Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Вересень » 3 » «Калуш» – «Нива» – 1:1. Нічия із лідером групи
08:25
«Калуш» – «Нива» – 1:1. Нічия із лідером групи

Після невдалого старту сезону вінницька «Нива» в останніх трьох матчах здобула сім очок. І у разі перемоги могла обійти лідера групи «А» і сьогоднішнього суперника ФК «Калуш». Але й команда з Івано-Франківщини виграла усі свої три домашні матчі в поточному чемпіонаті України із рахунком 1:0. Тому не збиралася втрачати очки.

Склад «Ниви» виявився доволі звичним і бойовим. Досвідчений нападник Віталій Гемега, який днями підписав контракт із вінницьким клубом, потрапив до заявки, але залишився у запасі.

Наша команда розпочала гру «із вогником». Її гнали вперед близько двох десятків відданих фанів, які прибули до Калушу. На початку гри по лівому флангу гостроту створював моторний нивівець Володимир Савошко. Креативно, як завжди, діяв Ігор Маляренко.

Але, напевно, перший неприємний епізод на 9-й хвилині створили господарі поля: Ярослав Матвіїв вибігав сам-на-сам, але Артем Кулініч сміливо вийшов за межі карного майданчику і нейтралізував небезпеку.

В першій половині тайму можна було побачити більш звичний для домашніх матчів «Ниви» футбол: підопічні Дениса Колчіна тиснули, а калушани намагалися діяти на швидких контратаках. Втім, до гольових епізодів справа практично не доходила. Можна згадати непогані потенціальні епізоди за участі нивівців Павла Федосова та Ігоря Маляренка. В першому випадку форвард забіг у офсайд, в другому – наш капітан увірвався в карний майданчик і загубив ігровий снаряд. Наприкінці тайму активізувалися господарі поля, які відзначилися непоганими ударами Руслана Дедуха і Ярослава Матвіїва. Обидва рази – вище воріт.

На жаль, майже одразу після перерви «Нива» пропустила.  На 52-й хвилині вінничани вибили  м’яча недалеко від воріт. Після відскоку гол провів активний Руслан Дедух. 1:0

Після пропущеного м’яча наша команда не знітилася. Адже «Нива» вже не раз в цьому сезоні відігрувалася і навіть здобувала вольові перемоги. На 67-й хвилині Володимир Савошко несподівано пробив з лінії карного майданчику. Герич відбив прямо перед собою, і Павло Федосов на добиванні чудово розрядив свою гармату у дальню “дев’ятку”, не залишився шансів голкіперу. 1:1!

Через кілька хвилин Павло Федосов впав у карному майданчику гостей, але свисток арбітра мовчав. Натомість «Калуш» розігнав стрімку контратаку.  Кінцівка другого тайму була за калушанами, які накочували одну атаку за іншою. На 72-й хвилині гру загострював Николишин, який вийшов на заміну замість автора забитого м’яча Дедуха. Він прострілював у карний майданчик, де у боротьбі із гравцем гостей із великим трудом м’яча забрав наш голкіпер Артем Кулініч.

Незабаром гравець господарів Ульянов завершував простріл ударом головою. На щастя для нас, м’яч пройшов поруч зі штангою. Через кілька хвилин нападник Калуша Андрій Драган також головою пробив невлучно.

На 84-й хвилині Павло Федосов здійснив гарний прохід до чужих воріт, потужно пробив. Але воротар Герич завадив нашому форварду оформити гольовий дубль. Незабаром вінничани розігнали ще одну швидку контратаку. До чужих воріт рвався Віктор Коровіков, який вийшов на заміну. Його ціною попередження запинив Ілюк. Хоча можна було сміливо давати й червону картку, як за фол останньої надії.

На фініші тайму відбувся дебют на полі новачка «Ниви», форварда Віталія Гемеги. Але його атакувальних дій ми не встигли побачити: довелося стримувати тиск суперника. На 89-й хвилині до карного майданчику увірвався Володимир Голубка, але пробив «по горобцях». Далі був дуже небезпечний простріл Генеги: якщо б Николишин встиг до нього,  чекай біди.

Отже, 1:1. «Нива» втратила шанс піднятися на гору турнірної таблиці групи «А». Але, за великим рахунком, це все ж придбання, ніж втрата очок. Бо у другому таймі «Калуш» виглядав досить солідно і постійно тиснув на наші ворота.

Переглядів: 291
Ім`я *:
Email *:
Код *: