Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Травень » 2 » Могилів-Подільський на два дні став обласною «столицею» шахів
08:32
Могилів-Подільський на два дні став обласною «столицею» шахів

Шахісти представляли сім міст Вінниччини: Вінницю, Тиврів, Козятин, Тульчин, Бар. Звісно, потужну команду сформувала і Могилів-Подільська школа з шахів «Вацак». Бажання позмагатись також виявили шахісти із сусідньої Хмельниччини - міста Кам’янець-Подільський.
Майданчиком для урочистого відкриття Кубку став місцевий будинок школярів. Заступник міського голови Віталій Криган, депутат Вінницької обласної Ради, засновник школи «Вацак», який взяв на себе фінансову складову проведення турніру - Геннадій Вацак, президент обласної шахової федерації, депутат обласної Ради Юрій Яремчук, директор Вінницької ДЮСШ №6, заслужений тренер України, міжнародний майстер, головний суддя змагань Микола Боднар, привітали дітей, їх батьків і тренерів.
Захід продовжив святковий концерт. Глядачі особливо відзначили виступ талановитих вихованців дошкільного підрозділу НВК№5 – малеча у чорно-білих костюмах розіграла на сцені танцювальні «шахові комбінації». Зал підтримав їх бурхливими оваціями і стоячи. Завершив дійство «феєрверк» із чорно-білих повітряних кульок, який випустили у залу. А у фойє приміщення усіх пригощали 25-кілограмовим тортом у вигляді шахової дошки.
Під час «чорно-білих» боїв зіграли біля 500 партій. Як розповів головний суддя Микола Боднар, ці змагання проходять в один загальний турнір за швейцарською системою у 9 турів.
Найчисельнішу команду представила спеціалізована вінницька школа, тож і найбільше призів зібрали мешканці обласного центру.
Абсолютним переможцем та володарем Кубка також став вінничанин - Дмитро Щербина. Всі призери та переможці отримали медалі, дипломи, солодкі дарунки. А всі учасники – блокноти і іменні ручки і цікаву культурно-розважальну програму: екскурсію містом і відвідини місцевого краєзнавчого музею.
Окремо меценат змагань Геннадій Вацак відзначив кращих могилівчан: у категорії до восьми років – Даря Майструк, до 10 років – Борис Герасін, до 12 років – Микита Філюрський.
П’ятирічну вінничанку, наймолодшу учасницю Кубку, Катерину Баніну, яка стала ІІ-ю у категорії до 8 років і вже має І-й юнацький розряд,  заохотили окремим дарунком.
Президент обласної шахової федерації Юрій Яремчук та усі тренери, батьки і діти щиро дякують організаторам за високий рівень змагань.  А могилевчани обіцяють зробити подібні турніри традиційними і наступного року організувати всеукраїнський.

Переглядів: 287
Ім`я *:
Email *:
Код *: