Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Серпень » 10 » Стабільний прогрес "Прем`єр-Ниви" за підтримки Володимира Продивуса
09:32
Стабільний прогрес "Прем`єр-Ниви" за підтримки Володимира Продивуса

Вінницька дитячо-юнацька футбольна школа «Світанок» була створена у 1995 році. Її багаторічним директором був легендарний вінницький футболіст Паша Касанов. В 2006 році спортшкола змінила назву на «Нива-Світанок». Вона продовжила існування за підтримки мецената Володимира Продивуса. Одними із найбільш відомих вихованців «Ниви-Світанка» є Валерій Федорчук («Динамо», «Дніпро», «Кривбас») і Артем Кичак («Динамо-2», «Олімпік», «Волинь»).  
Вінницька обласна комплексна спортшкола з футболу "Прем’єр-Нива" на базі «Ниви-Світанка» була відкрита у 2012 році, її очолив досвідчений менеджер Олег Тарлецький. Це, до речі, єдина у Вінниці ДЮСШ, яка фінансується не з державного бюджету, а за рахунок меценатів. І в першу чергу, за підтримки благодійного фонду Володимира Продивуса. 

 
За невеликий відрізок часу ДЮСШ "Прем’єр-Нива"  встигла стати гордістю міста і області. Сьогодні в її штаті працюють справжні ентузіасти виховання майбутніх зірок, 13 висококваліфікованих тренерів. Це добре знані в області та Україні наставники, в минулому футболісти команд майстрів та арбітри. Зокрема, Олександр Квятковський, Олег Шумовицький, Валерій Бровченко, Олександр Гайдаржи, Андрій Панчук, Юрій Козачук, Павло Касанов, Олег Шикір та ін.
В школі "Прем’єр-Нива"  футболом займаються хлопчики віком від 6 і до 17 років. Разом усі команди успішно представляють Вінницю у міських, обласних та загальнодержавних змаганнях. Колективи ДЮСШ "Прем’єр-Нива" постійно прогресують і мають значні успіхи.
На початку роботи нової школи її команди мали скромні показники у першій лізі Дитячо-юнацької футбольної ліги (ДЮФЛ). Були там хорошими середняками.
– Але з часом хлопці і тренери набували впевненості, покращилася селекційна робота і тренувальний процес. Результати зросли, – зазначив заступник директора ДЮСШ «Прем’єр-Нива» Олег Шикір. – Дався взнаки і перехід із західної зони ДЮФЛ до центральної. Ми менше почали їздити на великі відстані, тому меншими стали й фінансові навантаження.  
В сезоні 2014/2015 років юні нивівці 2000 р.н. зайняли друге місце у фінальній частині ДЮФЛ України серед 80 клубів першої ліги. В наступному сезоні 2015/2016 років "Прем’єр-Нива" за клубним заліком у двох вікових категоріях здобула путівку до вищої ліги ДЮФЛ.
В чемпіонаті 2016/2017 років у «вишці» ДЮФЛ нивівці були представлені вже чотирма колективами. За словами Олега Шикіра, в дебютному сезоні в елітному дивізіоні було поставлено завдання прописку у ньому, і це було виконано.
А в минулому сезоні, 2017/2018 років, нивівські команди виступали впевнено і посіли четверте місце в загальному клубному заліку. Попереду були лише столичні клуби. У своїх групах «Прем’єр-Нива» 2003 р.н. посіла третє місце, 2004 р.н. – перше.
– В сезоні 2018/2019 років «Прем’єр-Нива» буде знову представлена чотирма колективами у вищій лізі ДЮФЛ України. Зокрема, це команди 2002 р.н. (тренер – Валерій Бровченко), 2003 р.н., 2004 р.н. (обидві тренує Олександр Квятковський) і 2005 р.н. (тренер – Олег Шумовицький), яка дебютує на всеукраїнському рівні, – розповів Олег Шикір.          
Окрім офіційних змагань, вихованці «Прем’єр-Ниви» успішно виступають у багатьох престижних турнірах не лише вдома, але й в інших регіонах і країнах. Приміром, в минулому сезоні команда 2009 р.н. (тренери – Андрій Панчук, Олександр Гайдаржи) посіла перше місце серед дюжини суперників на міжнародному змаганні в Болгарії. А нивівська команда 2007 р.н. (тренер – Павло Касанов) виграла домашній Всеукраїнський турнір «Золота Нива».
ДЮСШ «Прем’єр-Нива» славиться своєю гарною організацією відкритих турнірів, яких протягом року проводить понад два десятки. Cеред них і міжнародні! Приміром, навесні цього року на третій турнір із футболу Utmost Cup-2018 позмагатись за першість до нашого міста приїхали 24 команди. Це вихованці віком до 9 років провідних ДЮСШ України з обох берегів Дніпра, а також спортсмени із Сербії, Румунії та Молдови. Загалом – понад 500 футболістів. Кубок переможців залишився у Вінниці!     
– Ми хотіли подивитися, як розвиваються наші діти, як розвиваються діти, які приїхали із закордону. А також поспілкуватися, щось для себе підкреслити, обмінятися інформацією з тренерами, як вони працюють, як ми. Це була для всіх користь, як для дітей, так і для тренерів,- зазначив тренер ДЮСШ «Прем’єр-Нива», співорганізатор турніру Utmost Сup 2018 Андрій Панчук.
 

Переглядів: 437
Ім`я *:
Email *:
Код *: