Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Лютий » 13 » Вінницькі стрільці виграли чемпіонат України і здобули путівки на чемпіонат Європи у Вроцлаві
10:22
Вінницькі стрільці виграли чемпіонат України і здобули путівки на чемпіонат Європи у Вроцлаві

Збірна Вінниччини здобула командну першість на чемпіонаті України серед спортсменів 2002 р.н. та молодших зі стрільби пневматичної зброї. Змагання відбулися у Львові з 5 по 9 лютого.
Учасники змагалися в стрільбі з гвинтівки, пістолета і по рухомій мішені. В чемпіонаті взяли участь 280 спортсменів.
В стрільбі з гвинтівки у вправі ГП-мікст команда Вінницької області виграла золото. До неї входили майстер спорту (МС) Дар’я Римська, МС Дар’я Яремчук, КМС Олександр Стасюк і Володимир Швець.
– Змагання проходили незвично. Команди, складені із чотирьох стрільців, боролися «стінка на стінку» за олімпійською системою, – розповіла заступник директора Вінницької ДЮСШ стрільби Олена Климчук.
В поєдинку за перше місце в стрільбі з пневматичної гвинтівки зійшлись команди Вінницької та Дніпропетровської областей. Представники Дніпропетровщини зі старту заволоділи перевагою. Однак вже до десятого пострілу, тобто до екватору протистояння, суперники їх наздогнали та почали домінувати. Друга половина пройшла на умовах вінничан,. І вони святкували впевнену перемогу – 85:75. Найбільше доклалась до перемоги своєї команди Дар’я Римська. Вона виборола одразу 28 очок, котрі й вирішили долю чемпіонського титулу.
В стрільбі з пістолета віннчанка Уляна Мустафаєва вперше виконала норматив майстра спорту України. А наша команда посіла п’яте місце, не здобувши особистих нагород.
Відзначилися також вінницькі спортсмени в стрільбі по рухомій мішені. У вправі ГП-11А МСМК Данило Даніленко посів перше місце, МС Дмитро Мельник – третє. У вправі ГП-12 вони помінялися зайнятими місцями, зробивши своєрідну рокіровку.
В загальнокомандному заліку серед областей України збірна Вінницької області посіла друге місце.
Тепер наші провідні стрільці виступатимуть на міжнародному рівні. Зокрема, у Вроцлаві (Польща), де з 22 лютого по третє березня проходитиме чемпіонат Європи з кульової стрільби.
– Вінницьку область там представлятимуть п’ять спортсменів. Серед чоловіків це учасник Олімпіади-2020 Олег Царьков (гвинтівка), серед жінок – Валентина Гончарова (рухома мішень), серед юніорів –Даря Римська (гвинтівка), Данило Даниленко і Анастасія Жученко (обидва – рухома мішень), – повідомила Олена Климчук.

Переглядів: 221
Ім`я *:
Email *:
Код *: