Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Червень » 12 » «Світанок-Агросвіт» здобув Кубок Вінниччини!
16:06
«Світанок-Агросвіт» здобув Кубок Вінниччини!

В фіналі Кубку області з футболу серед аматорів зустрілися найсильніші на сьогодні колективи регіону – чинний володар трофею «Агро-Астра» (с.Рачки, Немирівський район) та діючий чемпіон Вінниччини «Світанок-Агросвіт» (с.Шляхова, Бершадський район). Поєдинок проходив на стадіоні у Липовці, домашній арені учасника всеукраїнських аматорських змагань «Факела».

Молодість проти досвіду
Матч, за офіційними даними, зібрав 700 глядачів, що непогано для аматорських баталій. Серед них були місцеві прихильники футболу, а також вболівальники обох клубів. Фани «Світанку-Агросвіту» прибули автобусами не лише зі Шляхової, але й з Джулинки і Бершаді.
Хоча команди-фіналісти представляли сільські громади, у їх основному складі були відомі футболісти, колишні гравці команд майстрів. Приміром, за колектив Рачків грав Валентин Вишталюк (капітан), а за «світанківців» – Андрій Заводян (капітан), Сергій Кучеренко, Олександр Нечипорук, Іван Карабін і чинний головний тренер «Ниви» Колінс Нгаха.
– За «Світанок-Агросвіт» я відіграв майже все перше коло, а також один матч чемпіонату області в другому колі. Тепер зіграю в фіналі Кубку, – каже Колінс Нгаха. – В команді зі Шляхової зібрані сильні гравці, багато з яких пройшли школу професійного футболу. Тут налагоджено тренувальний процес, майже як на рівні майстрів.  
Зрозуміло, за обидві команди виступали й молоді виконавці. Але середній вік та ігрова кваліфікація були вищими у колективу зі Шляхової. Тому було цікаво, що переможе цього разу – молодість чи досвід!
Перед початком поєдинку відбулося змістовне урочисте відкриття. Всіх присутніх привітали представники місцевої влади. Господарі вручили капітанам команд традиційний хліб-сіль, місцевий співак виконав патріотичну композицію. Після підняття прапору України гра почалася!

Втрачені гольові нагоди
На старті поєдинку ігрову ініціативу захопили потенційні фаворити-«світанківці». Вони провели кілька небезпечних атак. Після однієї з них прострілював Вадим Чернега, з близької відстані завершував Володимир Рудий, але захисник виніс м’яча вже із порожніх воріт. Через кілька хвилин на вістрі був Олександр Нечипорук, але його постріл також було заблоковано захистом «Агро-Астри».
Команда із Немирівщини розпочинала «другим номером», на швидких контратаках. Згодом колектив, який очолює другий тренер професійної «Ниви» Олег Шумовицький, вирівняв гру.
А ось кінцівка тайму взагалі залишилася за командою Рачків. Вони мала три реальні нагоди, аби відкрити рахунок «у роздягальню». «Гармату» Олександра Сестренського з лінії карного майданчику зміг нейтралізувати досвідчений голкіпер Іван Карабін. Незабаром Олександр Савчук «обікрав» воротаря, але влучив у штангу! Нарешті Микола Пастушенко із вбивчої позиції не влучив у ціль.
Вболівальникам гра прийшлася по душі. 52-річний Василь Кучер зі Шляхової розповів, що завжди їздить разом зі своєю командою.
– Я з дитинства захоплююся футболом. Тепер не пропускаю жодного матчу «Світанку-Агросвіта». Зараз на фінал прибуло близько 70 фанів нашого клубу. Гра нашої команди протягом сезону подобається. В першу чергу – атакувальний футбол, який вона демонструє. Буває, забивають по 4-6 м’ячів. Хоча в першому таймі фіналі наші футболісти діяли не так, як зазвичай, – сказав Василь Кучер.  

Розгромна перемога
В перерві колектив «Світанку-Агросвіту» зробив відповідні висновки, і друга половина гри пройшла за тотальної переваги цієї команди. На 54-й хвилині ворота «Астри» було розпечатано. Олександр Нечипорук, який був першим на підборі, на замаху «убрав» оборонця і вразив ціль. 1:0.  
Забитий м’яч додав куражу команді Дмитра Євстафієва. Незабаром вона створила як мінімум п’ять реальних гольових ситуацій. Приміром, Колінс Нгаха пробив не дуже сильно по центру, Вадим Чернега додав, але невлучно.
Подвоїв рахунок (із другої спроби) свіжий Віталій Ольхович, який перед цим вийшов на заміну. На 74-й хвилині він метрів із 14-и не залишив шансів воротарю.
На фініші гри «Агро-Астра» «огризнулася», спробувавши провести хоча б гол престижу. Але нереалізований вихід сам-на-сам та невлучний удар зі зручної позиції Миколи Пастушенка «поставили хрест» на сподіваннях бодай на нічию в основний час.
Натомість на 89-й хвилині Володимир Рудий сказав «остаточне прощавай» супернику. Його гарматний постріл із лінії карного майданчику голкіпер Олександр Турчик дістати не зміг. Отже, 3:0! «Світанок-Агросвіт» здобув свій перший в історії Кубок Вінниччини з футболу!                         

«Не забиваєш ти – забивають тобі»
Урочисте нагородження команд-фіналістів провели голова обласної федерації футболу Ігор Гатауллін і спортивний директор цієї громадської спілки Ігор Павленко.
– Перший тайм був абсолютно рівним. Ніхто не очікував, що в підсумку гра завершиться таким чином. Далося взнаки відоме правило: «Не забиваєш ти – забивають тобі». Адже наприкінці першого тайму «Агро-Астра» втратила стовідсотковий шанс відкрити рахунок. А ось в другому таймі команда зі Шляхової володіла повною перевагою, вона сьогодні все ж є трохи сильнішою, – сказав Ігор Гатауллін.
На думку пана Гатаулліна, «Світанок-Агросвіт» цілком готовий до виступів у всеукраїнських змаганнях аматорів, де може гідно представляти наш регіон. До того, у цієї команди є чудова сучасна інфраструктура, що є прикладом для інших аматорських клубів Вінниччини.        

Коментарі тренерів
Представники команд прокоментували підсумки матчу.
Головний тренер «Агро-Астри» Олег Шумовицький привітав суперників із перемогою. Він наголосив, що фінал був цікавим, а суперник – сильним. «Коуч» сказав, що його футболісти діяли непогано.
– Як відомо, для того, щоб виграти, необхідно забивати. Ми мали три гольових нагоди в першому таймі. Достатньо було реалізувати бодай одну із них, гра б змінилася. І розвернулася б у інший бік. Але нічого, ми зробимо висновки. Колектив у нас молодий, перспективний, – сказав Олег Шумовицький.  
Головний тренер «Світанку-Агросвіту» Дмитро Євстафієв виявився задоволений результатом.
– Дякую президенту клубу Олегу Ковбасюку, який вкладає душу і серце у команду. Вдячний нашим футболістам, які витримали 90 хвилин на полі у таку спеку. Спасибі суперникам, завдяки яким фінал вийшов гідним. І, зрозуміло, вболівальникам, які підтримують нас у всіх виїзних матчах, – сказав Дмитро Євстафієв.  
На думку тренера «світанківців», переломним моментом фінальної гри став перший забитий м’яч.
– Перший тайм був напруженим. Гра йшла «до гола». Коли ми відкрили рахунок, стало набагато легше, – додав пан Євстафієв.     
Капітан володарів Кубку Андрій Заводян вважає, що перемога в фіналі – цілком заслужена. Мовляв, суперник ні на що не має ображатися.
– В нашій команді багато вікових футболістів. Але ми спромоглися витримати поєдинок проти молодших суперників у високому темпі за сильної спеки. В гарному ритмі провів матч й головний тренер «Ниви» Колінс Нгаха, він витримав майже до кінця і виконав всі свої обов’язки на полі, – каже Андрій Заводян. – Сам я місяць був поза грою в силу різних обставин, тому зараз було непросто. Взагалі накопичилася втома: сезон був насиченим, ми цього року зіграли багато матчів. Рахую, що він нам вдався, бо незабаром ми здобудемо «золотий дубль!    

Перспективи «світанківців»
Президент «Світанку-Агросвіту» Олег Ковбасюк оцінив підсумки фіналу та розповів про перспективи свого клубу.
– Наша команда раніше виграла Суперкубок області, тепер Кубок Вінниччини. Ми вже без п’яти хвилини чемпіони нашого регіону. Маємо відрив у п’ять очок, тому навряд чи хтось нас наздожене.   
– Олегу Івановичу. наприкінці першого тайму біля воріт Вашої команди було створено кілька гольових ситуацій. Ситуація виглядала тривожною. За рахунок чого ситуація була кардинально змінена?
– Нам вдалося надихнути хлопців на перемогу. Вони показали в другому таймі гарну гру і доказали, що  найкращі.
– До «Світанку-Агросвіту» Ви збираєте провідних футболістів Вінниччини?
– Не тільки. За нашу команду грають також кияни і представники інших регіонів.   
–  В чемпіонаті області перевага клубу зі Шляхової над головними конкурентами є досить вагомою і помітною. За рахунок чого?
– У нас зіграна команда і кваліфіковані виконавці, професійний тренерський штаб. Все є збалансованим і приносить результат.       
– Якими є подальші плани колективу?
– Будемо заявлятися у чемпіонат і Кубок України серед аматорів. Ми вже два роки виступаємо в таких змаганнях. Доходили до другого туру. Тепер, думаємо, зможемо просунутися далі.
– Є мрія, щоб в майбутньому «Світанок-Агросвіт» вийшов на професійний рівень?
– Так. Ми зараз пограємо в аматорах, а далі – побачимо.
 
Технічні дані
Кубок Вінницької області з футболу сезону 2018/2019 років. Фінал.
9 червня 2019 року. Липовець, стадіон «Колос».
«Світанок-Агросвіт» (с. Шляхова, Бершадський район) – «Агро-Астра» (с. Рачки, Немирівський район) – 3:0 (0:0)
Оцінка поля – 4. Кількість глядачів – 700. Температура –26 градусів.  
Делегат матчу – Ігор Павленко (Вінниця).
Інспектор – Володимир Александренко (Вінниця).  
Арбітр – Олександр Сидорук (Вінниця)
Асистенти арбітра – Павло Касанов, Ігор Маковей (обидва –  Вінниця).
Четвертий арбітр – Павло Кисельов (Жмеринка).

«Світанок-Агросвіт»: Карабін (в),  Костюк (Шейко, 88), Рудий Володимир, Чернега (Курдибаха, 90+1) Заводян (к), Нгаха (Кучинський, 78), Рудий Володимир Вол., Кучеренко (Ольхович, 62), Нечипорук (Онищук, 62), Чельцов, Бачур.
Запасні: Камінський, Березовський.
Президент – Олег Ковбасюк, віце-президент – Іван Ковбасюк, головний тренер – Дмитро Євстафієв, начальник команди – Олександр Шелест, лікар – Іван Бегеба.  

«Агро-Астра»: Турчик (в), Подорожний, Вишталюк (к) (Козаченко, 63), Муцький, Максименко (Цибулько Олександр), Савчук Олександр (Мазур, 75), Сестренський, Цибулько Артем,  Заяць, Пастушенко, Савчук Сергій (Ісаєв, 70).
Запасний: Гурін    
Президент: Олександр Сосула, начальник команди – Олександр Яхно, головний тренер – Олег Шумовицький, тренер – Валерій Козаченко, адміністратор – Максим Костенко.
Голи: Нечипорук (54), Ольхович (74), Рудий, 89).  
Жовтка картка: Онищук, 63 (неспортивна поведінка).

Довідка
Володарі Кубку Вінницької області з футболу останніх років
2014/2015 – «15 громада» (с. Руданське, Шаргородський район);
2015/2016 – ФК «Вінниця»;
2016/2017 – «Факел» (Липовець);
2017/2018 – «Агро-Астра» (с.Рачки, Немирівський район);
2018/2019 – «Світанок-Агросвіт» (с.Шляхова, Бершадський район).


Переглядів: 279
Ім`я *:
Email *:
Код *: