Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Травень » 15 » Підсумки Utmost Cup U-11
10:25
Підсумки Utmost Cup U-11

З першого по четверте травня в місті Вінниця пройшо один з наймасовіших дитячих міжнародних турнірів України Utmost Cup 2019. В ньому цього року взяли участь рекордних 60 команд в двох вікових категоріях Ю-9 та Ю-10. Організатори спромоглися зібрати футбольні колективи з шести країн Європи. Сам чемпіонат був внесений в календар змагань Дитячо-юнацької футбольної ліги України і на переможців очікували дуже цікаві призи від цієї організації. Та про це трохи пізніше.
А зараз коротко познайомимось з усіма учасниками. Розпочнемо з вікової категорії Ю-9. З Білорусії з міста Борисов завітала команда БАТЕ. Румунію представляла спортивна школа Джуніорул і Тампа. Молдова традиційно завітала з колективами Зімбру та Атлетік. Українські команди були репрезентовані в лиці: Кременя з Кременьчука, Оболоні з Києва, Азовсталі з Маріуполя, Барси з Сум, Чемпіона з Києва, Чайки з Черкас, ДЮСШ Бердянськ, ДВУФК з Дніпра, Сузіря зі Сваляви, Восхода з Києва, Динамо з Запоріжжя, Чорноморця з Одеси, Колоса з Ковалівки, ДЮСШ1 та ДЮСШ2 з Хмельницького, Металурга з Запоріжжя, Юніор Спорту з Києва, Балкан з Хмельницького, Торпедо з Миколаєва, ДЮСШ15 з Києва та Полісся з Житомира. Приймали гостів як завжди чотири вінницьких колективи: Прем’єр Нива, Нива, Темп та Блохіна Бєланова.
Всі команди були розподілені на 6 груп по п’ять у кожній відповідно. Тут колективи зіграли в одне коло по системі всі з усіма. І вже на цьому етапі показали свою майстерність, жагу до перемоги та дисципліну. Так у групі А беззаперечним лідером став “Кремінь”, який здобув максимум у всіх іграх. Друге місце посіли господарі турніру “Прем’єр-Нива” з Вінниці, які лідерам поступились лише трьома заліковими пунктами. Вінницька команда зуміла випередити суперників з Білорусії, завдяки особистій зустрічі, де вони здобули переконливу перемогу. Останні два місця посіли команди з Києва та Маріуполя, що на двох набрали всього три очки.
Від групи В боротьбу за головний трофей турніру продовжили сумська “Барса”, яка зі стовідсотковим показником посіла перше місце в відбірковій групі. За нею розташувався “Чемпіон” з Києва, що випередив решту конкурентів завдяки вдалим результатам у трьох з чотирьох матчів. Третіми стали “Джуніорул” з Бухареста. Четверта позиція у команди “Чайка”. Замикають цей квінтет юні футболісти з Бердянська, котрі зуміли лише один раз здобути для себе залікові очки.
Група C також мала свого беззаперечного фаворита, якими стали гравці з Молдови. “Зімбру” перемогли усіх своїх опонентів з загальним рахунком 15-2 та впевнено посіли першу позицію. Другими стали вихованці "ДВУФК" з Дніпра, котрі не дорахувались трьох залікових очок. Нижче розташувалися “Сузір’я” зі Сваляви та “Восход” з Києва, що поділили між собою третю та четверту позиції лише за додатковими показниками. Останнє місце з нулем очок зайняла спортивна школа Блохіна та Бєланова.
Група D відправила два представника до 1\8 фіналу. Ними стало “Динамо” зі Запоріжжя та “Чорноморець” з Одеси. Два колективи були на голову сильніші за своїх опонентів та здобули 4 та 3 перемоги відповідно. За ними розташувався “Колос” з Ковалівки, котрий поділив свої позитивні та негативні результати навпіл. Четверта позиція за “ДЮСШ” Хмельницький, які лише одного разу були сильнішими за своїх опонентів, а саме “Ниву” з Вінниці, що завершила груповий етап на останньому місці.
Група Е не мала команди, що не втратила жодного разу залікових пунктів. Все ж, перше місце у цій групі посіли “ДЮСШ-2” з Хмельницького, котрі здобули три перемоги та одного разу зіграли внічию зі своїми суперниками. За ними розташувався “Металург” Запоріжжя, що набрав на три очка менше. Саме це зумовило вищу позицію за колективи з міста Стражени та Києва, які наприкінці групового етапу мали у своєму доробку по 5 пунктів, що дозволило їм поділити третю та четверту позицію. Останніми у групі стали “Балкани” із Хмільника, котрі жодного разу не змогли здобути позитивного для себе результату.
У останній за ліком групі F беззаперечне лідерство отримали “Торпедо” з Миколаєва, які за чотири гри пропустили лише 1 м’яч. За ними розташувалися кияни: “ДЮСШ 15”, що здобули дві перемоги, раз зіграли у нічию та ще одного разу програли. Це дозволило їм випередити колективи Вінниці та Житомира, а саме “Темп” та “Полісся”, котрі поділили третю та четверту позицію. Замикають квінтет гості з Румунії: команда “Тампа”, що лише один раз зуміла зіграти внічию зі своїми однолітками та маючи в активі одне очко завершити груповий етап.
Опісля групового етапу розпочалися ігри плей офф та рейтингові поєдинки. За своєю видовищністю вони були ще більш цікавими та ексцентричними. Тут долю матчів часто-густо вирішував або єдиний гол або взагалі серія післяматчевих пенальті. В результаті після таких насичених ігор півфінальні пари сформувалися наступним чином: ДВУФК мав зіграти з Динамо Запоріжжя, а Кремінь схрестив бутси з молдовським Зімбру. Кінцеві рахунки в обох матчах повторили одне одного і встановилися на позначках 1-5 відповідно на користь Динамо та Зімбру, які й мали зійтися у фінальному герці на наступний день.
До фіналу в останню добу турніру також було проведено матч за третє місце. Як ви вже здогадалися зустрілися в ньому ДВУФК та Кремінь. Матч розпочався дуже насичено та рівно. Першими забили Дніпрянм, але досить швидко команда з Полтавської області відквитала гол та вирвалась вперед. Другий тайм був менш рівний. Кремінь почав грати позиційно та забивши ще два м’ячі закінчив гру зі зручним для себе рахунком 4-1.
А от фінал став неймовірним апогеєм всього турніру. Зімбру та Динамо подарувало всім глядачам просто таки феєрверк емоцій. Прятягом ігрового часу більше атакували все ж гості з Молдови, але Динами вдало захищалося та видавало блискавичні контратаки. Першими забили саме гравці в жовтих футболках. А саме їх форвард Маріус з далекої відстані увігнав м’яч під поперечку без шансів для голкіпера. Відповідь Динамо відбулася зі штрафного. З метрів 15ти Безруков ювелірним ударом перекинув стінку та зметнув павутину з лівої дев’ятки воріт. Більше в цьому матчі не забивав ніхто, відповідно гра була переведена в серію пенальті. Цікаво було те що у ній було більше змарнованих ударів ніж забити. То воротарі показували свою майстерність, а то польові не справлялися з емоційним напруженням. Кульмінацією став удар того ж Безрукова, який першим забив, після цього автор єдиного голу Зімбру Маріуш не реалізував свій момент. Таким чином Чемпіоном вікової категорії Ю-9 став Запорізький Динамо!
Що ж перейдемо до вікової категорії Ю-10. Спочатку познайомимось зі складом гостів. З Румунії завітали Джуніорул з Бухареста та Тампа з Брашова. З Болгарського міста Бургас – Звєздічка та Звєзденбург. З Кишинева Зімбру та Дачія. З Вільнюса – Атейтіс. З Білорусії – Бате. Українські команди були представлені наступними колективами: з Києва Восход, Оболонь, Атлет та Столиця; з Полтави Молодь та Ворскла; з Маріуполя Азовсталь та ФК Маріуполь, з Сум Барса, з Луцька Волинь, з Запоріжжя Металург, з Харкова Авангард та Металіст 1925, з Херсона Освіта, з Гнівані однойменний клуб, з Бердянська відповідно ДЮСШ Бердянськ, з Миколаїва СДЮСШОР і з Тернополя Чемпіон. Приймали гостей відповідно Прем’єр Нива, Блохіна Бєланова, Нива та Темп.
Так як і в категорії Ю-9 всі команди були розподілені на 6 груп по п’ять у кожній відповідно. Тут колективи зіграли в одне коло по системі всі з усіма. І вже на цьому етапі показали свою майстерність, жагу до перемоги та дисципліну.
У групі А склалась ситуація, коли долю путівку до 1\8 фіналу визначила особиста зустріч між колективами “Прем’єр-Нива” (Вінниця) та “Молодь” (Полтава). Завдяки тому, що вінничани були сильнішими в очному протистоянні, вони продовжили турнір у когорті найсильніших. Третє місце здобула команда “Джуніорул” з Бухареста. Румунці отримали до свого активу 7 залікових пунктів, яких вистачило лише на плейсмент у середині турнірної таблиці. Останні позиції посіли команди, що не змогли жодного разу перемогти своїх опонентів: “Барса” (Суми), юні вихованці якої двічі зіграли внічию та двічі поступилася опонентам, та “Звездічка” з міста Бургас, яка лише один раз здобула позитивний для себе результат.
У групі В беззаперечним лідером стала луцька “Волинь”. Колектив з західної України впевнено переміг своїх опонентів, забивши за чотири гри 16 м’ячів й пропустивши лише один. За ними розташувалися дві команди котрі набрали по сім очок: “Восход” з міста Київ та “Металург” (Запоріжжя). За додатковими показниками друге місце посіли кияни, які продовжують боротьбу за 9-17 місця. Замикають турнірне становище в групі В “Авангард” (Харків) та “Зімбру” (Кишинів), котрі здобули лише одне очко до свого активу завдяки нічийному результату в очному протистоянні.
Далі слідує найрівніша група серед усіх учасників турніру. Відстань між першим і останнім місцем склала всього чотири очка. П'яту позицію посіла команда ФК “Гнівань” котра після першого ігрового дня мала непогані шанси на вихід з групи. Але, зазнавши двох поразок у двох завершальних турах групового етапу, колектив з містечка під Вінницею задовольнився лише останньою позицією. Третю та четверту стрічку між собою поділили “Оболонь” з міста Київ та “Освіта” з Херсона, котрі здобули по п'ять очок, завдяки одній перемозі та двом паритетним результатам. Все ж за додатковими показниками вище у турнірній таблиці опинилися саме кияни. Другу позицію здобула “Азовсталь” з Маріуполя. Команда зі сходу, не зазнавши жодної поразки, з активом у 6 очок крокує у матчі плей-офф за 9-16 місця. А переможцями цього квінтету стали гості з Болгарії, а саме з міста Бургас. Команда під назвою “Звезденбург” у важкій боротьбі зі своїми опонентами змогла здобути на одне очко більше чим найближчий конкурент, що дозволило їм продовжити боротьбу у 1\8 фіналу.
У групі D полтавська “Ворскла” довела статус гранда українського футболу. “Зелено-білі” лише в одному матчі втратили залікові очки та з доробком у 10 балів завершили груповий етап на першій позиції. Далі розмістилися однолітки з Борисова, котрі зазнали поразки лише в одному матчі з полтавчанами. Третіми стали ФК “Маріуполь”, гравці котрого зуміли зібрати рівно половину з можливо набраних очок, тому не змогли поборотися за передові місця. Замикають четверту за ліком групу команд ДЮСШ (Бердянськ) та “Блохіна та Бєланова” з Вінниці. Ці команди здобули два та один заліковий пункт до свого активу відповідно, тому продовжать турнір у матчах з командами, що посіли такі ж місця у своїх групах.
Група Е надіслала до 1\8 фіналу одразу два колективи, котрі здобули паритетну кількість очок. “Дачия” (Кишинів) та СДЮШОР (Миколаїв) здобули вони по три перемоги над своїми опонентами та розписали “мирову” між собою. Третє місце у групі за “Чемпіоном” з Тернополя. У Тернополяни дві перемоги та скільки ж поразок. На сходинку нижче розмістилася “Столиця” з Києва, котра лише одному із матчів здобула вікторію над вінницькою “Нивою”, що і замкнула цю когорту команд.
Група F принесла лише один паритетний результат серед усіх матчів. Він був зафіксований у міжнародному поєдинку між командами “Атейтіс” (Вільнюс) та “Темпа” (Брашов). За підсумками саме ці клуби посіли четверте та п'яте місце відповідно та продовжать турнір у боротьбі за відповідні позиції. Третє місце посіли гравці “Темпу” з Вінниці, котрі зуміли обіграти закордонні команди та набрати до свого активу шість очок. На одну перемогу більше вдалось здобути “Атлету” з Києва, який зазнав єдиної поразки, завдяки лише одному пропущеному м’ячеві впродовж усього групового етапу. Єдиними хто зумів відзначитися у воротах киян став харківський “Металіст 1925”. харків'яни здобули 100%-вий результат та з першого місця в останній віковій групі покрокувати до 1\8 фіналу Utmost Cup 2019!
Опісля групового етапу розпочалися ігри плей офф та рейтингові поєдинки. За своєю видовищністю вони були ще більш цікавими та ексцентричними. Тут долю матчів часто-густо вирішував або єдиний гол або взагалі серія післяматчевих пенальті. В результаті після таких насичених ігор півфінальні пари сформувалися наступним чином: Атлет-Звезденбург, Металіст 1925 – Ворскла. В першому півфіналі за гострої та цікавої гри гості з Болгарії поступилися Атлету з рахунком 0-2. В другому півфіналі Металіст декласував Ворсклу 4-0.
Отож в бронзовому матчі між собою зійшлися Ворскла та Звезденбург. Це була мабуть найцікавіша футбольна битва на той момент. Були видно що команди викладаються не просто на максимум, а на подвійний максимум. Полтавчани грали в агресивний силовий футбол, Болгари ж віддавали перевагу комбінаційному технічному стилю. Неймовірні перепитії на полі привели до мінімальної переваги полтавчан і відповідно саме вони стають бронзовими призерами вікової категорії Ю-10.
В фінальному матчі між Атлетом та Метілстом 1925 також досить довго тримався паритет. Атлет відверто грав в атакувальний футбол зі ставкою на швидкі комбінації та утримання шкіряної кулі. Харків’яни ж діяли в основному на контратаках та шукали своєї можливості забити. І це в них вийшло якнайкраще. Дві прекрасних реалізації дозволили в суху переграти суперника. Результат 2-0 приносить їм чемпіонство у віковій категорії Ю-10.
Після того як були зіграні чемпіонські матчі розпочалася церемонія нагородження призерів та учасників. Всі футболісти та тренери отримали подарунки та пам'ятні відзнаки за участь в турнірі. А найголовніше це те що чемпіони Ю-10 Метілстом 1925 отримали квиток на безкоштовну участь в офіційному міжнародному чемпіонаті у Польші, а чемпіони Ю-9 отримали такий же квиток на участь але вже у всеукраїнському чемпіонаті ДЮФЛУ з можливістю виходу на чемпіонат Європи. Нагороди отримували з рук організаторів турніру та представників спортивної еліти міста. Само собою були нагородженні кращі бомбардири, гравці та воротарі турніру. На завершення ж свої кубки отримали призери. Також в знак дружніх відносин та братерства народів представникам закордонних клубів було вручено почесні пам’ятні грамоти про участь в турнірі.
Атмост Кап 2019 завершився, але позитивні емоції та враження у дітей залишаться на все життя, адже саме в цьому віці формується сприйняття та освоєння дорослого світу для того, щоб в майбутньому бути сильними, вольовими та мужніми людьми. До побачення в наступному сезоні!

Переглядів: 337
Ім`я *:
Email *:
Код *: