Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Грудень » 4 » «Українські отамани» не братимуть участі у WSB
09:46
«Українські отамани» не братимуть участі у WSB

Команда знялася зі Всесвітньої серії боксу через борги   

В центральному офісі Міжнародної боксерської Асоціації (AIBA), що в Швейцарській Лозанні, відбулась офіційна церемонія жеребкування нового сезону найбільш популярних командних боксерських змагань – Всесвітньої серії боксу. 

 

Три континентальні групи

Жеребкування VII сезону WSB в черговий раз проходило за зміненим форматом, в рамках якого команди-учасниці турніру були розділені по трьом континентальним групам: Америка, Європа/Африка та Азія.

До наступної стадії (плей-офф) вийдуть по дві найкращі команди з кожної групи. Два заключні учасники чвертьфіналів визначаться за додатковими показниками, набраними на груповій стадії, серед команд, що посіли треті місця.

Турнір пройде за звичним принципом: три домашні та три виїзні зустрічі для кожної з команд з лютого по травень 2017 року. Плей-офф цьогорічного розіграшу розпочнеться у травні. Сезон планується завершити командним фіналом, який пройде в червні наступного року.   

Цікаво, що у новому сезоні WSB до участі в змаганнях допущені професійні боксери.

Заборгованість з 2015 року

Щодо участі «Українських отаманів», то у новому сезоні ВСБ ми не побачимо український клуб в офіційному календарі. Головною причиною стала фінансова заборгованість команди перед боксерами, працівниками, підрядниками клубу та AIBA за п’ятий сезон. Про це розповів гендиректор клубу Дмитро Гайструк:

– На жаль, але «Українські отамани» не приймуть участь у сьомому сезоні. Ми довгий час вели переговори з міжнародною боксерською асоціацією та керівництвом WSB. В підсумку було прийнято рішення про призупинення виступів клубу до прийняття схеми та надання гарантій покриття боргів, про які говорили і боксери, і тренери, і менеджмент клубу ще з весни 2015 року.    Внаслідок невиконання своїх зобов’язань зі сторони інвестора, а саме Першого віце-президента ФБУ Ігоря Палиці, команда «Українські отамани» залишилася у складному становищі по закінченню п’ятого сезону.

– З того часу усі ми намагались донести до співвласника клубу, як важливо для розвитку клубу та боксу в Україні загалом хоча б поступово розраховуватись за виконану роботу з усіма. Незважаючи на обіцянки зі сторони співвласника, ситуація не змінилась по сьогоднішній день і ніхто не отримав навіть частини зароблених коштів, – додав пан Гайструк.  

Лише тренувальні матчі

Незважаючи на відсутність «Отаманів» у регулярному сезону Всесвітньої серії боксу, Президент ФБУ Володимир Продивус робить все для того, щоб Україна не залишилась без виступів улюбленої команди. Міжнародна федерація AIBA та WSB, розуміючи, що «Українські отамани» є одними з кращих у світі за багатьма показниками, дали попередню згоду підтримати проведення контрольних матчевих зустрічей у 2017-му році за участю нашої команди. 

Що стосується українських боксерів, то їм дозволять представляти інші клуби серії WSB через драфт. Він відбудеться 21 грудня поточного року. Боксери WSB завоювали більшість золотих нагород на Олімпійських іграх у Ріо, і наші бійці мають отримати право змагатись з найсильнішими боксерами планети.

Довідка 

Жеребкування VII сезону Всесвітньої серії боксу.

Америка: «Argentina Condors» (Аргентина), «Cuba Domadores» (Куба),

«Mexico Gerreros» (Мексика), «Venezuela Casiques» (Венесуела).

Європа/Африка: «Morocco Atlas Lions» (Марокко), «Italia Thunder» (Італія),

«France Boxing Team» (Франція), «British Lionhearts» (Англія).

Азія: «Russian Boxing Team» (Росія), «China Dragons» (Китай), «Kazakhstan Astana Arlans» (Казахстан), «Uzbek Tigers» (Узбекистан).

На фото: Минулого сезону офіційний поєдинок «Українських отаманів» проти «Китайських драконів» у Вінниці (5:0) зібрав повний зал уболівальників. В 2017 році можна очікувати лише товариських матчів   

 

Переглядів: 309
2 Роман Вінничанин 29  
0
Міністерство молоді та спорту мало б підставити плече федерації боксу України. Однак маємо те що маємо.

1 Роман Вінничанин 29  
0
Дуже прикро. Хто у цьому винний ? Я наприклад знаю хто.

Ім`я *:
Email *:
Код *: