Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Квітень » 23 » Вінницькі ультрас чекають аншлагів
07:35
Вінницькі ультрас чекають аншлагів

Кілька років вінницькі ультрас влаштовували марші, пікетували органи місцевої влади з вимогою відновити професійний футбол у Вінниці. Вони стали справжньою рушійною силою в цій нелегкій справі. В підсумку була утворена робоча група з відродження вінницького футболу, яку очолив голова обласної федерації футболу Ігор Гатауллін. А почесним президентом СФК «Нива-В», який вже цього сезону має стартувати у другій професійній лізі чемпіонату України, став генерал СБУ Василь Вовк. До речі, він позитивно відгукувався про ультрас, називав їх «цілодобовими вболівальниками».  

Як вінницькі ультрас оцінюють нинішній процес реанімації ФК майстрів, розповів один з їх лідерів, який «заряджає сектор» – 23-річний «Рогозь».

– Ми підтримуємо зв'язок з керівництвом клубу і сподіваємося, що спільними зусиллями зможемо відновити команду майстрів у Вінниці. До цього аналогічні проекти «задихалися». Думаємо, що з «Нивою-В» цього не станеться. Довіряємо новим очільнрикам команди, – каже «Рогозь». 

– Дмитре, як вважаєте, на матчах другої ліги у Вінниці збиратиметься повний стадіон?

– Домашню арену СК «Нива» вінничани заповнюватимуть на топові матчі, чекаємо аншлагів. Особливо під час принципових поєдинків з представниками Тернопільської, Житомирської, Рівненської і Волинської областей. З розширенням географії і кількості команд нинішня друга ліга ПФЛ має стати популярною в усій країні.

– Ультраси після подій на Майдані і сході України показали себе, як справжні патріоти. З цим пов’язані патріотичні пісні, які ви виконуєте на матчах?

– Безумовно, доля патріотизму нині є в кожному фан-русі країни. Ми, зокрема, співаємо пісні Української повстанської армії, «Червону руту» тощо.       

– Скільки лідерів угрупувань ультрас у Вінниці?

– У кожному з п’яти угрупувань є свої лідери. Особливу роль відіграють фани, які регулярно підтримують улюблену команду у виїзних матчах.

– Можете назвати орієнтовну кількість місцевих «цілодобових уболівальників»?

– Ми підтримуємо нивівців на міських, обласних і тепер будемо ще на всеукраїнських чемпіонатах. Намагаємося зібрати фанів по максимуму. Стабільної кількості немає, адже не існує плану відвідувань. Зазвичай число ультрас на секторі коливається від 100 до 500 – в залежності від суперника та календаря.

– Конкуренція між цими групами існує?

– Авжеж. Між ними постійно триває своєрідне змагання. Порівнюється краса перфоменсу і шоу, які ми організовуємо. Значення має також кількість представників того чи іншого фанатського угруповування на трибунах. А особливо – число ультрас на виїзних матчах та подоланий кілометраж.

– Як збираєте однодумців на матчі?

– За допомогою Інтернету, соціальних мереж. Заздалегідь готуємо матеріали для шоу на стадіоні.          

– Останніми роками, напевно, на виїзді «Ниву» підтримували ультрас підтримували нечасто?

– Зрозуміло, адже у Вінниці давно не було професійного футболу. А ось коли «Нива» грала на рівнів майстрів, ми виїздили регулярно. Тоді серед команд першої ліги лише наш клуб разом із запорізьким «Металургом» не залишалися без підтримки вболівальників у жодному матчі! Нині не збираємося залишати команду без підтримки як у виїзних поєдинках, так і у домашніх.

– Якими є ваші функції, як заряджаючого сектора?

– Я організовую всі «заряди» (пісні, масові вигуки і слова підтримки – авт.) на секторі, підтримую ритм. Це схоже на роботу діджея на пульті.

– «Заряди» готуєте заздалегідь?

– Цілеспрямовано збираємо їх, причому не тільки видумуємо свої. Буває, переймаємо щось у вболівальників інших клубів на виїзних матчах і перероблюємо на свій лад.

– Практично на кожному матчі «Ниви-В» пускають фаєри, феєрверки. Це, зрозуміло, яскраве видовище. Але на матчах всеукраїнського рівня (і аматорського чемпіонату, і професійного) команду за це штрафуватимуть …

– Будемо якось виходити з цієї ситуації. Окрім фаєрів, можна ще демонструвати оригінальні банери, модульне шоу (поєднуються заздалегідь підготовлені частини малюнку) тощо.

На фото: Лідер ультрас «Ниви-В» Дмитро «Рогозь»

        

 

Переглядів: 369
2 Роман Вінничанин 29  
0
Я нікого конкретно не звинувачую, але те, що потрібно провести монтаж сидінь на стадіоні це факт, адже ще декілька років і вболівальникам прийдеться сидіти на бетоні.

1 Роман Вінничанин 29  
0
Це все дуже добре що є такий потужний вболівальницький сектор як ультрас, саме головне аби вони не відривали сидіння на Ск Нива - адже саме на тій стороні де вони вболівають найбільше не вистачає пластикових сидінь відповідно до чого загальний вигляд трибун і стадіону погіршується.

Ім`я *:
Email *:
Код *: