальникам, батькам, організаторам та усім хто був причетний до цього футбольного свята впродовж останнього місяця. Без вас це було б неможливо!

Наразі, ми робимо невелику паузу, щоб вже у грудні повернутись до вас у рамках зимового турніру, який проходитиме у спортивному комплексі “Нокаут”.

Джерело: vinfcup.com.ua

Переглядів: 206
Ім`я *:
Email *:
Код *: