Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 22 » До 20-річчя участі «Ниви» в єврокубках відбудеться матч з ветеранами «Динамо»
08:43
До 20-річчя участі «Ниви» в єврокубках відбудеться матч з ветеранами «Динамо»

На розширеному засіданні виконкому обласної федерації футболу було вирішено масштабно відзначити 20-річчя участі ФК «Нива» в розіграші Кубку кубків УЄФА. Родзинкою стане матч між ветеранами «Ниви» і «Динамо» (Київ).

Адже нагадаємо, 20 років «Нива» в фіналі Кубка України грала саме проти динамівців (0:3). Так як кияни тоді стали чемпіонами країни, право зіграти в Кубку кубків УЄФА отримала наша команда. Також, за словами голови Вінницької обласної федерації футболу Ігоря Гатаулліна, до 20-річчя участі в єврокубках робоча група, до якої увійдуть  члени виконкому, президії і почесний президент «Ниви-В» Василь Вовк, розробить цілу програму святкувань.

До речі, пан Вовк розповів, що нивівці наразі проходять атестування до ПФЛ; сформований тренерський штаб з шести фахівців. Почесний президент «Ниви» запропонував всім вінничанам підключатися до підтримки реанімованого клубу майстрів – для цього відкривається спеціальний рахунок.

Йшлося про заявку двох вінницьких команд до чемпіонату України серед аматорів. Це «Нива-В» і ФК «Вінниця». Ще одне важливе змагання – Кубок регіонів ФФУ. Збірна Вінницької області в цьому турнірі торік пройшла дві стадії, здолавши опонентів з Хмельницької області і Києва. Наступним суперником нашої команди в 1/4 фіналу буде Чернігівська область. На підготовку до нього обласна влада виділила 150 тисяч гривень (на відрядження, збори). Аналогічну суму ОДА виділяє на підтримку шести вінницьких команд, які грають в Дитячо-юнацькій футбольній лізі України. Отже, кожна з двох «Прем’єр-Нив» і чотирьох команд ОДЮСШ Блохіна та Бєланова отримає 25 тисяч гривень для участі в цьому турнірі.

Обласна федерація футболу подбала про формування збірних Вінниччини серед дівчат і ветеранів – вони незабаром стартують на всеукраїнському рівні.       

В квітні поновлюються аматорські футбольні баталії. Нагадаємо, у вищій лізі чемпіонату області виступають 10 команд, у першій – 14. На засіданні відбулося жеребкування 1/4 фіналу Кубку області. На цій стадії гратимуть: «15 ГРОМАДА» (Шаргородський район) – ФК «Орлівка» (Теплицький район), «Агро-Астра» (Немирівський район) – «Факел» (Липовець), «Шляховик» (Погребище) – ФК «Вінниця», ФК «Юхимівка» (Шаргородський район) – «Патріот» (Кукавка, Могилів-Подільський район). До речі, Федерація футболу України рекомендує всі змагання завершити до 10 червня. Тобто до початку Євро-2016, де гратиме й наша збірна! 

Також на засіданні обговорювалися питання суддівства, календаря ДЮФЛ області і змагань «Шкіряний м’яч», ліміту на легіонерів, забезпечення громадського порядку на матчах, витрат на проведення кубкових фіналів серед аматорів і юнаків.    

 

Переглядів: 308
1 Роман Вінничанин 29  
0
Це якесь дежавю. Мені здається, що ця стаття тут на сайті вже була, якщо я не помиляюсь.

Ім`я *:
Email *:
Код *: