Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Липень » 26 » Студентська Республіка за підтримки Бориса Максимчука
08:59
Студентська Республіка за підтримки Бориса Максимчука

20 років тому у Студентській Республіці вперше зібралася активна вінницька молодь, аби чітко та змістовно висловлювати і відстоювати свої думки. Після дворічної перерви традиція була відновлена.
За підтримки обласної держадміністрації, Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА, Студентської ради Вінниччини, мережі спортклубів і магазинів «Максимус» пройшов регіональний етап ХХ ювілейної Міжнародної програми «Студентська республіка-2018». З 22 по 24 липня в Селищі (Тиврівський район), на території табору «Маяк», збиралася найактивніша молодь області, яка вміє вільно мислити щодо майбутнього регіону і країни. Це близько 80 молодих людей із Вінницьких аграрного, медичного, технічного університетів, багатьох коледжів. Були учасники з районів Вінниччини. А також гості з Свентокшиського воєводства Польщі. Вони збираються цієї осені провести аналогічний фест в своїй країні, куди запросити й вінничан.  
Два десятиріччя молоді та енергійні молоді люди розвивались в Студреспубліці, ставали політиками, громадськими діячами, порушували нагальні проблеми. Цього разу за три насичені дні кожен зміг висловити свою думку, поділитись нею з іншими, відчути критику, змінити її, відкрити в собі потенціал майбутнього політика та громадського діяча.
Не обійшлося без політичної діяльності і виборів. Своїх кандидатів  представляли три партії – «СМС», «Єднання» і «Прогрес».    
Головним завданням було обрання нового студентського мера.
Ним виявилася студентка Вінницького національного аграрного університету Марія Андрощук, яка навчається на економічному факультеті. Вона представляла партію «СМС».  У нового мера нав виборах було лише дві дівчини-конкурентки.   
– Марія Андрощук підготувала цікаву передвиборчу програму. Вона активно проводила масову агітацію, вивішувала плакати із гаслами. У Марії була потужна команда, яка усіляко їх сприяла. Все це й допомогло випередити конкуренток, – каже співорганізатор фестивалю, голова Центральної виборчої комісії Вінницької Студреспубліки, представник Студентської ради Вінниччини Марина Януш.      
Також обрали депутатів магістрату регіональної Вінницької Студреспубліки на основі реальних програм та ідей.
Окрім виборчого процесу, пройшли конкурс краси особистості «Перша леді», кубок із КВН (із майстром-класом фіналіста «Ліги сміху» із команди «Моя Провінція»), «Квест-фест», інтелектуально-психологічна гра «Студентська Мафія», фестиваль аматорського відео, фотоконкурс «Спалах емоцій», «Нічна туса», флешмоби тощо. Кращі учасники конкурсів і змагань отримали Кубки, грамоти, абонементи до спортзали «Максимус» і сертифікати до однойменного магазину.

Переглядів: 340
Ім`я *:
Email *:
Код *: