Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Січень » 31 » «Українські Отамани» розгромили «Китайських драконів» (ФОТОРЕПОРТАЖ)
17:02
«Українські Отамани» розгромили «Китайських драконів» (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Троє вінницьких боксерів здобули впевнені перемоги

Вперше у Вінниці відбувся матч престижної Всесвітньої серії боксу. «Українські отамани» 30 cічня провели дебютний поєдинок в шостому сезоні ВСБ – проти команди з Піднебесної. «Китайські дракони» перед цим поступилися «Турецьким завойовникам» з рахунком 2:3. А поєдинки «отаманів» проти «Кубинських приборкувачів» були перенесені.  

Високий стандарт організації

Напередодні матчу у ТРЦ «Скай-парк» відбулася прес-конференція та офіційна процедура зважування. Супервайзер зустрічі Мохамед Мустасан (Марокко) подякував Федерації боксу України і вінничанам за гарну організацію.

– Я не вперше працюю супервайзером в Україні. У вашій країні завжди підтримують високий стандарт організації поєдинків ВСБ, – зазначив Мохамед Мустасан. 

Менеджер «Китайських драконів» Юань Джихо розповів, що його команда прибула з міста Гуаньчжоу. Він повідомив, що клуб добирався до Вінниці 30 годин і представив своїх боксерів. Як виявилося, всі вони – чемпіони і призери чемпіонату Китаю.

Президент федерації боксу Вінницької області Олег Алекса зазначив, що змагання такого високого рівня відбуваються в місті над Бугом вперше. Голова спорткомітету Вінницької міськради Сергій Краєвський нагадав, що Україна стартувала у ВСБ в 2012 році – після того, як наша боксерська збірна показала перший результат на Олімпійських іграх. Щоб підігріти інтерес до поєдинку, він процитував слова письменника Ернеста Хемінгуея, який займався боксом:

– Щоб зрозуміти, що таке час, проведіть хоча б один раунд у ринзі!   

Гендиректор нашого клубу Дмитро Гайструк зазначив, що «Китайські дракони» – серйозна і амбітна команда. Він також пояснив, що матч ВСБ у Вінниці проводиться невипадково, адже серед «отаманів» є вінничани і головний тренер команди – також з міста над Бугом. 

Українці переважили

Головний тренер «отаманів» Леонід Лоївський представив наших учасників. У вагових категоріях 52 кг і 60 кг заявили представників Миколаєва, у вазі 69 кг і 81 кг – вінничан Сергія Богачука і Дениса Солоненка. А супертяж Віктор Вихрист, хоча родом з Полтави, нині представляє Вінницьку школу вищої спортивної майстерності.

– Сергій Богачук неодноразово був фіналістом і призером чемпіонатів України, брав участь у чемпіонаті Європи. Це боєць з професійним стилем бою. Денис Солоненко – чемпіон країни 2015 року, який третій сезон виступає за «отаманів». Він завжди бореться до кінця і веде бій першим номером, тому й заслужив місце в команді. Віктор Вихрист – також чинний чемпіон України, який неодноразово виступав за «отаманів», – нагадав Леонід Лоївський.  

На зважуванні всі українці виявилися важче за опонентів. Особливо різниця була помітною у Віктора Вихриста – він важить 104,6 кг, а його суперник Жибао Вонг – 97,1 кг. 

Дострокові звитяги

Матч з «драконами» – безумовно, найбільш значуща подія у вінницькому спорті в 2016 році. Недарма СК «Нокаут» зібрав повний зал вболівальників – близько 1,5 тисячі. І це при тому, що ціна квитків «кусалася» – від 200 гривень і вище. Вболівальники розміщувалися не тільки на трибунах. Біля рингу облаштували ряди стільців, а десятки глядачів, яким не знайшлося місця, стояли. 

На старті приємно здивував Максим Фатіч (до 52 кг), якому протистояв призер чемпіонату Азії Ху Джіангуан. Він активно розпочав бій, але потім більш досвідчений китаєць почав контролювати хід поєдинку. Українець активізувався знову в четвертому раунді, зумівши переламати хід боротьби. Один суддя віддав перевагу китайцеві – 46:49, а ще двоє (з рахунком 48:47) назвали переможцем Фатіча.

Шан Джун проти Віктора Словінського (60 кг) протримався один раунд. Після чого через розсічення його команда відмовилася продовжувати бій. Сергій Богачук достроково переміг Конг Венбіна (до 69 кг) у третьому раунді – китайський кут викинув рушник на ринг.

– Я багато тренувався і працював перед боєм, що вдалося взнаки. В цьому заслуга мого тренера Миколи Маньковського. Також допоміг навчально-тренувальний збір в складі національної команди, який пройшов в Коломиї (Івано-Франківська область). Під час бою я відчув, що суттєво зачепив суперника, тоді боксувати стало значно легше. Коли китайці викинули на ринг рушник, я, зрозуміло, зрадів. До речі, останнім часом перемагаю достроково майже в усіх боях, – розповів «Місту» Сергій Богачук.

Важковики перемагають за очками

Заключні два поєдинки тривали відведені п`ять раундів. У категорії до 81 кг Денис Солоненко переміг Ши Гуонджунасо з рахунком 3:0 (50:45, 50:45, 48:47). А суперважковик Віктор Вихрист здолав Жибао Вонга за очками (50:45, 49:46, 49:46). Причому за кілька секунд до фіналу китаєць опинився на підлозі рингу і ледь врятувався від неприємних наслідків до себе.

Таким чином, «отамани» перемогли з рахунком 5:0! В наступному турі вони зустрінуться з «Турецькими завойовниками» – 12 лютого у Львові.

– Суперники були сильними, адже майже всі вони – чемпіони Китаю. Мені вдалося перемогти опонента з Божою допомогою і завдяки підтримці залу. Коли сил майже не було, допомога вболівальників надихала йти вперед і боротися. Але попереду нас чекають інші потужні команди, серед яких фаворити – кубинці. В взагалі наш план на сезон – це здобуття олімпійських ліцензій, – сказав «Місту» Денис Солоненко. 

–. Змагання такого рівня приймають далеко не всі світові столиці. ВСБ – це неофіційний командний чемпіонат світу, в якому беруть участь сильніші збірні з різних континентів. Сподіваємося, що наші Солоненко, Богачук і Вихрист за підсумками цього турніру здобудуть ліцензії на Олімпіаду-2016.  Вони сьогодні показали найвищий світовий клас, – підсумував Сергій Краєвський.          

Довідка «Міста»

Календар групового етапу ВСБ:

12 лютого. «Українські отамани» - «Турецькі завойовники»;

27 лютого. «Українські отамани» - «Кубинські приборкувачі»;

12 березня. «Китайські дракони» - «Українські отамани»;

31 березня. «Кубинські приборкувачі» - «Українські отамани»;

2 квітня. «Турецькі завойовники» - «Українські отамани».

 

Учасники інших груп ВСБ.

Група B: Англія – Мексика – Марокко – США;

Група С: Аргентина – Венесуела – Польща – Росія;

Група D: Казахстан – Азербайджан – Пуерто-Ріко – Узбекистан; 

З кожної з груп до плей-офф вийдуть по дві найкращі команди.

шах 096шах 099шах 120шах 122шах 124шах 132шах 133

шах 096шах 099шах 120шах 122шах 124шах 132шах 133

 

 

Переглядів: 327
1 Роман Вінниччанин 29  
0
Я вгадав загальний рахунок протистояння між отаманами та драконами 5:0. В принципі те що наші переможуть мабудь нівкого навіть і в китайської делегації не було-питання з яким рахунком зовсім в чисту 5:0 чи скажімо 4:1 чи при самих песимістичних розкладах 3:2. Браво отамани - молодці.

Ім`я *:
Email *:
Код *: