Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Січень » 28 » Вінничани в професійному футболі
10:28
Вінничани в професійному футболі

Сергій Шестаков (Олімпік (Донецьк)

Розпочнемо з ладижинця Сергія Шестакова, який грає за донецький "Олімпік". Збори наш земляк проходить з командою Олімпік-2, яка приймає участь у Меморіалі Макарова. Нагадаємо, що вінницька Нива в 2010 році також готувалась до сезону на цьому турнірі. 

У першому матчі на турнірі півзахисник Олімпіка відіграв весь матч проти Динамо-2. Ніяких небезпечних чи екстраординарних моментів за участю Шестакова не було помічено. У наступному спарингу проти Колоса з Ковалівки (який доречі також відомий вінничанам по грі проти ФК "Вінниця" минулого року, в якій ледве зміг врятувати нічию, забивши на останніх секундах підопічним Руденка) Шестаков вийшов лише у другій половині зустрічі. Сергій у даній грі мав чудову нагоду забити. Після прострілу з правого флангу ладижинець пробив і потрапив у ближню штангу, але його команда всеодно святкувала впевнену перемогу 3-0. 

У грі проти РВУФК головний тренер донеччан знову довірив Сергію Шестакову відіграти весь матч без заміни. Півзахник, хоч і не мав небезпечних моментів, але чудово взаємодіяв у центрі поля президентов Олімпіка - Гельзіним. 

У завершальному матчі групового етапу Меморіала Макарова наш земляк знову грав проти відомої вінничанам команди - ФК Обухів (саме її в 1/16 Кубку України серед аматорів пройшов Патріот з Кукавки). Шестков і команда провели чудову гру та впевнено обіграли суперника з рахунком 6-1. Самому Сергію забити не вдалось. На стадії 1/4 турніру олімпійці знову зустрічались з Обуховом - ще одна впевнена перемога 5-1. Сергій Шестаков відіграв у матчі другий тайм, замінивши у перерві Парцванію.

У півфінальній зустрічі донецький Олімпік впевнено обіграв збірну вільних агентів, ще у першому таймі рахунок був 3-0. По перерві ладижинець був замінений і вже без нього команда забила ще 2 мячі. Отже, клуб ладижинця Шестакова вже найближчими днями зіграє у фіналі Меморіала Макарова проти чернігівської Десни.

Андрій Борячук (Шахтар (Донецьк)

Юний талант-вінничанин, який зірвав багато новин у пресі своїм викликом на збір у США з головною командою, зміг чудово себе проявити на зборах. Заяви генерального директора Шахтаря Сергія Палкіна та тренера Мірчи Луческу про те що вінницький футболіст буде потрохи вводитись в основний склад справджуються.

На зборах у Америці Андрій Борячук вийшов на поле уже тричі. В першій грі, його випустили на 76 хвилині у грі проти "Хеккена". Нападаючий Шахтаря діяв дещо невпевнено, але без грубих помилок. А ось вже наступна гра проти Бока-Ратон принесла вінничанину багато похвали. Він відмітився гольовим пасом на Арабідзе. Пряма мова гравця: "Сьогодні я отримав відмінний шанс себе проявити, тому був дуже налаштований і заряджений на цей матч. Ми не знали, чого чекати від суперника, але вже по завершені поєдинку можу відзначити, що ці хлопці показали непоганий рівень. Що ж стосується моєї гольової передачі на Арабідзе - просто Вітя Коваленко добре відпасував врозріз!".

У грі проти Форт-Лодердейла Андрій вийшов на поле на 74 хвилині замінивши Арабідзе. Ніяких гострих моментів за його участю на полі не було.

Віталій Буяльський (Динамо (Київ)

Напевно найзірковіший представник Вінничини у футболі, калинівчанин Віталій Буяльський активно готується до сезону з столичним Динамо. Не дивлячись на те що він підтримував форму в міжсезоння з вінницькими футзалістами, як заявляє динамівець, крепатура від активних зборів всеодно присутня. А Динамо дійсно потужно готується до сезону. Уже зіграно 6 спарингів у всіх з яких грав Буяльський. В усіх матчах Віталій виходив в основі киян.

За інформацією: http://vinsport.info

Переглядів: 379
1 Роман Вінниччанин 29  
0
У нас є ким пишатись. Вінниччина дає футбольній Україні справжніх зірок, а хотілось аби ці зірки грали у нас за Вінницьку Ниву і тішили своєю мастерністю саме вінницьких вболівальників, а не київських чи донецьких.

Ім`я *:
Email *:
Код *: