Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Серпень » 28 » Вінницькі самбісти виграли подільське дербі на відкритому Кубку. ФОТО
10:52
Вінницькі самбісти виграли подільське дербі на відкритому Кубку. ФОТО

 

У відкритому Кубку Вінниччини з самбо взяли участь не лише півсотні чоловіків і юнаків, але й півтора десятка дівчат і жінок. Змагання проходили 27 серпня в залі боротьби Центрального міського стадіону обласного центру.

 

Відбір на Кубок України

Стартували команди Дунаївців (Хмельницька область), Хмільника, Ладижина, Іллінецького, Оратівського районів, обласних ДЮСШ № 5 і «Спартак» та МДЮСШ № 5 (всі – Вінниця). Змагання мали статус відбору на Кубок України серед юнаків, юніорів і дорослих, який розігруватиметься 7 – 11 вересня у Києві.

– В Кубку бере участь чимало спортсменів, які одночасно змагаються в кількох видах боротьби. У самбо, неолімпійському виді спорту, конкуренція менше, ніж у дзюдо. І наші самбісти регулярно привозять медалі зі змагань всеукраїнського і міжнародного рівнів, – відзначив голова обласної федерації самбо і дзюдо, суддя Кубку Борис Максимчук.

На килим виходили майже всі найсильніші самбісти Вінниччини.

– Бракувало лише призера чемпіонату Європи серед чоловіків Грачика Осіпяна і призера чемпіонатів Європи і світу Влада Закирничого. Але вони все одно візьмуть участь у всеукраїнських змаганнях, бо допущені туди без відбору,  як чемпіони країни, – сказав головний суддя Кубку, тренер МДЮСШ № 5 Вінниці Іван Нагорняк.

 

П’ять років перерви

Хоча проти вінничан боролися титуловані спортсмени з Хмельниччини, левову частину нагород вибороли господарі. Чемпіонами стали Стефан Поповський (юнаки, до 56 кг), Олег Бузовський (57 кг, «граючий» тренер), Владислав Діденко (74 кг), Віталій Волинець (82 кг, всі – МДЮСШ № 5), Олександр Чернівецький (100 кг), Дмитро Курбанов (понад 100 кг, обидва – клуб «Ратибор-В»). В бойовому самбо (з використанням ударної техніки) кращими стали «ратиборівці» Андрій Гусенко (68 кг), Вадим Ратушняк (74 кг) і Дмитро Гайдачук (60 кг). 

23-річний призер командного чемпіонату світу з самбо Владислав Діденко мешкає у Києві, а у Вінницю приїхав до рідних.

– Останній раз в самбо я виступав п’ять років тому.  Після обласних змагань спробую свої сили на чемпіонаті України, все ж я в юності був призером Європи з самбо. Але роблю основну ставку на дзюдо, залишаюсь членом національної збірної з цього виду спорту, – сказав Владислав Діденко.          

 

Самооборона на вулиці

Дві золоті медалі вибороли спортсменки з Ладижина, який є другим центром самбо на Вінниччині. Це Світлана Богач (65 кг) і Оксана Майданик (56 кг). Вони були найбільш титулованими учасницями.

– Я спочатку займалася танцями. Але згодом зрозуміла, що це не моє. Під час занять самбо не раз отримувала травми, але не кидаю спорт. Прагну стати чемпіонкою світу та Європи. Вже двічі була срібною призеркою континентальної першості, цього року стала майстром спорту, – інформує 19-річна Світлана Богач.

– До залу боротьби потрапила випадково. Сподобалося, і я вирішила залишитися. На тренуваннях нерідко борюся з хлопцями, які на одну вагову категорію нижче. Доводилося використовувати борцівські навички на вулиці – успішно, – ділиться  18-річна бронзова призерка чемпіонату Європи Оксана Майданик.  

 

Одразу в шести видах боротьби

Три борчині з Вінниці здобули «золото»:  Юлія Бурлак (44 кг), Валентина Страйста-Бурлака (52 кг) і Анна Гаврищук (60 кг)

14-річна вінничанка Юлія Бурлак займається самбо рік. Була чемпіонкою міста і області,  мріє виграти чемпіонат України.

– В дитинстві боролася в дворі з хлопчиками. Після того, я почала відвідувати секцію самбо, стала впевненішою і сильнішою. Заняття боротьбою позитивно вплинули на мій фізичний стан, і на характер, – каже Юлія Бурлак.

– За допомогою прийомів самбо дівчата можуть постояти за себе в разі необхідності. Але для успішних занять боротьбою необхідно мати характер і витривалість, – наголошує 15-річна чемпіонка області Валентина Страйста-Бурлака.

14-річна Анна Гаврищук бере участь в чемпіонатах з шести видах боротьби: вільної, самбо, дзюдо, сумо, алиш і кураш.

– Аня почала займатися боротьбою ще в третьому класі. Нині залюбки виступає в змаганнях з різних борцівських видів. Дочка була призеркою чемпіонатів України з сумо, кураш і алиш, – розповів батько спортсменки Олександр Гаврищук.

 

 

Переглядів: 377
1 Роман Вінничанин 29  
0
Молодці, так тримати. Вашими перемогами ви прославляєте подільський край нашу Вінниччину та м. Вінницю.

Ім`я *:
Email *:
Код *: