Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Липень » 10 » Меморіал видатного тренера Юхима Школьникова. ФОТОРЕПОРТАЖ
10:26
Меморіал видатного тренера Юхима Школьникова. ФОТОРЕПОРТАЖ

Вихідними, 7 – 8 липня, у Вінниці, на СК «Нива» провели третій турнір із міні-футболу. Він був присвячений пам’яті видатного тренера Юхима Школьникова. На ньому взяли участь команди тих міст, де він успішно тренував команди майстрів – Вінниці, Чернігова, Чернівців і вперше Житомира. Грали ветерани старше 45 років. Організувала змагання Вінницька обласна федерація футболу.  
У перший день турніру пройшли півфінали. Господарі поля, «Нива-ветеран», розгромили «Десну» (Чернігів) – 5:1. Наша команда грала в такому складі: Олег Шумовицький (в), Володимир Яремко, Ярослав Заєць, Володимир Снилик, Юрій Савенко, Олег Шикір, Олег Гаєвик, Сергій Бабійчук, Сергій Дудукалов, Паша Касанов, Олексій Рябцев.   
А збірна Житомирської області переграла команду із Чернівців «Буковина-ретро» – 3:1.
У неділю матч невдах півфіналів завершився впевненою перемогою чернівчан. Вони контролювали гру з її початку – 7:2. 56-річний Сергій Сопронов сьогодні є тренером збірної України з футболу серед дівчат до 15 років. На вінницькому меморіалі він виступав за чернігівську «Десну». Водночас Сергій грав за нашу «Ниву» у 1986 році та з 1992 по 1994 роки. Саме тоді вінницька команда виступала у вищій лізі чемпіонату України. Разом із Сергієм Сопроновим разом грали Віталій Косовський, Сергій Нагорняк, Олег Надуда та інші відомі майстри.
– У нас тоді був дуже хороший колектив, сплав молодості і досвіду. Тому ми з легкістю, завдяки Юхиму Школьникову, вирішували поставлені завдання, – згадує Сергій Сопронов. – Головне на цьому турнірі – не результат. А дружня зустріч  гравців тих міст, де працював Юхим Школьников. Ми приїхали вшанувати його пам’ять. Під орудою цього тренера я виступав, починаючи з 1979 року, у Чернівцях, Вінниці та Чернігові. Якщо у мене були складнощі у житті, Юхим Школьников завжди мені допомагав. Я його називав «папою». Успіх його команд – у правильній стратегії. Юхим Григорович чудово грав у шахи. і тому прораховував всі ходи на полі і навіть точно прогнозував турнірні результати.
Перед фінальною грою місцеві вболівальники сподівалися на перемогу своїх улюбленців. Бо команді «Нива-ветеран» вдалося зібрати непоганий склад. Як і в найкращі свої час, діями нивівцями на полі впевнено диригував Олексій Рябцев, який роздавав вивірені передачі. Наполегливо і швидко працював на полі нинішній заступник директора ДЮСШ «Прем’єр-Нива» Олег Шикір. Впевнено у рамці діяв нинішній тренер воротарів клубу майстрів «Нива» Олег Шумовицький. Неабияку техніку демонстрував один із найстарших гравців турніру, екс-директор «Ниви» Павло Касанов. Але всього цього виявилося замало для перемоги господарів. Збірна Житомирської області з перших хвилин почала створювати гостроту біля наших воріт, граючи від захисту і проводили разючі контратаки. В першому таймі після прострілу господарі зрізали м’яча у власні ворота. Далі житомиряни забили ще два м’ячі, на що нивівці спромоглися відповісти лише голом престижу Юрія Савенка. Впевнена і цілком заслужена перемога команди із Житомира – 3:1.
46-річний Микола Ткачук у фіналі був кращим на майданчику, недарма він відзначився гольовим дублем. Це був наймолодший учасник турніру. В молодості він не грав за професійне «Полісся», а виступав за клуб майстрів МФК «Житомир».
– У ветеранському футболі успіх приносить бажання боротися, впевненість у своїх силах і точні передачі! – каже Микола Ткачук.
Воротар нивівців Олег Шумовицький грав за «Ниву» в 1997 – 1998 роках, а в 2012 році – її тренував. У меморіалі Юхима Школьникова він взяв участь вперше. Бо у попередні роки поїхати у Чернівці та Чернігів не міг через зайнятість по роботі. Але Олег Шумовицький зазначає, що з кожним роком рівень змагання зростає. Він також пояснив причини поразки у фіналі:
– Наші суперники по фіналу регулярно грають на міні-футбольних турнірах серед ветеранів. Це сильний та зіграний колектив, в чому його перевага. А ми взагалі разом не тренувалися. До того ж нам дещо не пощастило. Ми активізувалися в другому таймі, але вирівняти становище так і не спромоглися.
Урочисте нагородження проводив голова Вінницької обласної федерації футболу Ігор Гатауллін. Медалями і Кубками були відзначені всі команди. Адже одразу двом командам було вручено бронзові медалі.  
Індивідуальні відзнаки вручили й кращим гравцям кожної з команд. Це Сергій Умін («Десна», Чернігів), Юрій Гий («Буковина-ретро», Чернівці), Олексій Рябцев («Нива-ветеран») і Микола Ткачук (збірна Житомирської області). Грошову премію отримав й найстарший гравець змагання – Володимир Воронюк («Буковина», Чернівці). Відзначили й одного із присутнього на меморіалі мецената змагання – Ігоря Зарічняк.         
65-річний капітан ветеранів «Ниви» Павло Касанов, рекордсмен за кількістю проведених матчів за нашу команду майстрів, ще жодного разу не пропускав меморіал Юхима Школьникова. Він нагадав, що вінничани вже другий раз на ньому посідають друге місце.
–Такі змагання дають нам можливість дружнього спілкування, нагоду згадати славні часи. Сам я підтримую свою спортивну форму. Регулярно граю у великий теніс у футбол, – каже Павло Касанов.

 

В

Переглядів: 347
Ім`я *:
Email *:
Код *: