Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Жовтень » 24

В Лаврівці (Вінницький район) 24 жовтня відкривали сільський стадіон. На ньому гратимуть місцеві футбольні команди. Раніше вони були вимушені ділити поле шкільної арени разом з дітьми.

Арену зі стандартним футбольним полем у Лаврівці збудували на місці занедбаного сільського звалища. Вичистили територію грейдером, виконали розмітку, поруч облаштували лавочки для глядачів і туалет. Головним натхненником будівництва стадіону був голова районної організації спорттовариства "Колос" АПК України Родіон Юсумбелі. Підтримали важливий проект голова РДА Віктор Шмігель, ТОВ «Шляхбуд» (Анатолій Шеремета), Стрижавський спецінтернат (Василь Ліцький), підприємці Руслан Тітієвський, Юрій Очеретний, Тарас Олексюк і депутат обласної ради Олена Шевенюк. 
З нагоди відкриття спортивного об’єкту в Лаврівці відбувся футбольний турнір. На нього були запрошені почесні гості – сільський голова Іван Олійник, Родіон Юсумбелі, директор школи Ольга Очеретна і депутати місцевої ради. Свої привітання передали голови РДА і райради. Організатори подарували комплекти футбольної форми командам сіл Лаврівки і Медвідки.  
Іван Олійник звернув увагу, що в Лаврівці мешкає 980 осіб, а до школи ходить 78 дітей. Значна частина мешканців села дружить зі спортом і веде здоровий спосіб життя. За словами Івана Олійника, опікуватися і сільським, і шкільним стадіонами буде вчитель фізкультури – завзятий прихильник футболу Олексій Максимець. 
... Читати далі »

Перегляди 473 | Дата: 24.10.2015

Нещодавно Вінницька Академія неперервної освіти разом з обласною федерацією футболу та педуніверситетом провели 36-годинні курси підвищення кваліфікації вчителів фізкультури з методики викладання футболу у школах та коледжах.

За їхніми результатами виконавчий директор обласної федерації футболу Михайло Прозоровський, заступник голови обласної федерації футболу Ігор Павленко та начальник обласного управління з фізичного виховання та спорту Міносвіти Геннадій Бочаров вручили вчителям сертифікати проходження курсів та правила футболу.

Окрім теоретичних занять, під керівництвом професора Віктора Костюкевича були проведені і практичні тренування у спорткомплексі Педуніверситету. Зокрема, педагоги детально виконували розминку, звичайні вправи з фізичної підготовки, футбольні елементи - паси на коротку відстань, зупинку м’яча, потужні удари тощо.

Віктор Костюкевич висловив побажання, щоб у кожній школі та коледжі області з’явилися спортмайданчики з синтетичним покриттям. Це б пришвидшило процес залучення школярів до футболу. Хоча й наразі число бажаючих займатися спортом № 1 доволі високе – до 70 %.

Михайло Прозоровський зазначив, що регулярно проводяться змагання з футболу серед селищних рад та серед шкіл області. А організовувати і судити їх мають підготовлені фахівці.

Перегляди 374 | Дата: 24.10.2015