Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Травень » 27 » Вінницькі хокеїсти на траві стали третіми у Відні
07:38
Вінницькі хокеїсти на траві стали третіми у Відні

У Відні (Австрія) проходив розіграш Кубку європейських чемпіонів з хокею на траві в групі «Челленджер-1» (третій за силою). Україну на ньому представляв вінницький клуб «Олімпія-Колос-Секвоя-Школа вищої спортивної майстерності». Команду спільними зусиллями делегували за кордон керівництво обласної федерації хокею на траві, спортуправління ОДА, спорткомітету Вінницької міської ради, ШВСМ, СДЮШОР «Олімпія» і фірми «Секвоя».    

Ставилося завдання посісти перше чи друге місце, що повернути право виступати наступного року в дивізіоні «Трофі» (другому за значенням) КЄЧ. Саме там наша команда виступала 9 років, але через втрату дюжини провідних виконавців (перейшли до більш заможних закордонних клубів) понизилася в класі.

 

Другі тайми грали гірше

На груповому етапі Кубку вінничани провели три поєдинки. Стартовий матч з ХК «Серветт» (Швейцарія) виграти не вдалося  –3:3, хоча по ходу зустрічі наша команда постійно вела в рахунку. Але через брак досвіду вінницьких хокеїстів вони двічі пропустили на фініші.

ХК «Младост» (Загреб) наші переграли з рахунком 6:4, причому після першого тайму вели з рахунком 6:1.

– Стартові матчі красномовно засвідчили, що нашій команді бракує кваліфікованих гравців на заміну. Через це ми проводили другі тайми гірше за перші, – каже головний тренер «ОКС-ШВСМ» і національної збірної України з хокею на траві Павло Мазур.

 

Влаштовувала нічия

Завершальний поєдинок на груповому етапі наша команда проводила проти «Будівельника» (Брест, Білорусь). Переможець посідав в групі перше місце і уникав неприємної зустрічі в стиковому матчі з господарями поля, натомість отримуючи в опоненти слабкішу «Ласаду» (Португалія).

Вінничан в матчі з білорусами влаштовувала нічия, тому й була обрана відповідна тактика. На жаль, вже після першого тайму колосівці поступалися з рахунком 1:3 і в підсумку програли – 4:6. За 6 хвилин до фінішу різниця складала лише один м’яч. Але невпевнена гра молодого голкіпера українців Єгора Самойленка призвела до пенальті в наші ворота, який суперники реалізували.

 

Арбітр вкрав гол

У вирішальному матчі «ОКС-ШВСМ» грала з «Армінером» (Відень). Лише переможець цього поєдинку підвищувався в класі. Вінничани в першому таймі боролися непогано, завершивши його з рахунком 2:2. Могли й навіть лідирувати.

– Але суддя з Уельсу з невідомих причин відмінив наш чистий гол. А ось початок другого тайму ми провалили, дозволили суперникам відірватися в рахунку, – сказав Павло Мазур.

Тим часом «Будівельник» здолав «Лосаду» – 4:2. Білоруси разом з господарями поля розділили перемогу в турнірі. А вінничани разом з португальцями посіли 3 – 4 місця.

 

Наймолодші на турнірі

– На жаль, ми не змогли підвищитися в класі. Але цьому є об’єктивне пояснення. «ОКС-ШВСМ»  була наймолодшою на турнірі, і більшості гравців бракувало досвіду міжнародних  матчів, – каже Павло Мазур. – Водночас я бачу прогрес у молодих хокеїстів, що не може не тішити.

– Павле Михайловичу, хто є лідерами оновленого клубу?

–  Це 19-річні Богдан Коваленко, Віталій Шевчук і Максим Онофріюк і 22-річний Андрій Кошеленко Водночас цементують команду ветерани: 34-річний центральний захисник Олександр Дяченко і 26-річний Сергій Дячук.

– Які подальші плани колективу?

– Поки що зберегти чільну позицію в чемпіонаті України. Попереду ще два заключних тури. Вони відбудуться 3 – 5 і 17 – 19 червня. А з 30 серпня по 4 вересня збірна України, основу якої складають вінничани, зіграє в Празі (Чехія) на першому етапі Світової ліги. Торік ми подолали перший етап цього турніру і зупинилися на другому етапі, що пройшов в Сінгапурі. Цього разу до складу національної збірної збираємося залучити всіх легіонерів, щоб виступити якомога краще. 

  

Переглядів: 290
2 skniva  
0
Роман, конечно же, прав.

1 Роман Вінничанин 29  
0
Знову ж таки гостро стало питання і у наших хокеїстів на траві. Більш майтерніших виконавців вже не задовільняли заробітки в Колосі і вони прийняли більш вигідніші для себе умови за кордоном-залишивши секвоївців з необтріляною молоддю, яка поки що на жаль невзмозі виконувати ті завдання які ставить перед ними керівництво та тренерський штаб команди.

На жаль в нашій області спорту а особливо профейсійному спорту приділяється дуже мало уваги. Яскравим прикладом є зникнення футбольної команди майстрів, баскетбольної чоловічої команди Вінницьких зубрів, хокейної Вінницьких гайдамаків і т. д. Будь який амбітний проект немає міцного і стабільного фінансового підгрунтя.

Ім`я *:
Email *:
Код *: