Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Квітень » 30 » ВМГО «ФЕДЕРАЦІЯ ФУТБОЛУ» VS ГО «ФЕДЕРАЦІЯ ФУТБОЛУ М. ВІННИЦЯ»
18:36
ВМГО «ФЕДЕРАЦІЯ ФУТБОЛУ» VS ГО «ФЕДЕРАЦІЯ ФУТБОЛУ М. ВІННИЦЯ»
 

Взимку 2016 року рядом футбольних колективів міста було вирішено створити свою федерацію футболу міста. Даний матеріал не буде аналізувати юридичну чи правову складову можливості існування 2-х федерацій, а просто спробує розкрити діяльність обох федерацій.

ГО «Федерація футболу м. Вінниця»

Після виборів на пост ВМГО «Федерація футболу», на якому більшістю голосів було обрано чинного очільника федерації футболу Дмитра Руденка, 3 команди (Нива-В, ЯСКО, ЕМС-Поділля) заявили про нелегітимність виборів і оголосили про створення нової федерації.

Провівши декілька зборів стало відомо, що до нової федерації приєдналось 11 команд міста та області. Ними стали: "Яско", «СВ-авто», «ЕМС-Поділля», «Фенікс» (екс-Планета права), ВНАУ, ВНТУ, «Нива-2», Еко-Дім, Шляховик (Погребище), Володимир (Тиврів) та Ультра.

Наразі ГО Федерація футболу та її президент Юрій Корбут проводять змагання серед аматорських колективів міста «Прем’єр ліга». Колективи грають на відмінних полях СК «Нива» та ЗШ №35. Арбітраж матчів здійснють арбітри Федерації футболу області.

Окрім того, очільники ГО Федерація футболу заявили про створення майданчику для пляжного футболу та реконструкцію одного з полів міста Вінниця (за неперевіреною інформацією планується реконструкція стадіону ім. Я. Кулика ВНТУ чи ВНАУ, прим. автора.).

Турнір Прем’єр ліга проходить за системою «осінь-весна», тому наразі грається перехідний турнір в одне коло. Внесок на 1 коло становить 4000 грн з команди. Його сплачують всі колективи крім студентів ВНАУ І ВНТУ, як заявили очільники ГО таким чином планується розвиток студентського спорту у місті.

До складу федерації входять два комітети: КДК та суддівський.

Окрім того Прем’єр ліга має потужних спонсорів – UF Utmost та Еко-Дім, які надають фінансову допомогу проведенню турнірів.

ВМГО «Федерація футболу»

ВМГО «Федерація футболу» існує вже більше півтора десятки років. Вона є офіційним представником Федерації футболу області у місті Вінниця.

Наразі ВМГО проводить змагання між аматорськими колективами міста (Чемпіонат міста), між дитячо-юнацькими командами, між міні-футбольними клубами (Футбольна битва районів). Спільно з Асоціацією аматорського міні-футболу (футзалу) м. Вінниця проводиться Чемпіонат міста з футзалу у 4-х лігах та IT-ліга.

В Чемпіонаті міста з футболу приймає участь 12 колективів: «ФК «Вінниця-молодіжна», ФК «Евергрін», ФК «Рошен», ФК «Нива» (Стрижавка), ФК «Ідеї успіху», ФК «Вінниця», ФК «Авіатор», ФК «Блохіна-Бєланова», ФК «ВДПУ», ФК «Будівельник-ДНУ», ФК «Темп», ФК «Інтеграл-Атлетик»

Змагання Чемпіонату проходять на стадіонах Інтеграл, ГПЗ (догляд за стадіонами здійсню ВМГО) та ЦМС.

Арбітраж матчів проводять судді ВМГО Федерація футболу. Окрім того федерація займається підготовкою молодих суддів. Так арбітр ВМГО Максим Слободянюк вже проводить суддівство матчів збірної України з футзалу. Як заявляв в своїх інтервю президент федерації Дмитро Руденко, для ВМГО є дуже важливим саме розвиток місцевих арбітрів, а не запрошення людей з інших організацій.

З фінансової точки зору, орг.внесок становить 3600 грн за 2 кола чемпіонату.

Наразі спільно з спорткомітетом міста, федерацією уже було створено майданчик для пляжного футболу і цьогоріч планується проведення перших міських змагань з цього виду спорту.

Чемпіонат міста серед дитячо-юнацьких команд проходить у всіх вікових категоріях. Ігри відбуваються на стадіоні ЗШ №35. Окрім команд з міста та області до нас приїздять колективи з Житомира та Хмельницького, оскільки в них немає настільки якісного змагання.

Цьогоріч ВМГО «Федерація футболу» започаткувала нові змагання з міні-футболу «Футбольна битва районів». Головна ідея цих змагань – визначити найсильніший футбольний район міста. Наразі в них приймає участь 20 колективів міста.

До складу федерації входять 10 комітетів: Арбітражу, Великого футболу, Ветеранський, Дитячого футболу, ЗМІ, КДК, Медицини, Пляжного футболу, Футзалу, Ревізійний

ВМГО «Федерація футболу» (президент – Дмитро Руденко) ГО «Федерація футболу м. Вінниця» (президент – Юрій Корбут)
Дитячо-юнацький футбол
Проводиться повноцінний чемпіонат у всіх вікових категоріях -
Міні-футбол
Проводиться «Футбольна битва районів», 20 колективів -
Футзал
Спільно з асоціацією футзалу проводиться змагання у 4-х лігах та IT-ліга -
Пляжний футбол
Спільно з спорткомітетом побудовано майданчик, планується проведення Чемпіонату міста Планується створення майданчику на базі однієї з баз відпочинку у сусідньому районі
Кількість комітетів
10 2
Студентський футбол
Спільно з студентською радою міста проводяться змагання з футболу серед закладів усіх рівнів акредитації «Студентська ліга» Двом командам (ВНТУ та ВНАУ) відмінено оплату внеску на участь у змаганнях
Висвітлення в ЗМІ
- Група «Вінницький футбол»
- Група «Спортивна Вінниця»
- Сайт vinsport.info
- Офіційний сайт федерації (наразі не працює)
- Програма «Футбольний тиждень» (ТК Віта)
- Офіційна сторінка «Прем’є ліги» в ВК
- Офіційний канал на ютуб 
- ТК ВДТ

А тепер хотілось би охарактеризувати усі види діяльності федерацій більш детально. Але оскільки в ГО Федерація футболу (президент Юрій Корбут) вся діяльність закінчується на проведенні Прем’єр ліги і більше футбольної діяльності помічено не було, то порівняємо два турніри: Чемпіонат міста та Прем’єр лігу.

Порівняння двох турнірів представлено в таблиці:

Вид діяльності Чемпіонат міста з футболу Оцінка vinsport.info Вінницька Прем’єр ліга Оцінка vinsport.info
Кількість команд 12 5 11 4
Організаційний внесок 3600 грн за 2 кола 5 4000 за 1 коло 3
Поля ЦМС, Інтеграл, ГПЗ 4 СК Нива, ЗШ №35 4
ЗМІ   4   4
Наявність лікаря на матчах   5   5
Суддівство Силами власної федерації 4 Силами ВОФФ 3
Кількість вболівальників   2   2
Всього   29   27

Для того, щоб виставлені бали були обгрунтовані, хотілось би розписати чому вони саме такі.

Кількість колективів, які приймають участь у Чемпіонаті міста більша. Тому власне у ВМГО бал і вищий. Окрім того самі бали високі, оскільки колективів в обох турнірах багато. Варто зауважити, що у ВПЛ (Федерація Корбута) грають окрім вінницьких колективів, дві команди з Тиврова та Погребища. Якщо пояснити участь тиврівчан у міських змаганнях ще можна, то як команда з Погребища, яке за 80 км від Вінниці опинилась в турнірі - загадка. В свою чергу в Чемпіонаті міста грає окрім місцевих, команда з Стрижавки, що дуже просто пояснюється, оскільки частина даного населеного пункту вже увійшла в територію міста.

Судити про силу колективів наразі важко, оскільки турніри по суті тільки розпочались і в обох змаганнях є як «бойові» нічиї так і розгроми.

Організаційний внесок у ВМГО Федерація футболу (президент Руденко) складає 3600 грн за 2 кола, а це 22 гри. У ГО Федерація футболу і її турнірі внесок складає 4000 грн за одне коло, а це 10 ігор. Саме ціна внеску і є основною причиною низького балу у ВПЛ. Міські чемпіонати в першу чергу мають проводитись для того щоб місцеві команди змагались хто сильніший в футболі, а не в кого більше грошей чи взагалі вони є. Гравцям місцевих клубів має бути цікаво виходити на поле проти суперників які можливо і сильніші, але лише в плані спорту. Ми ж наразі спостерігаємо, що в ВПЛ є команди в яких зібрані гравці які грають на обласних змаганнях і для яких футбол – це спосіб підзаробити. Плюс це чи мінус для вінницького футболу, вирішувати Вам.

Поля

Оцінки в обох організацій рівні, але абсолютно з різних причин. ГО Федерація футболу м. Вінниця проводить свої матчі на приватному стадіоні СК Нива та на не стандартному полі ЗШ №35. Якість полів звісно ж відмінна (не враховуючи розміри 35 школи). Там наявні трибуни, роздягальні, освітлення. Тому власне оцінка висока. Але ось чи є користь місту з того, що команди грають на орендованих стадіонах? Стадіоном ЗШ №35 опікується дирекція цієї школи, СК Нива це взагалі приватна структура, на території стадіону якої простим жителям безкоштовно позайматись спортом не вдасться.

Матчі ВМГО Федерація футболу проходять на стадіонах ГПЗ, Темп, ЦМС та у Стрижавці. Всі ці поля мають стандартний розмір. Якість газону бажає бути кращим. ВМГО підтримує стан цих спортивних споруд, а це є дуже важливим, оскільки поля без футболу просто зникнуть і на їх місцях можуть з’явитись чергові торгові центри. На даних стадіонах можуть займатись спортом абсолютно всі вінничани і безкоштовно. Саме тому була поставлена така оцінка.

ЗМІ

Чемпіонат міста з футболу є офіційним турніром Вінницької міської ради. Тому він є в офіційному розкладі міських змагань. Окрім того новини, фото, технічні дані можна відслідковувати в інтернеті на сайтах: vturnire.com, vinsport.info, групах «Вінницький футбол», «Спортивна Вінниця», «Вінницький спорт.info», сайті skniva.at.ua, програмі «Футбольний тиждень» (ТК Віта). Офіційний сайт федерації наразі не працює.

Всі новини про ВПЛ можна знайти в офіційні спільноті турніру. До кожного матчу є міні-фотозвіт. Окрім того на офіційному каналі на ютубі виходить відео з найкращими голами туру. Окрім офіційної спільноти та каналу, як заявляють на матчах організатори, відеоматеріали можна переглянути на каналі ВДТ. Нажаль перевірити цю інформацію не вдалось.

А ось співпраця з нашим сайтом вийшла дуже цікава. Спочатку організатори ВПЛу активно намагались стати офіційним партнером сайту. Договір зірвався. Наш сайт вирішив публікувати інформацію про ВПЛ на основі матеріалів їх спільноти. Але від одного з організаторів надійшло повідомлення: «Навіщо розміщати всю інформацію з нашої групи до себе на ресурс, а потім надавати посилання нам в групу». Доволі цікава позиція, напевно ГО не цікава співпраця з ЗМІ і все їх висвітлення закінчується на власних ресурсах. Тому враховуючи таку позицію Юрія Червонюка як одного з людей які займаються організацією ВПЛ, ресурс vinsport.info взагалі перестає публікувати новини про дані змагання.

Наявність лікаря на матчах

Тут конкуруючі турніри мають однаково високі оцінки. На матчах завжди присутній лікар.

Суддівство

ГО Федерація футболу для арбітражу матчів залучає суддів обласної федерації футболу.

Журналіст vinsport.info був присутній на декількох матчах ВПЛ і відверто можна заявити що якість суддів нічим не відрізняється від тих, що працюють у міській федерації. Але тут важливим є те, що самого виховання суддів у ГО Федерація футболу немає. Тобто грубо кажучи вони за гроші собі наймають на роботу працівників. Розвитку футболу такі дії ніяк не допоможуть.

 

ВМГО Федерація футболу проводить матчі з суддівством своїх власних суддів з відповідного комітету. Як вже зазначалось вище, рівень арбітражу нічим не гірший обласного. Окрім того у ВМГО ставлять ціль виховання молодих суддів. Так молодий арбітр, Максим Слободянюк, буквально 3 тижні назад був удостоєний відсудити товариський матч національної збірної України з футболу.

Власне за бажання виховувати власних арбітрів у ВМГО бал вищий.

Кількість вболівальників

Що на матчах ВПЛ, що на іграх Чемпіонату міста вболівальників не було і немає. Це звісно ж мінус для змагань і з цим треба боротись.

Нажаль те що вінницький футбол поділився на 2 частини, не дозволить якісно розвиватись як одній федерації так і іншій… І програють в цій ситуації лише прості футболісти які люблять грати в футболу…

vinsport.info

Переглядів: 563
2 Володимир  
0
ДВА ЦЕНТРИ УПРАВЛІННЯ МІСЬКИМ ФУТБОЛОМ - ЦЕ, ВОЧЕВИДЬ, НЕПРАВИЛЬНО, А ЩЕ ТОЧНІШЕ БЕЗГЛУЗДЯ. у БУДЬ - ЯКІЙ СПРАВІ МАЄ БУТИ ОДИН ОРГАН КЕРУВАННЯ.

1 Роман Вінничанин 29  
0
Конкуренція між двома федераціями точиться неабияка. Кожна з федерацій бажає аби саме у її складі грали кращі команди міста. Наразі міська премєр-ліга має бульш якісніший та майстерніший склад учасників. Хоча звісно хотілось, аби врешті решт усі сторони зимового конфлікту дійшли між собою порозуміння заради розвитку міського футболу.

Ім`я *:
Email *:
Код *: