Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Жовтень » 28 » "Батьківщина молода" підтримала меморіал рекордсмена світу Анатолія Житецького
08:58
"Батьківщина молода" підтримала меморіал рекордсмена світу Анатолія Житецького

27 жовтня у вінницькому спорткомплексі «Колос» відбувся Всеукраїнський меморіал чотириразового рекордсмена світу із важкої атлетики Анатолія Житецького. Його проводять, починаючи з 1986 року.
Змагання пройшли під патронатом НОК України та за підтримки Вінницької громадської організації «Батьківщина молода».   

Юнаки, дорослі й ветерани
Стартували 56 учасників із Вінниці, Крижопільського, Тульчинського, Жмеринського районів, а також Хмельницької області. Серед них були шість майстрів спорту України: чотири із сусіднього регіону і два – вінницьких.  
– Подобається демократичний формат проведення змагань. На меморіалі Анатолія Житецького немає жорстких вимог щодо майстерності учасників. Це сприяє масовості і допомагає молоді отримати змагальний досвід. Тому у меморіалі беруть участь і юнаки, і майстри, і навіть один ветеран, – прокоментував суддя змагання, тренер Жмеринської ДЮСШ, майстер спорту України Василь Стрельбицький.  
– Це вже 33-й меморіал Анатолія Житецького. По традиції він збирає кращих штангістів Вінниці та сусідніх регіонів. Саме тому ми й підтримуємо ці традиційній змагання, – прокоментував голова Вінницької громадської організації «Батьківщина молода» Вадим Кудіяров.    
 
Виконала норматив кандидата у майстри
Кращі серед жінок визначалися у 9-и вагових категоріях. Найкраще всіх виступила вінничанка Ірина Слюсаренко. Вона перемогла у ваговій категорії до 64 кг і виконала норматив кандидата у майстри спорту України. У вазі до 55 кг чемпіонкою стала інша представниця міста над Бугом Ольга Осадчук, яка виконала перший спортивний розряд.
14-річна Вероніка Кремса (с. Городівка, Крижопільський район) перемогла у ваговій категорії до 81 кг.
– Мені подобається важка атлетика. Я хочу доказати, що цей вид спорту личить дівчатам і жінкам. Зокрема, у мене завдяки заняттям важкою атлетикою покращилася постава. І взагалі я добре себе відчуваю. Поки піднімаю 100 кг (разом у двох вправах). Прагну покращити цей показник і виконати норматив кандидата у майстри спорту, – каже  Вероніка Кремса.
– Наші вихованці, особливо молодшого віку, нерідко перемагають вінничан. В селі діти можуть стати сильними штангістами, бо вони переважно працелюбні. Також у Городківці гарна екологія, що має значення для спорту, –додав тренер Крижопільської ДЮСШ Олександр Рябенький.
 
Штанга замість боксу
Серед чоловіків також призерів визначали у 9-и вагових категоріях. На поміст виходили 40 спортсменів. Найкращий результат серед усіх продемонстрував Руслан Войтов (Хмельницький). У вазі до 96 кг він переміг із результатом за сумою двох вправ 330 кг і підтвердив таким чином норматив майстра спорту України.
Серед вінничан високий показник у Вадима Мельника (Вінниця), який став чемпіоном у ваговій категорії до 81 кг. Йому трохи не вистачило до майстерського нормативу.
21-річний вінничанин В’ячеслав Алекса здобув золото у ваговій категорії до 109 кг. Він раніше багато років займався боксом, а нещодавно (через травму) переключився на важку атлетику.
– Важка атлетика мені по душі. Це вже треті мої змагання. Спочатку виходив лише для себе, а тепер вже намагаюся покращувати результати, – каже В’ячеслав Алекса. – І у боксі, і у важкій атлетиці потрібна гарна фізична підготовка. Суперник боксера може допустити помилку, якою ти можеш скористуватися; бувають й не дуже сильні опоненти. А штанга завжди однакова важка, і розраховувати ти можеш лише на себе.

Розділили командну першість
Як повідомив головний секретар меморіалу Микола Тютрін, в командному заліку серед чоловіків перше місце розділили збірні Вінниці і Хмельницького. Наступні позиції посіли команди Крижопільського і Тульчинського районів.  
В заліку серед жінок командну першість здобула збірна Крижопільщини. На другій позиції – колектив Вінниці.       
Призери змагань отримали грамоти і медалі, переможці – ще й Кубки.    
Нагороджував голова відділення НОКУ дворазовий срібний олімпійський призер Павло Хникін.  
– Пам'ять про Анатолія Житецького, як й про будь-якого видатного спортсмена, має жити. Молодь повинна знати про досягнення наших земляків, – каже Павло Хникін.    

 

Переглядів: 287
Ім`я *:
Email *:
Код *: