Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Січень » 20 » Турнір пам’яті Олега Серьогіна
18:05
Турнір пам’яті Олега Серьогіна

Медалі 18-го Всеукраїнського турніру із футболу пам’яті майстра спорту Олега Серьогіна розіграли чотири вінницькі команди. Долю фіналу вирішила захоплююча серія пенальті, повідомляє Vlasno.info.
Змагання проходили 17-18 січня на полі стадіону Палацу дітей та юнацтва. Їх спільними зусиллями організували ДЮСШ Блохіна-Бєланова, обласна федерація футболу, обласне відділення фізвиховання молоді Міносвіти та меценати Юрій Корбут і Юрій Максименко. Змагалися юнаки 2003-2004 р.н.
На старт виходили шість команд: «Нива» U-19, «Прем’єр-Нива», дві збірні ДЮСШ Блохіна-Бєланова, «Темп» (всі – Вінниця) і колектив Бердичева (Житомирська область). Вони були розбиті на дві групи, після чого відбулися стикові поєдинки за медалі.
В поєдинку за 5-6 місця було встановлено незвичний рекорд – суперники били аж по 13 післяматчових пенальті. З рахунком 8:7 бердичівці перемогли колектив ОДЮСШ Блохіна-Бєланова 2004 р.н! Організатори змагань не згадують такої тривалої серії 11-метрових у вінницьких турнірах.
В матчі за бронзу «Нива» U-19, який є резервом професійної команди другої ліги, розгромила «Темп» – 4:1. Але бронзові нагороди дісталися саме господарям поля, адже нивівці за традицією виступали поза конкурсом.
– В турнір грав «Темп» 2004 р.н., який виступає в першій лізі Дитячо-юнацької футбольної ліги (ДЮФЛ) України  Задоволені, як наші хлопці боролися проти старших суперників. Вони показали гідну гру, – каже тренер «Темпу» Дмитро Маліновський.
В фіналі зійшлися «Прем’єр-Нива» і старша команда ДЮСШ Блохіна-Бєланова. Ці колективи виступають в одній групі вищої ліги ДЮФЛ України. І розцінювали меморіал Олега Серьогіна, як елемент підготовки до сезону. До перерви основного ігрового часу вигравали нивівці. Але на фініші їхнім суперникам вдалося зрівняти рахунок. А в захоплюючій серії пенальті, коли ніхто не хотів поступатися, вирвати перемогу – 8:7. Стандарти не виконували лише голкіпери.
Значний внесок у перемогу свого колективу зробив 16-річний голкіпер ДЮСШ Блохіна-Бєланова Захар Дядюсь. Він парирував три пенальті! Хлопець родом із Погребища, але давно виступає за збірну спортшколи Вінниці. Футболом займається майже вісім років.   
– Шість років тому на мене звернули увагу в матчі проти ДЮСШ Блохіна-Бєланова і запросили грати за цю команду. Але я залишаються мешкати в Погребищі, – каже Захар Дядюсь. – Серія пенальті в фіналі меморіалу Олега Серьогіна була важкою. Адже через холод я погано відчував свої руки. І деякі удари, на жаль, відбивав у власні ворота.   
– Турнір пройшов в хорошій спортивній атмосфері. Нинішня зимова погода цілком підходить для футболу. Фінал виявився цікавим, адже зустрічалися рівні команди, – каже директор ОДЮСШ Блохіна-Бєланова Ігор Коваль.   
Нагородили не лише призерів в командному заліку, але й кращих гравців в складі команд. Хорошими словами згадували Олега Серьогіна.
– Олег Іванович був чудовим півзахисником і гарною людиною. Як тренер, виховав майбутнього гравця національної збірної України Сергія Нагорняка, гравця «Ниви» Віктора Бровченка та інших сильних футболістів, – розповів інструктор-методист ОДЮСШ Блохіна-Бєланова Іван Подзігун.   
– Олег Серьогін провів 15 сезонів в командах майстрів на футбольних полях Вінниччини та інших регіонів. Він був видатним тренером, виховав плеяду відомих гравців, – сказав заслужений тренер України Микола Кривов’язюк.

 

Переглядів: 260
Ім`я *:
Email *:
Код *: