Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Січень » 18 » "Премєр-Нива" взяла участь в обласному фестивалі футзалу
10:05
"Премєр-Нива" взяла участь в обласному фестивалі футзалу

16 січня у Вінниці провели третій обласний фестиваль футзалу. Приблизно 300 юних спортсменів одночасно змагалися в двох залах – «Колосі» і управління Національної поліції, повідомляє Vlasno.info.
В змаганнях взяли участь 32 команди – із Вінниці, Гнівані (Тиврівський район) і Хмільника. Вони боролися окремо у міні-турнірах п’яти вікових категорій. Найменшими були збірні шестирічних футзалістів (2012 р.н.), найстаршими – 2006 р.н.  
Більше всього було представлено команд вінницького СК «Темп» Палацу дітей та юнацтва, якими керує Олександр Самолюк. Він – головний ініціатор проведення футбольних фестивалів у Вінниці
– В турнірі грає 8 моїх команд – 2007 р.н., 2009 р.н і 2010 р.н. Також виступають команди 2008 р.н. нашого клубу, – каже  Олександр Самолюк. – Вперше одночасно відбуваються ігри одразу у багатьох вікових категоріях. Справа в тому, що у Вінниці складно знайти вільний час у залі для проведення окремих змагань.
Фестиваль проходив за так званою європейською системою. Зокрема, всі учасники отримували медалі за перше місце. А кожна із команд, незалежно від місця, – Кубок!
– Головне в таких змаганнях – сама гра в дружній обстановці, здобуття практики боротьби із різними суперниками та покращення індивідуальної майстерності. А ось таблицю і підрахунок результату ніхто не веде. Адже задачі виграти турнір немає. Це європейська традиція проведення фестивалів серед маленьких дітей, – сказав Олександр Самолюк.
Юнаки із задоволенням ділилися враженнями від участі в турнірі. Восьмирічний воротар СК «Темп» 2010 г.р. Влад Цирульник розповів, що грає в футбол три роки.
– Я хочу стати професійним футболістом. Мені подобається ловити м’ячі, тому я граю голкіпером, – каже Влад Цирульник. – Подобається те, що на фестивалі я точно здобуду медаль. Їх у мене вже 15.
Дев’ятирічний гравець команди «Темп» 2009 р.н. Кирило Голошивець на майданчику виконує роль лівого півзахисника або нападника.
– Зазвичай я прориваюся по флангу. Голи забиваю майже в кожному матчі. Футболом займаюся шостий рік, – каже Кирило Голошивець. – Мені більше подобаються не фестивальні змагання, а звичайні, де можна зайняти певне місце. В майбутньому я мрію отримати «Золотий м’яч» кращого гравця світу чи Європи! До речі, мене вже двічі обирали кращим гравцем змагання, в тому числі й на чемпіонаті України.  
Серед учасників турніру були й кілька дівчат. Вони грали в одній команді із хлопцями. Приміром, 11-річна Анастасія Байдак виявилася капітаном команди Гнівані.
- В футболі я 1,5 роки. В моїй родині майже всі спортсмени, тому і я веду здоровий спосіб життя. В команді граю захисником. Проти юнаків боротися не важко, я звикла. Але все ж хотілося в майбутньому грати виключно із дівчатами, – поділилася Анастасія Байдак.  
Нагородження проводили голова Вінницької міської федерації футболу Дмитро Руденко, представники міської і обласної влади.
– Головна мета цього турніру – зібрати юних спортсменів після новорічних свят, аби вони могли перевірити свої сили на змаганнях. Тут тренери можуть побачити помилки, які необхідно виправити. Ми нагороджуємо всіх учасників для того, щоб маленькі гравці звикли до змагань, – прокоментував Дмитро Руденко. 

Переглядів: 321
Ім`я *:
Email *:
Код *: