Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Вересень » 28 » Вінницьку Прем’єр-лігу вдруге поспіль виграв ФК «ЯСКО»
07:33
Вінницьку Прем’єр-лігу вдруге поспіль виграв ФК «ЯСКО»

Вінницька Прем’єр-ліга (ВПЛ) – провідний аматорський футбольний чемпіонат на теренах Вінниччини. Про це свідчить хоча б те, що чинний чемпіон області «ЕМС-Поділля» вдруге поспіль залишився без медалей ВПЛ, посівши лише п’яте місце.
П’єдестал пошани Прем’єр-ліги залишився незмінним у порівнянні з попереднім сезоном. Перше місце знову посів вінницький клуб «ЯСКО». Нагороду кращого бомбардира чемпіонату отримав гравець цього клубу Олег Красій. Срібло здобув учасник нинішнього чемпіонату і Кубку України серед аматорів «Факел» (Липовець). Бронзу – вінницький «Інтер-Фенікс», у тренерському штабі якого працює капітан «Ниви-В» Колінс Нгаха.  
У конференц-залі готелю «Франція» відбулося нагородження призерів минулого сезону. Його проводили президент Федерації футболу Вінниці Юрій Корбут, голова оргкомітету ВПЛ Ігор Маковей, віце-президент «Ниви-В» Вадим Кудіяров і президент ФК «ЯСКО» Ігор Скоромний.
Ігор Скоромний подякував за роботу тренеру своєї команди Валентину Вишталюку, колишньому професійному футболісту. Бо той вміє обрати правильну тактику і розставити футболістів на полі. Ігор Скоромний повідомив, що у його клубі немає дефіциту кадрів.
– Навпаки, до нас прагнуть потрапити кваліфіковані виконавці. Але ми цього року не будемо робити оновлення складу. За «ЯСКО» грають футболісти, незалежно від віку. Головне – щоб вони віддавалися на полі. Середній вік наших гравців – 28 років, – каже президент «ЯСКО».
За словами Ігоря Скоромного, у ВПЛ немає слабких команд.
– Адже у складах наших суперників чимало колишніх профі рівня не лише другої, але й першої і навіть Прем’єр-ліги, Тому розслабитися неможливо. Це можна порівняти з поєдинками боксерів-суперважковиків, – сказав Ігор Скоромний.     
Юрій Корбут розповів, що змагання ВПЛ проводяться виключно за кошти меценатів, без бюджетної підтримки.
– За два роки існування нашої організації була виконана чимала робота. Приміром, ми власними силами навели лад на двох натуральних полях у Вінниці. Там тепер грають команди ВПЛ. Організовуємо відкритий дитячий чемпіонат міста, де гратимуть також команди з районів, Хмельницької і Житомирської областей, – розповів Юрій Корбут.
Вадим Кудіяров зазначив, що змагання Прем’єр-ліги проходять на високому рівні: з кваліфікованим суддівством, на якісних полях, з непоганими винагородами призерам.
– Чемпіонат ВПЛ – дуже рівний. Це дає можливість підвищувати майстерність всім учасникам, – каже Вадим Кудіяров. – У найближчий час у Вінниці з’явиться два сучасних стадіони. Перший з них за бюджетні кошти облаштують на території Палацу дітей та юнацтва. Також гарне поле буде на території педколеджу. Ці арени можна буде використовувати для підвищення рівня проведення футбольних змагань.    
Ігор Маковей нагадав, що вже розпочався новий сезон Прем’єр-ліги. У чемпіонаті грають десять команд.
– Напруга у іграх – дуже серйозна. Адже рівень чемпіонату неухильно зростає. Його підсилили дві команди з Немирова (у тому числі учасник вищої ліги чемпіонату області «Агро-Астра») та чемпіон України з футзалу «Енергетик», у складі якого є колишні професіонали. Але фаворитом знову є «ЯСКО», до рівня якого будуть підтягуватися інші колективи, – сказав Ігор Маковей.
Ігор Маковей також повідомив, що Федерація футболу Вінниці організовує й міський чемпіонат з футзалу. Він проходитиме в двох лігах, у кожній з яких виступатиме по дюжині колективів.  
 

Переглядів: 332
Ім`я *:
Email *:
Код *: