Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Червень » 27 » У Вінниці нагородили переможців і призерів дебютного сезону футбольної Прем’єр-ліги пам’яті Максима Шимка (ФОТО)
16:18
У Вінниці нагородили переможців і призерів дебютного сезону футбольної Прем’єр-ліги пам’яті Максима Шимка (ФОТО)

25 червня було підбито підсумки дебютного сезону Вінницької Прем’єр-ліги і названо перші результати роботи новоствореної Федерації футболу Вінниці. Захід відбувся в конференц-зал вінницького готелю «Поділля».

Йшлося, що Прем’єр-лігу присвятили пам’яті вінницького героя Небесної сотні Максима Шимка. Його пам’ять згадали хвилиною мовчання. Зоя Шимко подякувала за те, що у нашому місті не забувають про героїв Небесної сотні.

– Дякую за проведення змагань пам’яті мого сина. Хотілося б, щоб вінницькі футболісти були на видноті в країні і навіть входили до національної збірної. Приміром, колись кістяком збірної СРСР були саме українські футболісти, – сказала Зоя Шимко,

                

«ЯСКО» – перший чемпіон

Нагадаємо, громадська організація «Федерація футболу Вінниці» була створена лише наприкінці березня цього року, а очолив її граючий президент ФК «ЄМС-Поділля» Юрій Корбут. Вона стала альтернативою Вінницькій міській федерації футболу, яка має офіційну угоду з міською владою про розвиток спорту № 1 в місті над Бугом.

Основним проектом «Федерації футболу Вінниці» стала Вінницька Прем’єр-Ліга, до якої увійшла більшість кращих аматорських футбольних колективів міста останніх років. Дебютний сезон ВПЛ стартував 4 квітня, а завершився 4 червня. Короткий термін проведення чемпіонату був пов'язаний з рекомендацією УЄФА завершити всі змагання до початку чемпіонату Європи з футболу.

Загалом у першому сезоні ВПЛ було зіграно 55 матчів, забито 314 голів, на поле виходили понад 300 спортсменів з 11 команд (включаючи колективи Тиврова і Погребища). Чемпіоном став клуб «ЯСКО», який в 10 матчах набрав 27 очок. Наступні місця посіли «СВ-Авто» – 23 і «Фенікс» – 21 очко.

 

Нагородили й вболівальників

Були вшановані не лише команди-призери, але й кращі футболісти змагання. Зокрема, кращим бомбардиром сезону ВПЛ став капітан «ЯСКО» Олег Красій (18 голів). Кращим гравцем сезону – нападник чемпіонів Ігор Маляренко. Він же забив і кращий гол чемпіонату, згідно із опитуванням вболівальників на Інтернет-сторінці ВПЛ. Також цінними подарунками і почесними дипломами  нагородили переможців конкурсу серед вболівальників-прогнозистів, меценатів, організаторів, керівників футбольних арен і журналістів.      

Нагородження  проводили Юрій Корбут, народний депутат Сергій Кудлаєнко, перший віце-президент обласної федерації футболу Семен Ханук, голова Дитячо-юнацької футбольної ліги області Михайло Дзюба, віце-президент «Ниви-В» Вадим Кудіяров та інші члени виконкому Федерації футболу Вінниці.

– У ВПЛ грають найкращі футбольні колективи міста. Дякуємо за це спонсорам і організаторам – Юрію Корбуту, Сергію Підвальному, Ігорю Скоромному та іншим. Ми бачимо майбутнє Федерації футболу Вінниці через підписання угоди з міською владою. Адже офіційний чемпіонат міста має проводити саме та організація, яка уклала договір з міським спорткомітетом. Наша федерація матиме шанси на це, адже вона демонструє високі якісні і кількісні показники. Також плануємо проводити юнацькі змагання тощо, – зазначив член виконкому Федерації футболу Вінниці Вадим Кудіяров. 

 

Плани федерації                 

Як зазначив Юрій Корбут, Федерація футболу Вінниці проводить матчі ВПЛ на високому рівні. А конкуренція в цих змаганнях була дуже висока, бо більшість з 11 команд боролися за медалі. 

– Команди грали на добре підготовлених полях з відповідною інфраструктурою – СК «Нива» і школи № 35. До суддівства залучали кваліфікованих арбітрів з обласної федерації футболу, всі матчі висвітлювалися у ЗМІ (газетах і ТБ). Щоб підтримати студентський футбол, вирішили відмінили внески у ВПЛ для команд вишів, – підкреслив пан Корбут.

Як повідомив Юрій Корбут, в другому сезоні ВПЛ, який пройде за системою «осінь-весна», команд-учасниць буде більше. Водночас Федерація футболу Вінниці планує покращувати футбольну інфраструктуру в місті. Вона вже навела лад на одному із стадіонів Вінниці. Зокрема, на полі техуніверситету посадили нову траву, облаштували систему поливу тощо.  

– Також наша федерація  провела три міжобласні дитячо-юнацькі чемпіонати і міжнародний ветеранський турнір. Готуємося розвивати у Вінниці пляжний футбол і заснувати міську дитячо-юнацьку лігу, – додав Юрій Корбут.      

 

Обєднати зусилля

Слово отримали керівники клубів-призерів, обласної федерації футболу, меценати і організатори ВПЛ.

Сергій Кудлаєнко схвалив дії Федерації футболу Вінниці, яка, не чекаючи особливої підтримки, організовує змагання високого рівня.

Перший віце-президент обласної федерації футболу Семен Ханук закликав дві міські футбольні федерації для об’єднання зусиль. Він вважає невірною ситуацію, коли громадська організація за своїм впливом і масштабом перевищує офіційну федерацію. Семен Ханук думає, що до кінця року обидві  міські федерації працюватимуть спільно, а обласна федерація сприятиме процесу об’єднання.  

Михайло Дзюба нагадав, що у ДЮФЛ області виступають півсотні команд, а 6 наших колективів грають в ДЮФЛ України. Тому він сподівається на активну підтримку юнацького футболу з боку Федерації футболу Вінниці.

Переглядів: 409
1 Роман Вінничанин 29  
0
Дуже швидко закінчилась міська премєр-ліга з футболу. Коли ж буде новий чемпіонат цього року чм вже в наступному і чому відіграли тільки 1 коло ?

Ім`я *:
Email *:
Код *: