Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Травень » 8 » Олімпійський день у Вінниці прикрасили забіги зіркових спринтерів і лотерея
08:54
Олімпійський день у Вінниці прикрасили забіги зіркових спринтерів і лотерея

У Вінниці, в Центральному парку культури і відпочинку провели Олімпійський день. Захід організувало відділення НОК України у Вінницькій області за підтримки спортуправління ОДА і спорткомітету Вінницької міської ради.
– Ми беремо участь в організації цікавого забігу спортсменів-професіоналів. Вони слугуватимуть гарним прикладом юнакам і дівчатам, – сказав заступник голови спорткомітету Вінницької міської ради Роман Семчук.   
В Олімпійському дні взяли участь близько 1,5 тисячі учасників. В основному – вихованці міських та обласних ДЮСШ, їхні батьки, ветерани спорту, а також всі охочі прихильники бігу. Наймолодшим учасником виявився 2-річний Артур. Він долав дистанцію не лише з мамою, але й з двома старшими сестрами.
– Артур буде бігти, а не їхати в колясці. Адже він дуже полюбляє швидкість, – каже мама найменшого спортсмена Лілія Швець.
Стартували представники практично всіх видів спорту, які культивуються у Вінниці.
– Біг є дуже важливим у підготовці футболістів. Під час нашого тренувального процесу легка атлетика займає 25 – 30 %. Тому футболісти нерідко перемагають на змаганнях професійних бігунів, – сказав директор ОДЮСШ з футболу Ігор Коваль.
Серед учасників були й велосипедисти.
– Наші велосипедисти беруть активну участь в житті міста, в масових заходах. Зазвичай вони бігають під час підготовчого періоду взимку. В інший час – завжди на велосипедах, – сказав  
тренер-викладач ОДЮСШ «Колос» з велоспорту Олександр Волинець.        
Перед стартом спортсменам запропонували спробувати свої сили в оригінальній розминці. Цікаві фізичні вправи запропонували повторювати представники клубу «Зумба-фітнес». Зі сцени урочисто відкривали свято спорту голова відділення НОК України у Вінницькій області Павло Хникін, начальник спортуправління Вінницької облдержадміністрації Сергій Чернявський (обидва – призери Олімпіад) і заступник голови спорткомітету Вінницької міської ради Роман Семчук.
– Ви сьогодні приєдналися до масового забігу, підтримуючи олімпійські цінності. Це – чесна боротьба, повага до суперника, дружба. Бажаю займатися спортом якомога довше, і тоді у вас все буде гаразд, – звернувся Павло Хникін до юних спортсменів. – Олімпійський рух єднає всіх. Тому в нашому святі беруть участь бігуни, незалежно від віку і статі.
Першими стартували Павло Хникін, учасник Олімпійських ігор  зі спортивної ходьби Андрій Ковенко, відомі вінницькі ветерани спорту – президент клубу моржів «Нептун» Раїса Макіївська, 80-річний чемпіон України з легкої атлетики Анатолій Орєхов та інші. Учасникам запропонували бігти алеями парку до стадіону повільно, а не на швидкість.
На стадіоні ще раз виступили танцюристи клубу «Зумба-фітнес», а також показали свій рівень зіркові легкоатлети. Відбулися два забіги на 400 метрів. Особливо цікавим виявився жіночий старт, де конкурували призерка юнацької Олімпіади Джойс Коба і учасниця Ігор-2016 (в бігу з бар’єрами) Олена Колесниченко. Вони дісталися фінішу майже на-рівних, але першість все ж дісталася молодшій спортсменці. В чоловічому забігу другим залишився учасник Олімпійських ігор, тренер з легкої атлетики Михайло Книш. Всі спринтери отримали подарунки від спонсорів, а кращі – ще й солідні грошові сертифікати відділення НОК України у Вінницькій області.
Ніхто не розходився, адже свято увінчав розіграш подарунків (спортивного інвентарю і м’ячів). Щасливчиків визначав генератор випадкових чисел – по стартовим номерам спортсменів. Переможців лотереї нагороджував дворазовий призер і чотириразовий учасник Олімпіад Павло Хникін. Він залюбки фотографувався з усіма охочими. 

 

Переглядів: 288
Ім`я *:
Email *:
Код *: