Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Серпень » 14 » Суперкубок Вінниччини виграв кукавський «Патріот». ФОТО
10:23
Суперкубок Вінниччини виграв кукавський «Патріот». ФОТО

В фіналі Суперкубку Вінниччини з футболу мали зустрітися чемпіон області 2016 року «Факел» (Липовець) і володар обласного Кубку ФК «Вінниця». Але «містяни» через брак фінансування відмовилися від участі, і їх місце зайняв фіналіст Кубку області 2016 року, чемпіон Вінниччини 2015 року «Патріот» (с. Кукавка, Могилів-Подільський район).  

Домашня арена 2 команд  

Фінальний матч відбувся 13 серпня. Вінницька обласна федерація футболу довірила провести його в Козятині. І недарма. Суперкубок розігрувався на живописному острові, який у місцевих отримав назву «Стадіон «Локомотив». Дійсно, спортивне містечко оточено водою – тут протікає річка Гуйва. На острові – майданчики для пляжного і класичного волейболу, баскетболу, тренувальне поле для футболістів, дитячий і тренажерний тощо.

А головне – симпатична футбольна арена на 2 тисячі глядацьких місць, з акуратно підстриженим трав’яним газоном. Вона є домашньою для двох місцевих команд: «Моноліта» (вища ліга чемпіонату області) і ФК «Козятин» (перша ліга).

На «Локомотиві» якісно налаштовані акустичні системи, і чіткий голос диктора чудово чутно. До речі, його функції виконує Володимир Сімачов, лауреат Всеукраїнського конкурсу серед спортивних журналістів і ЗМІ «Україна олімпійська».

Відкриття сезону

Перед матчем відбулося традиційне урочисте відкриття, «хліб-сіль». На грі були присутні почесні гості: міський голова Козятина Олександр Пузир, керівник апарату Козятинської райдержадміністрації Юрій Студоляк і голова Вінницької обласної федерації футболу Ігор Гатауллін.

– Цим матчем ми розпочинаємо футбольний сезон на Вінниччині. Суперкубки вже 9 років розігруються на рівні Прем’єр-ліги і ПФЛ. Там зазвичай зустрічаються «Шахтар» і «Динамо». Організацією обласного Суперкубку ми підкреслюємо ті заслуги, які мають його учасники, – сказав Ігор Гатауллін.

Перейшли до «Ниви-В»

Обидва суперники втратили низку провідних гравців в міжсезоння. Особливо відчутно це було у «Факела», звідки до професійної «Ниви-В» перейшли основні голеадори Володимир Поліщук та Ігор Маляренко.

Липівчани (тренер – Петро Анісім) почали фінал в такому складі: в. Асауло, Хомячук, Столярик, Дворовенко, Бондаренко (к), Омельченко, Кошеленко, Фурман, Брижчук, Савчук, Новахацький.

Команда «Патріот» (тренер – Юрій Грошев) вийшла на поле в такому складі: в. Барабан, Драган (к), Рудий, Гребінник, Міранда Санчес, Ковтун, Денис Фурман, Горелов, Коваль, Мороз, Лисюк.     

Обережний початок

Опоненти почали гру досить обережно. Багато боротьби точилося в середині поля, де не раз виникали жорсткі зіткнення з грубими порушеннями. Але досвідчений арбітр з Вінниці Олександр Сидорук чітко присікав ці спроби вийти за межі правил, в тому числі й жовтими картками.   

Тим часом палкі вболівальники обох команд гучними вигуками гнали своїх улюбленців вперед, до чужих воріт. Особливо активними виявилися фани з Могилів-Подільського району, яких підтримував цілий оркестр. Група підтримка липівчан розташувалася з протилежного боку стадіону і намагалася не менш палко підтримувати своїх хлопців.

В першому таймі команди обмінялися гострими моментами. Спочатку воротар «Факела» Павло Асауло необережно вийшов за межі карного майданчика, але перекинути через нього м’яча опоненти не спромоглися – кіпера підстрахував захисник. А хвилин через десять гравець чинних чемпіонів Вінниччини Андрій Кошеленко не використав вихід віч-на-віч з голкіпером. На 37-й хвилині травмувався воротар «Факелу» Артем Барабан і був замінений на Вадима Зорника, але це кардинально не вплинуло на перебіг подій на поле.

«Футбольна лотерея»

Якщо перший тайм був своєрідною розвідкою наявних можливостей суперників, то в другій половині зустрічі команди помітно активізувалися. Потужніше грав «Факел», який мав 5 – 6 гарних нагод для взяття воріт Вадима Зорника. Приміром, Сергій Савчук не використав вихід віч-на-віч. Але й в кукавчан також були гольові шанси – приміром, за 15 хвилин до фінішу основної частини зустрічі «патріот» Артур Ковтун увірвався до карного майданчику і вигідної позиції пробив вище воріт.

Отже, післяматчева серія пенальті. В ній більше пощастило «Патріоту». Його воротар Вадим Зорник взяв два удари і приніс своїй команді перемогу з рахунком 4:3! Щастю нових володарів суперкубку не було меж. На радощах вони почали підкати в повітря свого голкіпера, який став їх справжнім рятівником в основний час і героєм в серії пенальті.

– Не скажу, що наша перемога є закономірною. Але вважаю, що гра була рівною. У суперників дійсно було більше гольових моментів, але вони їх не використали. У «футбольній лотереї» наш воротар виявився сильнішим, відбивши два пенальті, – сказав спортивний директор «Патріоту» Ігор Козак. – В міжсезоння наш колектив залишила майже половина основного складу. Ми зараз в пошуках підсилення, адже проблеми є практично в кожній ланці. Можливо, частина гравців, які виграла Суперкубок, залишить колектив. Ще є час до завершення дозаявочного періоду – 10 вересня.  

Нагородили навіть арбітрів

Нагородження проводили Ігор Гатаулллін і керівник апарату Козятинської райдержадміністрації Юрій Студоляк. Гравці учасників фіналу отримали медалі, а переможці  ще й великий красивий Суперкубок. Нагородили навіть арбітрів.

– Ми задоволені гарною організацію Суперкубка області в Козятині. В ньому зустрілися чемпіони області останніх років, тобто кращі колективи нашого регіону. На грі були присутні очільники місцевої влади. Це свідчить про те, що влада зацікавлена розвитком футболу місті. Можливо, суперкубковий матч варто було дещо краще розрекламувати, щоб він зібрав більше глядачів, – відзначив Ігор Гатауллін. – Безумовно, переміг найсильніший. Водночас варто зазначити, що «Факел» не реалізував 5 – 6 стовідсоткових гольових нагод. 

Переглядів: 612
1 Роман Вінничанин 29  
0
Грали між собою два гідних суперники, а переміг той на чиєму боці була фортуна-ним виявився кукавський Патріот - з чим його і вітаю.

Ім`я *:
Email *:
Код *: