Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Грудень » 25 » Вінницькі футбольні вундеркінди розгромили суперників зі всієї України на домашньому турнірі
10:28
Вінницькі футбольні вундеркінди розгромили суперників зі всієї України на домашньому турнірі

З 20 по 23 грудня у Вінниці проходив традиційний «Зимовий Кубок Ниви» серед найменших футболістів – віком до семи років. У СК «Нокаут» за перемогу змагалися 20 команд. Це були колективи Маріуполя, Одеси, Києва тощо, повідомляє Vlasno.info.
Вінницю представляли дві команди «Премє’р-Ниви» (2011 р.н. і 2012 р.н.), ОДЮСШ Блохіна-Бєланова і «Темп». Також заявилися «Балкани» із Хмільника.
Учасники були розбиті на чотири групи. По дві кращі команди виходили до стадії плей-офф.  Про свої наміри здобути золото у стартових поєдинках красномовно заявила ОДЮСШ Блохіна-Бєланова під керівництвом досвідчених тренерів Валерія Базалицького і Юрія Коваля. На груповому етапі вона розгромила ДЮСШ Миронівки – 9:0, «Оболонь» (Київ) – 6:0, ДЮСШ Маріуполя і ДЮСШ № 11 Чорноморська – по 5:1.
– У нашій школі максимально приділяється увага гравцям наймолодшого віку. Результати та клас команди дітей до семи років в цілому зросли. На це впливає якісна робота тренерів. Головним бомбардиром є Тимофій Коваль, син тренера, – каже директор ОДЮСШ Блохіна-Бєланова Ігор Коваль.
В фіналі турніру ОДЮСШ Блохіна-Бєланова переграла «Чорноморець» (Одеса) – 3:2. Цей матч проходив у рівній боротьбі, але наша команда все ж спромоглася дотиснути гостей. ОДЮСШ Блохіна-Бєланова виграла всі без винятку матчі, але найбільш складним виявився саме останній поєдинок.  
Бронза дісталася ФК «Черкаси», який в матчі за третє місце переграв «Восход» (Київ) – 2:1. Інші вінницькі колективи розташувалися в середині турнірної таблиці. Але їхні наставники не засмучувалися.
– В нашій школі діють одразу три групи юнаків 2011-2012 р.н. Вони займаються у різних місцях Вінниці. Але більшість із цих дітей тренується лише кілька місяців. На турнір ми залучили найбільш досвідчених, адже рівень «Зимового Кубку Ниви» є непоганим. Але й для них це перший серйозний турнір (не фестивального типу). Грали наші «темпівці» непогано, хоча висот не досягли. Але, я сподіваюся, у них все ще попереду. Бо серед наших суперників були команди, які в одному складі тренуються по 2-3 роки – їх видно одразу, – сказав тренер «Темпу» Олександр Самолюк.
Всі учасники турніру, незалежно від зайнятого місця, отримали медалі і грамоти. Були вручені й індивідуальні нагороди.
– Серед команд-учасниць деякі дебютували на наших змаганнях. В шість-сім років важливим є не результат. Юні гравці мають вчитися зупиняти м’яч, віддавати передачу. Ми намагаємося прищепити їм любов до футболу! Якщо будемо робити ставку виключно на досягнення в юному віці, він буде. Але при цьому «на виході», в 16-17 років, коли необхідно вливатися у команди майстрів, у юнаків виникатимуть проблеми, – каже співорганізатор змагання Андрій Панчук.

Переглядів: 274
Ім`я *:
Email *:
Код *: