Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Листопад » 15 » Краєвський і Руденко «накидали» спортивним журналістам
11:17
Краєвський і Руденко «накидали» спортивним журналістам

У Вінниці стартував футзальний сезон. В міських змаганнях візьмуть участь 60 колективів, поділені на п’ять ліг.

З нагоди відкриття чемпіонату відбувся матч вінницьких спортивних журналістів і організаторів, в складі яких були очільники футзалу України, голова Вінницької обласної асоціації цього виду спорту Дмитро Руденко, голова міського спорткомітету Сергій Краєвський і його заступник Роман Семчук. За медіа-збірну грали переможці обласного конкурсу серед спортивних журналістів «Україна Олімпійська» (2015 рік) Володимир Бабков і Михайло Шафір, оглядач сайту міської федерації футболу Ігор Корчемний, кореспондент ТРК «Вінтера» Артур Колісник, ведучий спортивної програми на ТРК «Віта» Мирослав Плішка та інші. 

«Акули пера і мікрофона» на старті пропустили три голи. Але відчайдушними зусиллями спромоглися майже вирівняти становище – 2:3. Втім, самовіддана гра в рамці Сергія Краєвського і майстерність польових гравців збірної організаторів зробили свою справу. Журналісти програли з рахунком 3:8.

За словами столичних гостей, які перемогли наших кореспондентів, чемпіонат Вінниці з футзалу є одним з найкращих в Україні.

– Ваше місто є одним з лідерів за кількістю команд-учасниць. Окрім того, у Вінниці проводиться жіночий і дитячий чемпіонат. В цьому сезоні у вас вперше відбудуться й студентські футзальні змагання. Але дуже хотілося б наступного сезону побачити у Вінниці професійну команду з футзалу, яка б могла виступати в першій лізі чемпіонату України, –  сказав віце-президент Асоціації футзалу України Вадим Каганов  

– Два роки тому ми були здивовані тим, що у Вінниці настільки бурхливо розвивається футзал. Цей спорт продовжують активно розвивати і в районах Вінниччини. Зокрема, в Бершаді заплановано провести масовий чемпіонат. Популярність футзалу можна пояснити тим, що, на відміну від великого футболу, тут необхідно лише 5 – 6 гравців для створення команди. Також футзал потрібує суттєво менше коштів, – відзначив голова комітету аматорського, студентського і масового футзалу Асоціації футзалу України Сергій Бабіков.

Сергій Краєвський наголосив, що міський спорткомітет популяризує футзал разом з міською федерацією футболу. 

– Чотири роки тому ми розпочали проводити чемпіонат міста з футзалу, тоді до нього заявилися 14 команд. Минулого сезону в цих змаганнях грали 54 команди, а цього – вже 60! Думаю, що через пару років їхня кількість може сягнути сотні, що може стати рекордом України. Тоді зали міста над Бугом не зможуть вмістити всіх бажаючих пограти в футзал. Можливо, в майбутньому у Вінниці з’явиться професійна футзальна команда. Але перед цим спортсмени мають пограти на рівні юнаків, в чемпіонатах міста і області, щоб можна було виявити кращих, – підкреслив Сергій Краєвський.            

Переглядів: 358
1 Роман Вінниччанин 29  
0
Спортивний чиновник міста та президент клуба "Вінниця" продемонстрували, що нетільки можуть займатись паперовими та організаційними питаннями а виходити на площадку та грати у футбол.

Ім`я *:
Email *:
Код *: